4 veckor gamla


I still like it

 
 

Godaste smoothien

 
Ingredienser
 
1 banan
1 apelsin
½ paket fyst mango
Santa Marias Extra Creamy Coconut milk (innehåller 80% kokos, vatten & inga tillsatser)
 
 
Tillagning
 
Dela bananen i mindre bitar & lägg i en blender eller liknande,
skär bort skalet på apelsinen & skär ut endast klyftor med fruktkött & pressa i fruktsaften från det som blir över.
Häll i mangon & till sist kokosmjölken, häll i så mycket kokosmjölk som du tycker behövs för att få rätt konsistens.
Mixa till en krämig smoothie & njut!:)

Ute för första gången

 
 
 
 
 

Periodisk fasta

 
Just nu blandar jag lite olika "dieter" efter vad som passar mig bäst, dom jag har gått in på är GI, LCHF & PALEO. Äter nästan helt mejerifritt (förutom mjölken i mitt morgon kaffe), & har dragit ner på salt (använder endast halvssalt), äter lite frukt, inget mjöl, socker eller godis & försöker äta så rent som möjligt, alltså inga halvfabrikat med mera. Har sett att många kör på periodisk fasta & självklart kände jag att detta måste jag läsa mer om, kom in på styrkelabbet där det finns en mycket bra guide om detta. Blev så peppad att från & med imorgon börjar jag med periodisk fasta, eller vardagsfasta kan man även kalla det. Kommer köra på ett upplägg som passar min vardag & kommer alltså fasta 16 timmar varje dygn & ha 8 timmar då jag får äta, ungefär såhär kommer det att se ut:
 
  • kl. 12:00 Första målet
  • kl. 12:00/13:00 - Träning eller annan aktivitet
  • kl. 13:00 - Efter-träningsmåltiden (dagens största mål)
  • kl. 16:00 - Andra målet
  • kl. 20:00 - Sista målet inför fastan

Snart 3 veckor gamla

 
 
 
 
 
 
♥Buddha, Bel Ami, Black & White, Black Rose, Bliss och Born Lucky♥

Uteplatsen

 
 
 
 
Sedan vi flyttade till vår nya lägenhet i december så har vi ju fått en ganska stor uteplats att njuta utav. Idag var hela familjen därute & fixade & donade, & självklart satte min hjärna igång & planerade hur det skulle kunna se ut. Helst så billigt som möjligt men också så att det blir snyggt. Letade lite inspiration på nätet & hittade en himla fin soffa gjord utav lastpallar, lastpallar är inget främmande att använda för mig då vi har ett soffbord gjort på lastpallar. Soffan är det första vi kommer att försöka fixa ihop, sen är det små detaljer som ska till som tex lampor, mysbelysning, kuddar, växter med mera.... Längtar redan!:D
 
 
Bilder: http://nanabech.com

Köttfärssås med zucchinipasta

 
Ingredienser
 
ca 500 g nötfärs
1 burk krossade tomater
½-1 msk sambal olek
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
fryst provencale eller annan valfri krydda
1 zucchini
Havssalt
Peppar
Kokosfett (att steka i)
 
 
Tillagning

Bryn hackad lök & vitlök i en stekpanna & tillsätt nötfärsen. Bryn färsen tills den är genomstekt & häll i de krossade tomaterna, sambal olek, peppar & dom frysta kryddorna. Smaka av med salt & låt puttra ca 15-20 minuter. Tillred under tiden zucchinipastan genom att strimla zucchini med en grönssakssvarv alternativt skär tunna strimlor med en kniv eller hyvla med en potatisskalare. Koka upp vatten i en gryta och tillsätt salt. Häll i zucchinipastan och låt koka bara någon minut, godast med lite tuggmotståd. Häll pastan i ett durkslag och låt rinna av.


Bättre sent än aldrig...

 
Dagens fruskost. Ungsbakad avocado med äggulor & räkor. Snabbt & enkelt, bara dela en avocado, gröp ur så att en äggula får plats & sen in i ugnen 5-10 minuter på 170 grader.
 

Små grisar

 
 
 

Raw-bite bars

 
Jag har startat lite lätt med paleo nu & satsar på att äta så naturligt som möjligt & kom då in på raw bite bars, läste mycket bra saker om dessa. Raw bites är tillverkade av 100% naturliga, ekologiska och råa ingredienser, helt glutenfria och utan tillsatt socker, ekologiska med en bas av dadlar, russin, mandel och bärblandning med tranbär, körsbär och mullbär. Gjorde en beställning med raw bites från bodystore häromdagen, beställde i smakerna raw cacao, vanilla berries & apple cinnamon. Alla smakerna var goda & jag tänker prova på dom andra smakerna coconut & spicy lime också. Dom är perfekta som mellanmål, eller när man är i farten, dessutom så mättar dom bra.
 

