Hemmet under förändring

Lägenheten är under förändring & är fortfarande inte klar. Det som ska bytas här näst är antingen soffan eller TV-bänken, efter det är det inte alls mycket kvar att göra. Lite nya tapeter, ett skrivbord, måla väggar & lite fluff & piff såklart!;) Men här kommer några bilder på små föränringar iaf, bilder på rummet i helhet kommer när det är klart!








Ni kan kolla fler bilder på vårt hem på styleroom!

Lite nytt till vardagsrummet



Gjorde en liten beställning från Ellos idag, kände att vardagsrummet behöver ett litet lyft så det blev nya gardiner & tazzels, ingen har väl missat tazzels eller tofsar som det heter på svenska som Maria Montazami säger, fast man säger väl gardinomtag egentligen!?;) Sen klickade jag även hem omtagskrokar & ett ljusfat. Passar in perfekt till den stilen jag vill uppnå här hemma, mycket Day Home inspirerat!:) Fick 40 % på hela beställningen med, det får bli mina julklappar.

Första advent

Igår var vi på glöggfest hos Ballstaff & det var jätte trevligt. Idag är mannen på rock konsert i götet, Hugo sussar sött i soffan, vovvarna vilar inte långt ifrån & jag har precis satt upp vår fina vita julgran!:)

Hugos första åk i pulkan








Fredag & fullt upp

Äntligen fredag & mannen slutar jobbet tidigt, han kommer nog innanför dörren snart!:) Himla skönt när mannen slutar tidigt på fredagar, då har vi mer tid tillsammans & kan hitta på något innan hela dagen är förbi. Men det är ju en del övertid på hans jobb dock, han bygger hus i fabrik & husen ska vara klara ett visst datum & är det mycket kvar att göra så blir han också kvar.

Men men... Hugo promenerar runt här hemma som bara den nu, jag har fortfarande inte riktigt fattat att han har blivit så stor, det är inte ens en månad kvar tills han blir 1 år. Helt otroligt!:) Mina killar betyder allt, mina underbara män som jag älskar över allt annat i hela världen!♥

Ska skicka in papper på dagisplats till Hugo snart, jag har mammaledigt fram till mars & jag skulle väl kunna ta lite längre men jag måste söka jobb & annat med. Känns tråkigt att behöva lämna honom på dagis, njuter verkligen av att gå hemma med honom. Hade vart perfekt om man kunde jobba hemmifrån men det är ju inte det lättaste, letar efter olika alternativ & är det någon som vet nått så säg till!:)

Vi har funderat lite på ett syskon, har pratat om att kanske göra ett FET (frozen embryo transfer) till sommarn om allt går som det ska med jobb & så. Vi har sparat undan lite men det kommer att kosta oss 10,000 kr plus medicin & sjukhusbesöks kostander.

Sen har vi ju vår dröm om ett hus, ett litet rött hus med vita knutar ute på landet!:) Ett ställe för vår lilla familj där hundar & barn kan springa runt...Åååhhh, ja drömma kan man ju alltid men det är en dröm som ska gå i uppfyllelse en vacker dag.

Men nu ska jag dra mig, ska kolla lite jobb alternativ med mera!;)



Baka baka liten kaka

Idag har jag & Hugo bakat lite pepparkakor, eller ja...jag köpte färdig deg & kavlade & stansade ut fina små döskalle kakor hehe!;) Hugo var med vid sidan & petade i degen, lite åkte in i munnen då & då på lille busen med!:D Han börjar gå & gå mer på egen hand nu, så himla kul att se. Sen är han himla nyfiken på andra barn, när vi är & handlar eller så så gör han sig till en riktigt pajas & försöker få alla att titta på honom & då skrattar han högt, härliga unge!:) Men men...vi hade iaf en mysig liten bakstund & självklart fotade jag lite!












lite pepparkakor & glögg ikväll kanske!?:)

Leilas Morotskaka

Måste ju bara tipsa om denna underbart goda morotskaka, tror jag till & med nästan kan säga världens godaste morotskaka!:) Vi bjöd på den när vi hade kalas & alla satt & njöt när dom åt den, fick många positiva kommentarer & frågor om recept...så här kommer det!;)




Ingredienser:

3 ägg
3 dl strösocker
3dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk kardemumma
1/2tsk ingefära
1 nypa salt
1 1/2dl solrosolja
4 1/2dl rårivna morötter

Cream cheese lime frosting:

60 g mjukt smör
4dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av en lime (valfritt)
100 g philadelphiaost


Gör så här:
1.Sätt ugnen på 150grader.
2.Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3.Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
4.Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
5.Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant,24cm i diameter.
6.Grädda i mitten av ugnen i cirka 55minuter.Prova med en sticka,den ska inte
vara kladdig.
7.Låt kakan svalna.
8.Frosting,Vispa alla ingredienser krämigt.
9.Bred frostingen på toppen av kakan.



