Periodisk, intermittent, 16:8 fasta

Nu är det dags för mig att ta tag i min vikt på riktigt, det har gått upp och ner under några år nu tyvärr, livet händer och man hänger inte riktigt med, men nu är jag riktigt taggad. Jag kommer att från och med imorgon köra periodisk fasta, eller intermittent fasta som det också heter, eller 16:8.

Detta innebär att jag fastar 16h per dygn, och äter under en 8h lång ät period varje dag. Jag äter helt vegansk kost och räknar med att få in 3-4 mål från kl 12:00-20:00. Den största delen utan fastan kommer alltså att vara under tiden jag sover.

Studier visar på att periodisk, intermittent 16:8 fasta ger samma viktnedgång som traditionella dieter, men med mindre muskelförlust. Det innebär att förlusten av fett är större vid intermittent fasta vilket jag ser som ett stort plus, ju mer muskler man har desto snabbare bränner man fettet.

Det finns många andra positiva saker som följer denna typen utav fast, tex så kommer man att lättare känna igen mättnads signalerna, sötsuget minskar, blodsockerkontrollen blir också bättre om man äter mer sällan och att förbränningen blir exakt densamma vid få stora måltider som vid många små.

Att träna mot slutet av en fasta verkar också ha vissa intressanta effekter, som till exempel ökad glykogeninlagring, ökad insulinkänslighet och eventuellt ge bättre muskeltillväxt. Jag har dock inte tänkt att köra någon hård träning till en början utan kör på med mina promenader med doggsen och cykelturer med mina killar.

Jag kommer att lägga upp lite om mina måltider och hur det går osv, spännande!;)

 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback