Minus

Ja nu säger vågen minus 6 kilo & det har bara gått ca 1 & ½ månad sedan start!:D Bäst av allt är att jag inte gjort speciellt mycket för att det skulle hända något. Just nu har börjat laga mycket GI mat & har hittat många riktigt goda recept som jag kommer att dela med mig utav här i bloggen. Mannen & vår lille skrutt äter samma mat fast jag lägger då till potatis, pasta, ris eller liknande & det fungerar utmärkt. Är riktigt nöjd med mig själv faktiskt & det känns så bra att ha kommit igång med träning & allt...vinden har vänt!;D

Varm om fötterna

Jag har kollat runt lite efter ett par vinterskor & som vanligt fastnar jag på skopunkten, dom har ju det bästa erbjudandet, köp 3 par skor & betala för 2, det blir ju skor till hela familjen!:)
Men nu har jag hittat några jag kan tänka mig att gå runt i!;)


Blandad inspiration





Hugo bus

Det gick mycket bättre på dagis igår & en utav fröknarna pratade med mig om just varför Hugo varit så ledsen. Han är ju inte där så mycket eftersom jag jobbar mest kvällar & helger, & när jag väl jobbar dagar så är det oftast städ det tar ungefär 2 timmar vilket resulterar i att Hugo inte får så mycket dagis tid. Vi har honom uppskriven på 15 timmar i veckan & det är precis vad han kommer att få nu även om jag jobbar eller inte, så att han kommer in i det mer istället för att vara där smårundor & är ledsen. Ni förstår inte vilken lättnad detta blev för mig, jag började faktiskt gråta mitt framför fröken som pratade med mig... det har varit jätte jobbigt för mig att lämna min lilla skrutt, men nu ska det bli ändring på detta & alla blir glada!:) Bjuder på några bilder från igår när vi var ute & busade runt.









Nu sitter jag här igen...

Ja, nu sitter jag här framför datorn igen, med en stor kopp kaffe... för speciellt pigg känner jag mig inte!;) Men men, solen börjar titta fram så vackert mellan träden & in i vårt vardagsrum, jag hoppas på en dag med fin fint väder.

Ska jobba lite men är hemma tidigt för att busa med lillemannen, tänkte vi skulle ta en sån där ute dag... bara vara ute så mycket som möjligt tills vi inte orkar mer!:) Tror att vi sticker hem till (Hugos) mormor & morfar som har en stor gård att springa runt på & så kan hundarna vara med också.

Tyvärr har det inte gått så bra på förskolan dom senaste gångerna & Hugo har gråtit som bara den, känns inte alls bra & jag får en stor klump i magen av bara tanken. Vet inte vad det kan bero på, eller vad jag ska göra!? Det räcker att jag nämner dagis så blir han panikslagen & klamrar sig fast vid mig & gråter & det slutar inte på en väldigt, väldigt lång stund.

Kan det vara en fas han går igenom, eller har det kanske hänt något??? Jag frågar alltid någon fröken hur dagen varit & så, & lillemannen är alltid glad när jag hämtar honom. Är villrådig just nu.

Men nu måste jag fixa lite innan avfärd, hoppas det går bättre idag...


Ett försök

Ja nu har vi bestämt oss för att göra ett försök, ett försök för att få ett till barn, ett litet syskon till Hugo & det är pirrigt, jobbigt, spännande, skrämande ja allt på samma gång.

I tisdags var vi tillbaka på samma ställe där Hugo blev till, stället där vi fick se hans lilla hjärta slå för första gången, bara 7 veckor gammal i min mage. Det var en underlig känsla, jag blev liksom glad av att vara där, tårögd, bara att veta att det var där vi äntligen fick chansen att få ett barn.

Men sen blev jag nästan lite illamående, fick en klump i magen... det är även samma ställe som vi ska besöka om & om igen för att se om vi kan få ett till barn & vi vet att det kanske inte lyckas. Tänk vilken tur vi hade som blev med barn på första försöket, helt fantastiskt men...kan vi ha samma tur igen!?

