get the picture


Kreativ hörna

 
 
 
 
Bilder: Helt Enkelt

Favorit efterrätten

 
Periodare som jag är så är jag just nu inne på denna enkla & goda efterrätt. Jag mixar bara frysta hallon med kesella vanilj!:) MUMS!;D

Svart & vitt med en hint av grått

 
 
 
 
 
 
Bilder: Likainen Parketti

"Önskelista" & ÖNSKELISTA för Hugo

Ja leksaker har liten gott om, tror inte att han behöver några nya på typ 10 år känns det som!;) Men andra saker hade suttit fint, även om det kanske inte är något som står på hans önskelista egentligen.
 
HEKTAR sittandes på sänggaveln.
 
 
 
HYLLIS till dom där speciella leksakerna!;)
 
 
 
TERTIAL lampa att fästa på hyllis.
 
 
 
KNODD skulle fyllas med alla mysiga gosedjur som tar upp en hel del plats!:)
 
 
DILLING för perfekt extra förvaring under sängen... nämde jag att han har mycket leksaker!?;D
 
 
 
 
LAPPLJUNG RUTA hade legat fint & passande på golvet också!:D
 
 
 
 
Och nu till Hugos riktiga ÖNSKELISTA...
Ett litet akvarium med alla
dess tillbehör.
 
 
 

Charmigt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder: Lovely Life

i will...


Litet, ljust & fräscht

 
 
 
 
 
Bilder: Mrs Jones

Favoriter från IKEA

 
Ja här har vi några riktigt prisvärda & snygga favoriter från IKEA, med priser från 30-250 kr.

Vacker sekelskifteslägenhet på 43 kvm

 
 
 
 
 
Bilder: Per Jansson Fastighetsförmedling

STOR matta

Ja en riktigt stor grå matta till vardagsrummet står högt på min önskelista, med mått på ca 2x3 meter, 3x4 meter. Tine K har en jutematta som är riktigt fin, men priset....nja, nej. Hittade en annan super fin betong grå matta hos ellos, men tyvärr är den för liten. Sen fann jag även en lite större fin grå bomullsmatta, men den hade fått så dåligt betyg att jag blir tveksam...hittade en till matta på ellos, en ullmatta, men även den har fått dåligt betyg... kanske om man får 50% rabatt, 500 kr för en stor matta är ju ett kap!;) Ikea har en snygg matta som heter MORUM men jag funderar på om den kanske är lite för hård... Kanske ska köra på ellos ullmatta ändå!?
 
 
 
Bilder: http://stilinredningochdesign.blogspot.se, http://www.inreda.com.

Modern lantlig stil med industiella detaljer

 
 
 
Bilder: Sköna Hem

Kul besök

 
Idag träffade jag den här härliga tjejen & hennes familj. Vi bjöd på mat & dom tog med sig fikabröd, det var super trevligt & jag hoppas att vi kan göra det snart igen... trots det långa avståndet!:)
Vi fick en fin blomma också, min favorit dessutom!;)
 

Hade suttit fint

rusta.se

Nya val...

 
 
Jag kunde inte låta bli att åka förbi bostads kontoret idag, har drömt om dom där jäkla tapeterna hela natten & var inte alls nöjd med valen vi gjort, & som tur var så fick jag byta!:) Skogen tapeterna kommer att bli i köket, blommigt i hallen & nästan vit, lite skimmrig tapet i Hugos rum... ja... nu är jag NÖJD!:D Man ska inte stressa fram sina beslut...så nu har vi lärt oss den läxan!;)
 
 
 
 

Bra val!?

 
Idag har vi varit och valt lite nya tapeter & hallgolv till den nya lägenheten. Tyvärr fanns det inte många ljusa & fina tapeter att välja mellan så vi körde mest på grå nyanser istället. Känns väl sisådär, det gick alldeles för snabbt eftersom mannen hade bråttom... men grått är ju en utav mina favoriter så så illa kan det väl inte bli!?;) Det blev även en hel del mönstrat, vilket jag inte är så förtjust i annars... men nja... vet inte vad jag ska säga, det blir vad man gör det till, eller hur!? :S Fy vad jobbigt det blev nu... Har en bild i huvudet om hur det kan bli med dom nya tapeterna & där ser det inte så illa ut iaf!;D Hallgolvet är jag däremot supernöjd med, mörkgrått fuskstens liknande!:) Bjuder på mobilbilder idag & där ser allt mer brunt ut!:/ Bild nr 1 visar tapeten som blir i Hugos rum, bild nr 2 visar golv & tapet i hallen & bild nr 3 visar den framtida kökstapeten, nedan ser ni den mer i sin rätta färg iaf.
 
