Mintchokladkaka





Ingredienser

250 g mintchoklad 70%
150 g smör
5 st ägg
1 tsk vaniljpulver


Tillagning

Sätt ugnen på 160 grader.
Ta fram en springform ca 25 cm i diameter, & lägg bakplåtspapper i botten.
Hacka chokladen & lägg den i en kastrull tillsammans med smöret.
Värm försiktigt på låg värme & rör hela tiden. Låt svalna lite.
Dela äggen & vispa äggulorna fluffiga tillsammans med vaniljpulvret.
Vispa sedan vitorna till ett fast skum, du ska kunna sätta bunken över huvudet utan att det faller ur.
Rör först samman chokladsmeten med äggulesmeten & sist med äggviteskummet.
Häll smeten i formen & grädda i ca 20 minuter.
Servera med hallon eller jordgubbar tillsammans med vispad grädde, eller varför inte hård vispad cremefraiche.



Vill tillägga att alla recept i kategorin recept & hälsa är LCHF & GI baserade!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback