Fixelifix

Ja idag satte fixsuget igång så jag har gjort om i sovrummet & lite i vardagsrummet. Fick det fina doftljuset från tävligen hos Gariel idag med, den står nu så fint inne i Hugos rum eftersom den matchade in så bra till hans gröna inredning!;) Men men, fullt upp har det vart iaf så här kommer lite bilder...

KLICKA HÄR FÖR ATT SE BILDER PÅ SOVRUMMET


Det löser sig

Ja som tur är så löser det sig med pengarna & dom kommer tillbaka om ca 2-3 dagar. Ni fattar inte hur skönt det känns, har mått skit dåligt över detta & knappt sovit något inatt. Men men, jag känner mig inte helt säker förens jag ser pengarna på kontot igen!:/ Från en sak till en annan så har jag ändå något att glädjas över (utöver min underbara lilla familj), jag vann nämligen en tävlig hos Gabriel & det fick mig att må bättre. Det jag vann var ett doftljus & vem gillar inte sådana!?:)


P.S. Nu hejar vi på Liw som kämpar sig genom värkarna till sitt andra barn!;)

Inga pengar

Jaha då har man blivit av med alla pengar, någon har kapat mitt konto!:/ Det är ett utlänskt företag som debiterat mitt konto med saker som jag inte köpt, så det blir en polisanmälan om inte pengarna kommer tillbaka. Det är skit jobbigt!:( Jag är riktigt fattig nu....fy vilken ångest!



Kort & gott

Vi har varit ute mest hela tiden nu när vädret vart så underbart & sedan lille killen blivit frisk från sin enivsa feber som kom upp i hela 39,9 grader, vilket inte var speciellt kul om man säger så!:/ Det har även vart kalas & annat skoj så...kort & gott så har vi njutit!:) Därav har bloggandet legat på minimum.

Tatuering

Jag & mannen ska vid vår femte bröllopsdag tatuera oss. Vi fick ett erbjudande från en tatuerare i Göteborg om att betala endast 250 kr för en timmes tatuering istället för 1200 kr, såklart tog vi det!:) Dom tatueringarna vi har funderat över är en där det står "Evigt din Evigt min Evigt vår" eller "Omnium Maximi Amor" som betyder "Störst av allt är kärleken". Båda två betyder väldigt mycket & handlar ju givetvis om kärleken!:) I denna stilen/typsnittet blir det iaf...











Glad Påsk!?

Ja här vaknade jag bredvid en kokhet liten kille med 39,5 graders feber, inte kul & lillen är inte glad!:( Så denna påsken firas hemma i lugn & ro med lite film!:)


Välkommen fräknar

Ja idag har det varit ännu en dag med underbart väder & självklart har jag tagit vara på det & vart ute halva dagen minst!:) Lämnade en gråtande Hugo på dagis kl 10, gick hem & städade, åt & kollade lite på TV. Hämtade lillen igen vid 12 & då var allt frid & fröjd & han hade mumsat i sig fisk, potatis, sås & en massa massa majs!:D Dom senaste gångerna som jag lämnat honom har han ju varit ledsen & det är hårt, denna veckan visade det sig även att fröken som har hand om inskolningen är sjuk så igår grät han sig till sömns & jag fick hämta honom tidigare än planerat. Men som tur är så verkar det som om det håller på att vända till det bättre iaf & det känns bra, det tar ju emot något fruktansvärt att behöva lämna honom när han gråter, det tar kliar i varje mammagen i hela kroppen...men men!