Ja, det är så många känslor & tankar som kommer upp & jag vet inte vart jag ska börja. På ett sätt känns det som om det hänger väldigt mycket på mig denna gången, för det är det jag som ska stå ut med alla tester med mera. Min man är mest där som stöd för han behöver inte göra något alls egentligen... men jag är oändligt tacksam & glad att han finns där, min älskling.

Hugo fick följa med på besöket & alla sköterskor & läkaren lös upp & pratade & vinkade till honom. Det roliga var att vi fick samma läkare som vi hade när vi från första början gjorde fertilitetsundersökning på ett annat sjukhus & hon blev så glad när hon fick se hur allt gått & att vi tänkte ta nästa steg.

Allt såg iaf bra ut & nu ska jag snart börja med ägglossningstest & så får vi ta det efter det...
TO BE CONTINUED...




Velig

Ja nu är jag velig men jag har hittat ett bättre tyg på klädsel till vår ekeskog soffa, ett sånt där bra tyg som inte allt kladd syns på...speciellt bra när man har barn, ni föräldrar förstår vad jag menar!;) Dom har precis lagt in några nya tyger i sortimentet på dekoria.se vilket är toppen. Ett annat plus är att den inte är så dyr & faktiskt riktigt snygg, kolla bara bilden nedan. Jag fyller ju år snart så nu har jag 2 saker på min önskelista, det första är att gå på premiären för twilight filmen breaking dawn part 1 tillsammans med min älskling, det andra blir denna soffklädsel (Tyg: 112-37) som hade vart underbar att ha att mysa i en kall vinterkväll!:)

(Hade det funnits en funktion där man kunde lägga ett inlägg i fler kategorier så hade detta legat i "inredning" & "önskelistan", ett litet tips till blogg.se bara!)

Så bra man kan ha det

Nu ligger vår lille gosse & sover på soffan, mannen är i tvättstugan & här sitter jag...ja, så bra man kan ha det!;) Det är inte alls dumt med en man som hjälper till i hushållet, kan ju säga att jag känner mig väldigt
lyckligt lottad, inte bara för det utan för allt!:) Härligt, härligt!...


Här är också gott att sova ibland!


Lerberg har flyttat in

Det blev ingen tripp till Borås igår utan det blev en visit på ikea istället.
Har ju tidigare skrivit om vårt hemska badrum som definitivt behöver en makeover & igår
blev det lite nytt som tex hyllan lerberg tillsammans med dom söta parfymflaskorna & en skål
från yngaren serien, även en murgröna i en fin liten kruka som heter socker.
Vips så blev vårt badrum mycket trevligare, men det är lite mer som
ska till ändå & tapeten går tyvärr inte att gör något åt.
Här har ni iaf ett smakprov.






Lite segt

Sitter här med lite härlig träningsvärk ifrån styrkepasset i lördags & ja... nu tycker jag att det är lite segt. Har ju ändrat min kost & börjat träna, gick ner 5 kilo på 2 veckor men sen har det stannat av, antagligen för att jag bygger muskler nu. Men men, jag är ju på rätt väg iaf men hade önskat att det visade sig lite mer när jag kämpar så.

Idag blir det iaf gympa & det ska bli kul, har inte tränat gympa på år & dar så det ska bli spännande!:) Lillsyrran ska också med & jag måste ju säga att man blir väldigt motiverad när man inte är själv & tränar, för då kan man inte slappa av utan måste köra på.

Jag & Hugo ska snart göra oss iordning för att åka bort till min lillasyster som ska bjuda på sen frukost...brunch blir det va!?;) Vår lilla mamma ska också komma & sen blir det nog att vi drar till Borås & tittar runt lite, vi försöker att hitta på något ihop då & då....riktigt kul!:D

Nä, nu måste ja sluta & försöka hinna med allt som ska göras...som vanligt!