 
Kanske åker förbi marksbostads kontor imorgon & kollar om man kan ändra tapetvalen ändå... iaf i Hugos rum & i köket, för dom är jag så osäker på!!!
 
 

Stadiga FJELL

 
 
Här är en snygg & stadig nyhet från IKEA vid namn FJELL. Utöver den fina looken så har den även smart förvaring under, där finns 4 stora lådor att förvara tex sängkläder i...i like! Sen gillar jag verkligen lampan HEKTAR ockå!:)
 
 
 

Nya favoriten

 
 
 
 
 
Ja här har vi Hugos nya favorit, en stor fin blå traktor som vi köpte i Tyskland i somras. Enda sedan vi köpte traktorn så har liten pratat om att den inte har något flak, så i helgen bestämde vi oss för att han skulle få köpa ett flak till sin traktor. Det blev ett stort grönt flak & han älskar det, leker med det så fort han får chansen!:D

Inspiration lastpallar

När jag ändå är inne på lastpallar så kan jag ju visa lite andra inspirationsbilder på saker man kan göra med lastpallar!;) Minns tyvärr inte vart jag hittade alla bilder, men är det någon som känner igen nått så säg till så skriver jag till det.
 
 
 
 
 
 

Säng utav lastpallar

 
 
 
När vi ska flytta så tänkte vi att Hugo ska få en större säng i sitt rum. Just nu har han en juniorsäng & den fungerar alldeles utmärkt, men när vi ska ha vår nästa valpkull så kommer vi att låna Hugos rum & vi kan ju inte sova i en juniorsäng då (vi turas om att sova hos valparna & Hugo sover hos den andra föräldren i den "stora sängen" som han säger), plus att sova i soffan under den första valp tiden känner vi inte för att göra en gång till. Så istället för att köpa en sängram som vi planerat från första början så ska vi bygga en egen utav lastpallar, 5 st sammanlagt. Fick lite inspo här, här, här & en annan liten fin hundsäng här!;) Finns sååå mycket snyggt man kan göra med enkla lastpallar... love it!
 
 

Renhorn

 
Ja nu har jag äntligen hittat ett renhorn som inte kostat skjortan (inte det på bilden dock, men ett liknande), & vart hittade jag detta renhorn nu då!? Tradera såklart!;) Ibland kan man fynda & jag som har velat ha ett horn såå lääänge. Tror att hornet kommer få pryda väggen ovanför sängen när den kommit hem, men jag är inte helt säker... får vänta och se! Vill bara flytta nu & rensa ut bland alla saker här hemma, kan inte tiden gå liiite fortare tack...
 

Loyalstaff Angel "Siri"

 
 
 
 
Igår var vi & hälsade på denna härliga unga dam, vår lilla fodertik Siri. Hon utvecklas så fint & är en glad & sprallig tjej (kolla bara in tredje kortet hahaha). Det är kul att se att alla från vår A-kull har det bra & frodas!;)

Namnsdag

Ja idag har jag namnsdag, inget speciellt egentligen... men lite kul ändå!;)
Detta hittade jag om mitt namn:
 
 
Namnet Jenny betyder "Gud har förbarmat sig". Jenny är ett kvinnonamn och en engelsk kortform av Johanna och en smekform av Jane. Den kan även vara en smeknamnsform för Jennifer. Det finns också ett rumänskt namn som stavas Jeni, som har betydelsen vit, mjuk. Namnet har använts i Sverige sedan 1767. Jenny var en av kometerna på namntoppen under 1980-talet. Därefter har trenden vänt neråt. 31 december 2005 fanns det totalt 47 245 personer i Sverige med namnet, varav 31 390 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 393 flickor namnet, varav 102 fick det som tilltalsnamn. Det finns också ett antal som stavar namnet Jennie. Jennie är en variant på stavningen Jenny, som även är ett smeknamn för Eugenia.
 
Populäritet idag: Minskar trend ner
Placering på namntoppen 2011: Inte i topp 100
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 47354
Antal män med namnet i Sverige: 5

Vackert från Tine K

 
 
 
 
 
 
 
 

Godbitar från Philia

 
 
 
 
 
 
Bilder HOUSE of PHILIA