Efter dagis tog vi hundarna & gick ner till gården där mina föräldrar bor, där blev det kaffe & bulle & så klappade vi hästarna, busade med hundarna & så busade ju Hugo såklart med sin moster Hanna som också var på besök. Hon fick nog 10 pussar när vi kom dit, även mormor hehe. Han är så söt & ska pussas & kramas & babblar som bara den....härlig unge!;D Många nya ord har kommit upp & nu säger han hej, nej, ja, mamma, mamma, välling, lampa, blomma, blöja & massa annat, men fram för allt så visar han så väl vad han vill genom att hämta saker, dra med en till nått & pekar & frågar "den"? Hehe vi satt iaf ute & fikade & runt 2 tiden blev Hugo sömning så jag la honom i vagnen & körde runt & efter en stund sov han så gott. Efter att ha varit ute så många timmar idag så har jag faktiskt fått lite färg i ansiktet & så får jag ju välkomna mina små fräknar hehe.

Jo...jag måste ju berätta att i helgen som var så var jag ute på krogen för första gången på många år. Skulle egentligen inte hängt med ut utan bara vart med på förfesten, men när vi väl satt där så kände jag att jag inte kunde missa det, vi firade ju faktiskt Felicias födelsedag också. Vi var 4 st tjejer sammanlagt, 3 av oss är mammor med barn i samma ålder. Det var jätte kul & det blev många skratt, det ända som var lite surt var att det inte spelades värst bra musik på krogen & det var många i 18 års åldern där, men det var helt klart värt det, & vi var faktiskt inte dom äldsta på stället hahaha!;)

Godnatt


En bild jag tog av fullmånen igår!

Snabb mumsig kola

Här är ett recept på en snabb, enkel mumsig kola du kan göra när sötsuget slår till & du nästan klättrar på väggarna!;) Idag har jag en sån dag...




100 gram smör eller margarin
2 dl socker
2 msk kakao
4 msk vetemjöl
1 dl sirap

Smält smöret i en kastrull & blanda sedan i resten utav ingredienserna.
Koka i 5 minuter eller tills kolan klarar kulprovet (häll en droppe i ett glas vatten för att se om den stelnar).
Häll upp kolan i en form med bakplåtspapper på (gnid gärna pappret med lite smör innan för att få loss kolan lättare när den är klar).
Skär i bitar innan den stelnat helt.


Nu ser det ut så här

Här är vårt lilla "kontor" som fått ett lyft med en del detaljer i guld. Även vårt vigselbevis & sonens dopbevis har fått sin plats på väggen i ramar av svart & guld...fin fint!;)




Och så här ser nu lampan ut som jag fyndade på loppis för ett tag sedan. Fixade iordning en ny/gammal lampskärm med hjälp av ett par gammla trasiga leggings, hårband & ett nattlinne som bara låg & skräpade här hemma!:)



Kaoset

Ja... jag skrev ju att jag skulle skriva om kaoset igår. Dagen började med en liten kille som fontän kräktes precis när jag hoppade ur bilen på jobbet, så då var det bara att ta med honom in och tvätta av honom medans mannen fick tvätta ur bilen. Så det blev inget dagis för Hugo igår, inte på resten utav veckan heller tror jag eftersom att man ska vara hemma i typ 3 dygn efter sista kräkfria dagen. Som tur är så mår lillkillen bra & kräktes bara 1 gång & är precis som vanligt nu!:) Men men... Mannen & Hugo åkte hem & jag stannade kvar på jobbet, jag hade ett långt pass som började halv 8 på morgonen & skulle vart över kl 8 på kvällen. Blev det så!? NEJ det blev det inte!!! Mitt på dagen la en utav kortläsarna av i butiken men som tur är så finns det 2 kassor så det ordnade upp sig ganska snabbt & kunderna fick betala kontant en stund, som tur är finns en bankomat bara runt hörnet. När det bara var cirka 2 timmar kvar på arbetsdagen & det bara var jag & min syster (som jobbar på samma ställe) kvar så föll allt i bitar. Kassan kraschade & vi fick gå över till bara kontant betalning igen, chefen kom in & fixade kassan som fungerade i ungefär 20 minuter sen la den av igen. Tillbaka till kontant betalningen ännu en gång men nej...då la nästa kassa också av & där stod vi helt hjälplösa! Chefen fick ännu en gång komma in & försöka fixa det men det gick inte, kassa systemet i hela Sverige hade lagt av. Det hela slutade med att vi fick köra old school & springa runt med varje kund för att kolla priserna på alla varor dom skulle handla, & vilka guld kunder vi har, dom så förstående & sprang runt själva till slut & hjälpte till så gott dom kunde!:D Alla förutom en jävla surgubbe som skulle krångla, fy fan för dig säger jag bara (ursäka mig!;))! Men efter att chefen sa till honom & jag slängde ett ont öga mot honom så gick han hehe. Han ska alltid stå & svära & gorma så fort minsta lilla fel dyker upp, även om det är hans fel.... Men nog om den idioten, allt löste sig till slut & jag & syrran kunde stänga butiken efter en lång, kaousfylld & stressig dag!:)