Säg omelett

 
Dagens frukost blev en god & enkelt omelett med sallad till. I denna hade jag 3 ägg, en skvätt vatten, 1 tomat & lite blandspenat, kryddade med havssalt & cayennepeppar & stekte den i kokosfett vilket fungerade kanon!:) Det finns så många olika variationer på omelett då man kan lägga i nästan vad man vill som tex räkor, svamp, lax 
 med mera... en toppen frukost!;D

Liten & underbar

 
 
 
Hur härligt ser inte detta ut då!?:) Satt och mös med dom små igår & lilla, underbara Black Rose somnade som en stock i min famn. Vi funderar på att behålla en tjej här hemma & jag personligen är väldigt förtjust i lilla Rose, men vi får se, inget är bestämt än!;) 2 veckor gammla blir gänget idag iaf!:D
 

Hel kyckling i ugn med grönsaker

Så enkelt & så gott, gjort receptet själv!:) Kör igång med lite paleo nu då & så får se hur detta går. Verkar lovande iaf & det finns många intressanta ingredienser man kan använda istället för dom som skadar kroppen & hälsan.
Nu ska vi blir friska & krya!;)
 

Ingredienser

1 kyckling
1 paprika
1 lök
1 sötpotatis
1 citron
2 morötter
2 palsternackor
vitlöksklyftor med skal på
olivolja
havssalt (kan uteslutas helt)
provencale
cayennepeppar


Tillagning

Blanda olja, salt & provencale.
Gnid in hela kycklingen med blandningen & lägg den på en ungsplåt.
Dela citronen på hälften & lägg en halva i kycklingen & pressa lite saft över kycklingen med den andra halvan.
Dela grönsakerna i bitar & lägg på plåten tillsammans med kycklingen, häll lite olja över & krydda med salt & cayennepeppar.
Sätt in i nedre delen utav ugnen på 225 grader i ca 1-1 ½ timma.
Kolla så att benen lossnar lätt från kycklingen, och att köttsaften är klar. Servera.


Låt mig presentera B-kullen

THE GIRLS
 
 
Loyalstaff Born Lucky
 
 
 
Loyalstaff Bel Ami
 
 
 
Loyalstaff Black Rose
 
 
 
Loyalstaff Bliss
 
 
 
 
THE BOYS
 
 
Loyalstaff Buddha
 
 
 
Loyalstaff Black & White
 

Stolt kille

Med Loyalstaff Bliss i sitt knä!♥

Läckra betonghyllor

 
 
 
 
 
Bilder: Helt enkelt
 

Nyfiken på Paleo

Jag äter just nu enligt LCHF & det går bra, måste dock dra ner på mejeriprodukter & fett (för bla mina gallbesvär med mera), & så saknar jag faktiskt frukt (vilket är bra att äta för min endometrios). Trillade över en kost som heter paleo & blev genast nyfiken, bestämde mig för att samla på mig lite mer info om detta & det bådar gott. På bloggen Primale Life hittade jag mycket intressant information (läs tesxten nedan)...
 
 
De senaste 40 000 åren har våra gener bara ändrats 0.02 % vilket innebär att vi fortfarande till hör den "moderna människan" som vi har tillhört de senaste 200 000 åren.  Därför bör vi äta den föda som vi genetiskt sett är anpassade att äta dvs; kött, fisk, fågel, ägg, grönsaker, blad, rötter, frukt, nötter och frön.
 
Paleolitiska perioden slutade för 10 000 år sedan när jordbrukssamhället började utvecklas. Det innebar att vi började äta det som var väldigt onaturligt för oss – nämligen spannmål, socker och baljväxter. I takt med att jordbrukssamhället växte utvecklades sjukdomar som inte fanns när vi var jägare och samlare.

Vi är helt enkelt genetiskt anpassade för att äta den kost som vi alltid har gjort och har gjort sedan 2.6 miljoner år sedan fram till 10 000 år f.kr.  

Vi tål inte och är inte gjorda för att bryta ner spannmål, baljväxter, raffinerat socker eller processade mjölkprodukter ( om man vill konsumera och tål mjölk så är det bättre ju fetare mjölken är, samt att den ska vara ekologisk och opastöriserad, helst från får eller getter – dock är det bara vissa av oss här i norden och vissa områden i Afrika som tål mjölk.)
 
Många tror att stenåldersmänniskan levde tills de bara var 30 år, men medelåldern var faktiskt ca 60 år. Detta förklaras genom att många dog i spädbarns död eller infektion om de fick något sår eller skada från någon attack av ett djur eller i en strid.
 
Animaliska produkter ska helst vara gräsbetat och ekologisk för att få i oss tillräckligt med omega 3 och inte för mycket omega 6 som finns i konventionellt uppfödda djur – för mycket omega 6 skapar inflammation i kroppen. Samt för att undvika GMO, hormoner, antibiotika och andra gifter som finns i djurens foder.
 
