Dagens mat


Ägglatte x 2
Vitlökssalami
Bacon
Makrill i tomatsås med en avokado och en klick majonäs




The LCHF Kladdkaka

På morsdag blev det en paus ifrån strikt LCHF, dock liberalt istället. Mannen hade gjort en LCHF kladdkaka (jag har aldrig sett min man baka,så stolt över honom), receptet kommer ifrån 56kilo & var gudomligt gott, det bästa LCHF bakverket jag någonsin smakat & kommer absolut att göras igen dom dagar det tex firas något särskilt. Den var alldeles krämig & extra chokladig precis som jag gillar ;)
  
 

Ingredienser

200 g 70% choklad
200 g smör
1 dl sockerersättningsströ (tex sukrin eller stevia)
1 tsk vaniljpulver eller 1 krm Dr Oetkers vaniljarom
4 ägg

 

Tillagning

Smält smör och choklad på låg värme.
Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund.
Häll i springform och grädda i 200 grader i 6 minuter.
Låt stå kallt.
Servera med en klick vispgrädde och valfria bär!


Lite mat... igen! ;)

 
 
 
 
 Rullad rostbiff med smör i
Grillad oxfilé med grönsaker, smör & bearnaise
Fettkaffe med pepparkakskryddor
Fläsksvålar med smör
 
Fett bränner fett!!!
- 3,5 kg efter 1 v
0-10 g kolhydrater per dag
 

Food

 
 
 
 
 

"Kaffelatte"

Jag är inte direkt någon frukost människa & tycker verkligen att fettkaffe eller kaffe med äggmjölk är toppen. Testade för första gången idag att göra äggmjölk & kan säga att jag är fast, enkelt att göra & smakar gott. Äggmjölken är perfekt till ”kaffelatte” eller bara som en dryck som du smaksätter med äkta vaniljpulver, kardemumma, kanel med mera.
 
 

Ingredienser

6msk flytande kokosfett
2 medelstora ägg
2,5-3 dl kokande vatten
1,5-2 dl kallt vatten

Tillagning

Blanda ihop ägg och kokosfett med stavmixer, häll på det kokande vattnet och mixa runt. Häll sedan i det kalla vattnet. Mixa lite till.

Genom att först ta kokande vatten och sedan kyla ner med kallt tempererar man mjölken, då kommer den att bli finare o jämnare i konsistensen dvs fettet ligger inte som en kaka ovanpå.

Går att förvara i kylen i ett par dagar, gärna i en flaska så att du lätt kan skaka om den igen.

 


Rivstart

Idag har jag ätit strikt LCHF i nästan 4 dagar, jag känner mig pigg, sover djupare och magen fungerar som den ska. Några mindre härliga effekter är väl att jag har haft smått huvudvärk till och från och känt lite illamående någon gång ibland, men det är ju pga av ketos osv. Jag känner att min kropp börjar ändra sig, snabbt dessutom. Eftersom jag känt en sån stor förändring så ställde jag mig på vågen idag igen, inget jag gillar att göra direkt, men till min förvåning ligger jag på -2,5 kg efter bara 4 dagar alltså. Peppad till tusen av denna rivstart!:)
 
 
Såhär kan en dag se ut i matväg. Det är alltså en kaffe med äggmjölk. Bacon, ägg och kryddsmör. Grillad fläskfile med sparris, champinjoner och bearnaise. Och ett snabbt mellanmål bestående utav makrill i tomatsås. Ser inte illa ut va!?;)

SkaldemansLCHF

Just nu följer jag LCHFingenjören & Annas LCHF på deras resa med strikt LCHF ala Skaldemans. Dom börjar allt som allt i 98 dagar med start den 19 maj t.om 24 augusti, jag startade mitt race lite smått i måndags (åt nämligen äpple på morgonen) & kommer att köra på, med undantag för födelsedagar osv. Jag hoppas & önskar att mitt sockerberoende inte kommer att ta över (som det tyvärr har gjort ett tag nu) & är glad att dessa härliga tjejer har startat en grupp på facebook som heter SkaldemansLCHF som är mycket peppande.

Reglerna är enkla. Du behöver bara komma ihåg fyra ynka saker.

1. Ät enbart mat med MAX 3% kolhydrater om du vill maximera resultaten eller MAX 6% kolhydrater om du vill gå ner men i långsammare takt
2. Lägg största fokusen på fett
3. Ät måttligt med protein, mejerier och grönsaker
4. Ät när du är hungrig, drick när du är törstig, skit när du är nödig och sov när du är trött

Låter väl bra!?:)

 

 
 
 
 
 
Fettkaffe med kardemumma, ägg, bacon, paprika, korv, makrill i tomatsås med mera. Allt med extra fett & -1,5 kg sedan små starten i måndags, det känns bra! :)
 
 

Loyalstaff Black Rose "Thea"

 
Vår lilla busa hela 13 månader gammal, snart dags för röntgen & annat skoj ♥

Nu är håret lila

 
 
 
Det som fungerade bäst var billig färg från Willys vid namn Joanna - Juicy Eggplant, 29 kr per packet. Jag köpte 2 packet för att verkligen dränka håret i färg & till en början såg håret nästan svart ut, men efter några tvättar blev det bättre. Färgen ser lite olika ut beroende på vilket ljus man är i, ute lyser det i nästan lila/rosa/vinrött nyans medans inne är det mörk mörk lila. Innan nästa färgning kommer jag att ljusa upp håret lite innan, mest undertill för att få en snygg effekt. Sen måste jag tillägga att jag använder mig utav relon färgbomb 200, det är en super bra produkt, & hårets kvalite blir verkligen toppen efter jag använt den.

Bilder från mitt intaflöde

 
 
 
 
 
 

Insta flödet...

 
 
 
 
 
 
 
 

D-kullen är här

 
 
 
♥ 5 småttisar blev det, 3 tikar & 2 hanar ♥

Borta bra men hemma bäst....

Men kanske inte om man är ensam kvar hemma medan resten av familjen är någon annanstans. Ja så är det här, jag & hundarna är ensamma kvar hemma medans mina killar är i Tyskland och hälsar på släkten. Idag har dom sovit borta 4 nätter, & jag måste stå ut 2 nätter till tills dom är hemma igen. Det är första gången vi är ifrån varandra så länge, liten har endast sovit borta i 2 nätter i rad som mest. Behöver jag säga att det är jobbigt, speciellt när liten ringer och gråter & saknar mamma & jag måste hålla skenet uppe :/ Så vad har jag hittat på medans mannen och liten varit iväg!? Jo jag har promenerat, lekt & sovit med hundarna...såklart! ;) Sen är ju Lucky höggravid så hon blir så bortskämd här hemma nu :D Sen har jag hälsat på mina föräldrar lite & varit ute på klännings jakt med lillasyster med mera, så lite har jag gjort iaf :)