Nu ser det ut såhär i köket









Det kanske inte är dom bästa bilderna men kameran är kass att fota med när det är kväll om man inte använder sig utav blixten, fast då blir inte bilderna snygga bara för det!;)

Nya möbler

Igår hade jag & min lillasyster kalas ihop hemma & det var verkligen jätte trevligt, det är ju inte så ofta man drar ihop en folkmassa här!;) Men snart igen, Hugo fyller ju 1 år om exakt 1 månad för idag blev han 11 månader!:D GRATTIS lillkillen!♥ Jo...GRATTIS till min lillasyster med som blir 21 år idag!♥

Idag åkte vi iväg till IKEA. Jag fick några presentkort i födelsedags present & vi var i stort behov utav en ny klädbyrå då vi fick sålt vår gammal tidigare än vi tänkt, tyvärr fattades en del delar & en del delar var det för många utav så vi har fortfarande ingen klädbyrå, vi får helt enkelt åka & byta den någon gång i veckan!:( Men ett nytt köksbord, soffbord, glögg & pepparkakor följde också med oss hem från IKEA.

Köksbordet blev jätte snyggt, vi köpte en svartbrun VIKA AMON bordskiva & VIKA FINTORP bordsben & satte ihop. Den svartbruna bordsskivan matchar med stolarnas ben & dom silverfärgade bordsbenen går ihop med silver detaljerna i köket...såååå snyggt & jag lovar att några bilder kommer!;)





Kökssoffa & bord

Jag fick ju 6 st henriksdal stolar i födelsedagspresent & dom är så snygga & passade in jätte bra i köket. Men tyvärr är det precis så att dom går under bordet så vi får köpa ett nytt större köksbord, sen funderar jag även på en kökssoffa. Har vart sugen på det ett bra tag nu & funderar på att kolla efter en på loppis för en billig peng & sen fixa till den med en klick färg, svart tror jag så att den matchar stolarna...men ska man ha ett vitt eller svart köksbord?



Bild: google.se

Önskelista från H&M




H&M HOME har faktiskt mycket fina saker & självklart har jag gjort en önskelista där också!;D Här ovan är det mesta som jag skulle tänka mig att ha här hemma, det är allt från kuddar till kökshanddukar & en söt nalle.

Läkarundersökning 11 månader

Ja idag har vi varit på läkarbesök på BVC. Allt såg ut att vara tipp topp & nu väger vår lilla man 11380 g & är 77,5 cm lång. Duktiga lilla Hugo!:)



Jo, får ju passa på att skriva att min födelsedag var mycket bra!:) Fick rosor utav mannen när han kom hem från jobbet & så kom Hugos mormor, farmor & gammelfarmor & hälsade på. Jätte trevligt var det & jag fick sånt som jag önskat mig. Tack tack till er alla!;)

Grattis till mig!

Idag för 25 år sedan föddes jag, det känns liiite mer speciellt nu med tanke på att jag nu vet hur det är att få barn & hur det måste ha känts för min mamma när hon fick mig!:) Svårt att förklara, men ni mammor kanske förstår vad jag menar!?;) Ja ja...nog om det, nu ska det städas lite eftersom det blir några besök idag. Ha det gott allihopa!


Grattis pappa Billy

Igår blev Billy pappa för första gången, 7 stycken valpar föddes fast en klarade sig inte. Men Billy har nu 3 döttrar & 3 söner!:) Ett stort GRATTIS till mamma Maiden & pappa Billy!



Bilden är lånad utav kennel JeLoStaff

Farsdag




Idag väckte jag & Hugo pappa Philip med en kopp nybryggt kaffe & mumsiga fattiga riddare. Han bara log när vi kom in i sovrummet. Från början hade vi 2 presenter men eftersom mannen är så nyfiken så fick han öppna en lite tidigare, han fick en vägglampa (som egentligen är mer en sak till hela familjen/hemmet) & ett par mörkgrå chinos. Jag kunde inte komma på någon extra bra pappa present så det blev lite mer vad som behövdes, men mannen blev jätte glad iaf!:) Så idag blir det nog bara massa familjemys!;)







klickbara bilder på farsdags presenterna


Hugos önskelista IKEA


Vardags pyssel

Vaggade Hugos tills sömns för en stund sedan & då har jag passat på att diska, torka av lite här & där, sorterat tvätt, plockat undan lite utspridda leksaker & lagat mat...Det ni!;) Känns skönt att ha det gjort, då slipper jag ju att tänka på det sen & kan slappa lite. Ja, så nu när jag har lite tid över så slänger jag in ett litet blogg inlägg!:)