Kaos idag...

berättar mer imorgon!

Stilverkstan

Vad sägs om att få vara kreativ och ha kul & tävla om valfria varor för 2000 kr!? Skapa ett kollage med vårtema i Åhléns stilverkstad. De tre bidrag dom gillar mest vinner produkterna som är med i kollagen!


Klicka på bilderna för att se mina kollage!

Ännu mer tårar

Nu är jag hemma, lämnade Hugo på förskolan för en stund sedan. Nu vet han ju att jag kommer att lämna honom där & då kommer tårarna så nu hoppas jag på att han kommer på snabbt att jag faktiskt kommer tillbaka snart igen. Det är JOBBIGT... usch! Min lille kille, även om han gråter så gör jag allt för att visa att det inte är något & säger hej då som vanligt när jag ska gå.

Nä, nu ska jag försöka fokusera lite på annat, gick hem idag istället för att sitta i personalrummet i timmar & vänta. Vi bor ju precis bredvid förskolan så skulle det vara något så kan jag snabbt springa dit & det är faktiskt ganska skönt. Men det blir en liten promenad med hundarna sen, nu sitter jag & dricker min stora kopp kaffe. Precis som Jules i Cougar Town har sitt stora glas vin (föredetta Big Joe nu Big Carl) så har jag min stora kopp kaffe (Big Bob) hahaha!;D

Det varit en händelserik helg. Vi har vart på middag hos Hugos gammelfarmor, vart på en liten utflykt med hans farmor & grillat med lillemannens mormor & morfar med flera & det har vart riktigt mysigt & vädret har vart på topp så kameran har använts flittigt. Därav blir det nu en BILDBOMB!






















Lite tårar

Här kommer ännu ett inlägg om inskolningen, det är ju det vi håller på med nu denna veckan & kommer att fortsätta med det även nästa. Så nu vet ni vad ni kommer att få läsa om!;) Nä...det blir säkert annat också!

Torsdagen gick lika galant som dom andra dagarna...till en början iaf. Jag & mannen satt i personalrummet & drack kaffe & läste tidning, efter en tag så hörde jag en liten Hugo som inte alls var glad & grät som bara den & gissa om det kröp i kroppen på mig då, jag ville bara springa in till honom & gosa så att han blev glad igen. Men jag höll mig & efter en liten stund var det tyst, jag visste iofs att han var väldigt trött den dagen eftersom jag fick väcka honom på morgonen för att komma iväg i tid & när vi senare kom för att hämta honom var allt frid & fröjd. Fröken berättade att han varit ledsen eftersom att hon inte kunde ta upp honom för hon bytte blöja på ett utav dom andra barnen, men efter det var allt bara bra.

Idag var det ännu en dag med lite tårar. När jag & mannen skulle gå försökte Hugo komma upp i min famn men jag försökte att avleda honom med att göra något annat & fröken fick honom att bli nyfiken på en spann & spade & vips så började han gräva för fullt i sandlådan. Men när jag & mannen sa hej då så kom tårarna, vi kunde inte göra annat än att gå men hörde att det snabbt blev tyst, himla tur att han gillar sin fröken!:) Idag fick han äta på dagis med & det gick jätte bra det också.