Jag brukar säga att hellre ekologiskt och gräsbetade animaliska produkter än ekologiska grönsaker, frukter och nötter eftersom de konventionella animaliska produkterna är giftigare än de konventionella och besprutade grönsakerna, frukterna och nötterna. Helst så ska man ju äta allt ekologiskt, men det är inte alla som har råd med det eller finner allt ekologiskt, så då är det bättre att lägga pengarna på BRA gräsbetat kött än ekologiska päron tex.
 
 
Så...
 
Vad vi genetisk sett är anpassade att äta om vi tittar på vår evolutions historia och utveckling:
  • Kött
  • Fisk
  • Skaldjur
  • Fågel
  • Ägg
  • Grönsaker 
  • Gröna blad
  • Rotfrukter av olika slag
  • Potatis 
  • Sötpotatis
  • Frukt 
  • Bär
  • Nötter
  • Frön 
  • Rå honung och äkta lönnsirap (ibland)
  • Kallpressade oljor och fetter: ekologiskt helst gräsbetat smör och ghee (klarnat smör där man kokat bort mjölkproteinet), smör, olivolja, macadamia olja, avokado olja och valnötsolja. Steka ska man dock bara göra i kokosolja, smör och ghee eftersom de tål värme bäst.
 
 
 

Loppis, industriellt och traditionellt

 
 
 
 
 
Bilder: Sköna Hem

Testar

 
Kladdade lite på armen idag, bara för att testa & känna lite på hur det skulle vara med just tatueringen av en flock fåglar & ja... det kändes riktigt bra måste jag säga!;)
 

Snygga prints

 
VILL HA BEGÄR!
Finns hos Darling Things från 99:- st

Puppisarna

 
 
 
Igår, 8 dagar gammal, var lilla Loyalstaff Born Lucky ut först med att öppna ett öga... så söt!:D
 
 

Enkelt & vackert

 
Blir ju så himla sugen på att göra en ny gadd nu. Har ett par tre stycken jag vill göra någon gång & en lite flock fåglar är en utav dom. Det är en enkel & så vacker tatuering, bara siluetten av en fågel är fint tycker jag.
 
 

Therese Sennerholt´s graphic home


 
 
 
Bilder: Lotta Agaton

Färskfoder


 
 
Vi ger våra hundar färskfoder & träffat fler & fler som börjat med detta. Vi tipsar även våra valpköpare att ge färskfoder & givetvis får våra valpar det också. Det finns många olika märken därute men nu funderar vi på att testa MUSCH BARF. Det finns inga syntetiska konserveringsmedel, spannmål och mjöl samt färg och tillsatsämnen i, & BARF-produkter är tillverkade av äkta råvaror. Dessutom finns det olika sorter som nöt, gris, kalkon, kyckling & lax. MUSCH tror på naturlig BARF-utfodring (Biologically Appropriate Raw Food eller Bones And Raw Food) och färskfoder utan spannmål som baserar sig på färska kött- och benråvaror. Kika in på deras hemsida musch.se & läs mer om deras produkter med mera.
 
 

Ny hårfärg

 
Ja jag ändrar ju hårfärg hit & dit hela tiden, fast sedan något år tillbaka har det i princip bara varit röda toner. Trött på den röda kalufsen så bestämde jag mig för att få tillbaka min naturliga hårfärg lagom till vår & sommar, & jag kom väldigt nära. Är nöjd iaf!:)

Less is more

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder: Erik Olsson

Happy lights

 
Visst är dom fina!?:) Jag gillar verkligen färgen blandningen winter på denna ljusslinga, hamnar direkt på önskelistan.
Bild: Tofsar & Ting

Dom växer & frodas

 
 

Windsor cafeset & metallpall

Blev överraskad när jag tittade in på bauhaus hemsida idag, där fanns nämligen detta fina cafeset för 1495:-
Måste nog ta mig en närmare titt på detta.
 
 
Även på dessa metallpallar för 250:-
 
 

Vad tycks om den nya designen?

 
 Fick lite vårkänslor härom dagen, & då sätter suget på att ändra om lite in, så denna gången var den bloggen som fick sig en makeover. Lite nystart kan man väl säga!;)

Sekelskifts präglad


 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder: Bjurfors

Man bara smälter

 

Little puppies






En hemnes dagbädd har flyttat in

 
 
 
 
Lite ändringar har skett här hemma sedan jag bloggade inredning sist, bla har en hemnes dagbädd fått flytta in i litens rum. Perfekt med den extra förvaringen under, & att man kan dra ut den till dubbelsäng vid tex besök med mera. Är super nöjd.

Älskade lilla påskgubbe

 
Påsken har varit bra, extra kul för liten som gått på skattjakt & hittat många ägg fyllda med gott gott!:) God mat har det givetvis bjuds på men min mage har tyvärr börjat krångla. Misstänkte min endometrios men smärtan var lite annourlunda & ville inte alls ge med sig, åkte till vårdcentralen där det konstaterades att jag fått gallbesvär & möjligen magkatarr. Vill det inte ge med sig så blir det fler undersökningar & i värsta fall operation.
 
 

B-kullen är här

 
2 hanar & 4 tikar!♥