På söndag är det ju farsdag & det är mannens första!:D Även fast min första morsdag blev typ bortglömd så tänker jag iaf inte glömma mannens. Jag & Hugo har fixat lite presententer & köpt en daimtårta som vi ska överaska mannen med på söndag. Tänkte vi skulle överaska honom i sängen tidigt på morgonen med en kopp nybryggt kaffe & någon god frukost...Mys!:)

Jag färgade håret igår igen, svartbrunt som vanligt & nöjd som vanligt hehe.
Kan ju också berätta att Hugo sover jätte bra nu, han ligger oftast i sin egna säng till ungefär kl 6 på morgonen sen vill han ligga i stora sängen & dricka lite välling & då brukar han somna om till kl 8-9. Det är toppen & jag är inte konstant trött längre.

Men men...det blir inte så mycket mer skrivet idag, vill hinna måla nalarna innan lillemannen vaknar!;)

Vinterland

Jaha...såhär såg det ut utanför fönstret när jag gick upp ur sängen idag!:)


Ännu en tidig present

Ja idag har jag fått ännu en tidigt födelsedagspresent, denna gången utav mina föräldrar. Som vanligt så kollar jag ju alltid på blocket & i fredags hittade jag en annons om IKEAs stol henriksdal som jag har önskat mig ett tag. Så jag ringde mamma & frågade om inte jag kunde få stolarna i födelsedagspresent, hon sa ja!:) Så nu har vi 6 st henriksdal stolar i köket, just nu är dom svart/grå i klädseln (bilden är mörkare än i verkligheten) & det kanske blir ett byte till vit klädsel  längre fram när inte Hugo kladdar på allt!;)


Nu så händer det grejer


För en liten stund sedan släppte Hugo soffbordet & gick själv!:D

Nu vet jag vad jag ska önska mig...

I 25 års present, ett presentkort!:)


Fredag

Ja då var det fredag & vi har inte hittat på så mycket här hemma, bara vart iväg en snabb tur till Sandared, inget mer. Ikväll blir det film, väldigt lugnt & skönt!:) Gillar verkligen filmkvällar, då sitter hela familjen samlad i soffan & myser med lite godis eller nått annat gott...Härligt härligt!;)

Igår fick Hugo & mannen stanna hemma medans jag åkte iväg med min lilla mamma & kollade loppis. Jag fick tag i en fin liten guld färgad spegel för 10 kr som kommer bli ännu finare med lite ny färg, sen hittade jag även en läcker bordslampa i silver (love it) för endast 50 kr, behövde bara putsa den lite för den hade mörknat en del i färgen. Efter loppisen åkte vi till min lillasyster & hälsade på & tog en kopp te, sen bjöd mamma på sushi...MUMS!;P

En liten stund efter att jag kom hem & var i full gång med att putsa lampan jag fyndat så knackade det på dörren, det var mannens farbror med familj som tittade in & Hugo tyckte det var jätte kul men blev lite trött efter en stund!:)

Det är lite små förändringar på G här hemma, har hittat små fynd & utnyttjat lite rabatter med mera så snart kommer det se ut som jag vill. Det behövs en förändring då & då, men efter att jag är klar med detta så får det nog vara ett tag...några år iaf!;) Längtar tills allt kommer upp & blir färdigt.

Nä, nu kan jag inte sitta här mer...ska fixa inför kvällen & laga lite mat, sen vill ju Hugo alltid hitta på något kul!:D

Nyklippt



Hugos hår växer som ogräs...Men nu är lillmannen inte så långhårig längre!:)

Grattis på namnsdagen lille killen



Det är inte bara Hugos namnsdag idag utan idag tittade även hans fjärde tand ut!:)

Ny mysdress till lillmannen

Hittade en till hel mysdress/overall till Hugo idag, mys mys hela dan!;) Bästa plagget någonsin. Vet att det även har en annan liknande dress på Lindex där det står stinky på rumpan, men det fanns ingen!:( Denna är från Lindex & kostar 149 kr!:) Även en kortärmad randig body fick följa med hem, jätte fin i färgerna blå, grön, svart & lila.

Lindex Shop Online - Overall


Tävla hos trasslet

Nu har en utav mina favorit bloggar Trasslet en tävling som jag inte tackar nej till så...



Jag är med och tävlar hos Trasslet om ett presentkort värt 300:- från Fina Frön!
Tävlingen avslutas den 17 november.