I got a crush on linnarp

Jag som inte ens varit särskilt förtjust i vitrinskåp tidigare har börjat tänka om, speciellt när jag såg vitrinskåpet linnarp från ikea. Istället för att gömma undan fina glas och tjusigt porslin kan man skapa sitt alldeles egna galleri med saker man tycker om. Gruppera porslinet efter färg, form, funktion eller varför inte huller om buller för den där charmiga känslan & linnarp gör det möjligt med sin enkla & rena design. Ett enkelt sätt att sätta sin prägel på skåpet är att byta knoppar, eller varför inte sätta en snygg tapet i bakgrunden som på bild nr 2, det är inte för mycket i skåpet & så snyggt med tapeten. Ja jag har helt enkelt blivit smått förälskad så nu åker det givetvis in på önskelistan!;)








Bilderna hittade jag på google men kolla gärna in på dessa sidor för en närmare titt:


http://www.skonahem.com
http://inneoute.blogg.se
http://vickes.blogg.se/


Coldplay - Swallowed In The Sea


Vår stora härliga ekeskog

Efter ett misslyckat försök till att färga vår nuvarande klädsel på soffan så har vi bestämt att vi ska köpa en ny istället, & nu vet jag vilket tyg det kommer att bli. Hittade en jätte fin grå klädsel på dekoria för cirka 2000 kr, billigare än bemz & billigare än att köpa en ny soffa... älskar våran soffa, vår stora härliga ekeskog!:) Sen har jag lite planer på att möjligtvis hitta en ektorp fåtölj & fotpall på blocket & köpa matchande klädsel även till dom, men det är inget bestämt än!;)


Äntligen

Idag kommer min älskade man hem igen, saknar honom så otroligt mycket & längtar tills han är här igen. Denna veckan har gått ganska snabbt ändå & hade det inte vart för lille Hugo så skulle jag nog inte stått ut, men det har vart full rulle som vanligt.

I onsdags natt låg lille mannen & gnydde brevid mig i sängen & i nästa sekund fontänkräktes han... lilla stackarn!:( Fick snabbt plocka bort sängkläder & allt annat som blivit ner skvätt & sätta honom i duschen, efter det satt han i mitt knä med en liten skål. Han mådde inte alls bra & kräktes tills det kom galla, tillslut orkade han inte mer & somnade hårt...lille gubben!

Dagen efter var allt som vanligt igen, men det blev inget dagis för hans del & inget jobb för min del. Men vi busade runt som vanligt & var ute länge, ända tills Hugo själv ville att vi skulle gå in...det händer inte ofta hahahaha!;) Vanligsvis brukar han ligga & skrika & sparkar bara för att han vill vara kvar ute, men inte denna gången.

Vill hitta på något kul nu, så att tiden går snabbare tills älsklingen är hemma. Men vad ska man göra!? Ska ringa & störa någon som kanske har en bra idé!;D


OMG


Nu närmar det sig, 18 november smäller det!:D
Har läst om alla böckerna & är just nu på sista boken, var bara tvungen att få lite twiligt...
har blivit beroende!;)


Lite ensamt...

utan min fina man!:/


Brunett igen

Ja, efter all blondering så kändes inte håret okej.
Så i förrgår blev jag brunett igen!;)


Champion

Ja idag hände det!:)
Här har vi vår champion Sandstaffs Bold & Fearless "Billy"




Huvudvärk

Sitter här med huvudvärk, inte kul!:/ Hade planerat att sticka till gymmet ett snabbis men det har jag fått lägga på hyllan nu, får försöka gymma lite på söndag istället. Måste dock tvinga mig iväg & handla lite mat, kylskåpet ekar tomt. Men det är nog allt för idag, har iaf kommit ut lite idag med hundar & barn. Hoppas mannen kommer hem snart för dom jäkla värktabletterna hjälper ju inte!!!