Det har gått väldigt bra med inskolningen denna veckan, jag är glatt överraskad!:D Nu han han dock kommit på att mamma & pappa försvinner & det är inte så kul, i början gick det bra men vi blev förvarnade att det kommer efter ett tag. Snabbare än förväntat, men sedan kommer han komma på att vi kommer ju faktiskt tillbaka sen!:)

Ensam

Ja idag var tredje inskolningsdagen & allt gick toppen bra!:) Vi kom dit när alla barnen var ute & då ville Hugo absolut inte gå in, men jag & mannen smet in själva & Hugo & fröken (som har hand om Hugos inskolning) gick iväg & pysslade med annat & hade en mysig liten fruktstund ute med mera. Vi smygtittade på lillkillen genom fönstrena då & då & Hugo hade nog inte en tanke på oss utan lekte vidare med alla andra barnen där ute. Efter 1 timmes utevistelse så kom alla in & jag fick uppmärksamhet men det var inte från Hugo, han pysslade vidare!:D Jag & mannen lekte med några utav dom andra barnen & när det sedan var dags att gå hem så ville Hugo helst stanna kvar på förskolan hahaha, goa killen!;)

Tävling - My Own Home

Vinsten är det fina budskapshjärtat med texten "All you need is love. Love is all you need".
Så sant, eller vad säger ni?

Klicka dig vidare & tävla du med!:)

Utmärkt

Idag var andra inskolningsdagen på förskolan för Hugo & denna gick minst lika bra som första, om inte bättre till och med!:D Vi var ute idag & så var Hugos kompis där & välkommnade honom hahahaha, han sprang fram till Hugo & babblade en massa & så gick han iväg. Hugo sprang runt & lekte, grävde i sanden & gungade. När han satt i gungan kom några utav dom barnen och ville hjälpa fröken att knuffa fart på gungan & det tyckte Hugo var super kul!:) Eftersom allt gått så himla bra så ska jag & mannen lämna Hugo ensam en stund imorgon, vi kommer sitta i fikarummet under tiden så vi finns nära till hands oom det skulle vara något. Detta känns mycket posetivt!;)

Trröötttt!

Ja idag är jag riktigt trött, man får ju såna dagar ibland & jag gillar det inte!:/ Men men dagen började med att väckarklockan inte ringde på morgonen & på något sett kände jag det på mig så jag vaknade 1 timme senare än vanligt. Det var iofs ingen fara men jag försöker komma upp ungefär samma tid varje dag, det är ju ganska skönt att ha sina tider & så.

Idag var även första inskolningen på förskolan. Mannen jobbade bara morgonen eftersom han också ville vara med & se hur det gick med mera. Får ju säga att det gick super bra, nu första dagen så var det bara vi inne & alla andra barnen var ute så att Hugo kunde få känna på hur det var & kunde kolla runt överallt. Hugo är ju inte direkt blyg så han sprang runt där & hade skoj & lekte men stod många gånger vid fönstret & tittade ut på dom andra barnen, han gick även till dörren & försökte öppna för att komma till dom andra som busade på gården!:)

Men det blir vid ett senare tillfälle när han är lite varmare i kläderna som man säger!;) Det är skönt att det blir lugnt så här i början, tror det gör ganska mycket. Sen har Hugo en kompis som går på samma avdelning med så det är iaf någon han känner igen sen. Det var sån lättnad att första dagen gick så bra, han busade med fröken & sprang för att kolla på alla avdelningar hehe. Roligast var leksakerna, det är alltid roligast med andras leksaker & mamma & pappa brydde han sig inte mycket om.

Nu hoppas jag att det fortsätter så bra, det är ju mest jag & mannen som vart fundersama över förskola & allt...det går ju så himla fort & Hugo är ingen bebis länge utan en liten pojk!:D

..........

Slapp dag idag!;D