Aaajjj!!!

Fy vilken träningsvärk jag har idag, det gör ont i varenda liten del i hela kroppen...men fy sjutton va härligt det är att känna att man verkligen har tränat & är igång, & vad kul det var!:) Jag & syrran satte oss i bastun efter träningen & glömde helt av tiden & var dom sista som gick hem....Härligt!:D

Tänkte att jag skulle träna lite imorgon igen för att mjuka upp kroppen lite, men då blir det gymmet. Ska testa på något annat pass nästa vecka igen, har planerat att köra 2 dagar gym & 1 dag pass nu till en början, det är ändå 3 dagar i veckan & jag tror att det räcker gott & väl.

Ska snart ta en liten promenix med hundarna, sen blir det att lämna Hugo på dagis & sen sticka iväg & jobba lite. Men det är kort dag idag så det är ganska skönt, speciellt när man har lite värk i kroppen!;)

Nästa vecka blir jag gräsänka, mannen ska åka till Norrköping & jobba. Han åker antingen på söndag kväll eller måndag morgon & kommer tillbaka torsdag kväll eller fredag morgon. Det kommer att bli jobbigt, vi har aldrig varit ifrån varandra så innan, förutom när jag jobbade natt i början av vårt förhållande, men det kan man inte riktigt räkna med efersom vi träffades på morgonen igen.

Ja ja... får väl se hur det går, det är iaf himla tur att jag har mina syskon & föräldrar så nära som alltid ställer upp i vått & torrt!

Fläskfilé med durumvete, feta, soltorkade tomater & sparris





Ingredienser

1 Fläskfilé
Basilika
Oregano
1 Vitlök
Cayennepeppar
Salt
Olja


Tillbehör

1 burk durumvete
Feta ost
Soltorkade tomater
Sparris


Gör såhär

Putsa fläskfilén fri från hinnor och skär bort den stora senan som brukar sitta kvar. Var inte för noggrann bara för då finns det snart inget kvar.
Hacka Basilika & Orgegano, blanda i lite olja, vitlök, salt & cayennepeppar & täck fläskfilén med blandningen.
Stek fläskfilén i smör, margarin eller olja i ca 20 minuter runt om. Bryn den först på högre värme och sänk sedan värmen till medelvärme. Du kan täcka över den med lock eller lite folie. Fläskfilé ska vara runt 65 grader i mitten, då är den en aning rosa men genomstekt. Steker du för länge så blir fläskfilén torr och tråkig (men rätt god ändå så säg inget till nån).
Låt svalna i några minuter innan du skär upp och serverar fläskfilén i ca 1-2 cm tjocka skivor.
Blanda durumvete, fetaost, soltorkade tomater (efter tycke & smak), gärna med lite färska örter & en liten skvätt olja.
Tillaga grön sparris som tillbehör.


Nu är jag igång

Ja minus 5 kilo & igår tränade jag för första gången på gym & det känns super!:D Mer blir det, idag har jag bokat in ett pass stationsträning (eller cirkel som det också kallas) & det ska bli spännande att prova på. Det finns många olika pass på hälsohuset som tex core, cirkel, box, yoga, spinning & skivstång & jag är sugen på att testa lite utav varje. Sen finns det även seniorgymnastik & minijympis för föräldrar med barn i ålder 2-6 år, så det kanske jag & Hugo ska prova på sen!:) Men iaf... det är skönt att vara igång!;)


Mysis unge







Arg på soffbordet

Ja nu är jag inte bara arg på vår skrivbordslösning utan vårt soffbord också hehe! Hugo slog i sitt söta lilla huvud i det med, & visst små barn busar & slår sig med mera men... dom där förbaskade kanterna kan man ju försöka undvika!:) Hädanefter blir det möbler med rundade kanter eller helt enkelt runda som tex detta fina soffbord från IKEA som heter ISALA.

Adele - Set Fire To The Rain