Matig sallad med het tofu & jordnötsdressing

 
 

Ingredienser

 

Jordnötsdressing

  • 1 dl osötat jordnötssmör
  • 2 msk tamarisoja eller japansk soja
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 msk finriven ingefära
  • 2 msk palmsocker eller agave sirap
  • 1 dl vatten

Sallad

  • 500-600 g zucchini
  • 1 romansallad
  • 4 salladslökar
  • 2 avokado
  • 180 g böngroddar
  • ett halvt paket tofu (ca 150-200 g)
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 2 dl quinoa
  • 1/2-1 grönsaksbuljong

Marinad

  • 1 msk lönnsirap
  • 2 msk japansk soja
  • 1/2 msk sesamolja
  • 1/2 tsk sambal oelek
 

Tillagning

  1. Rör ihop lönnsirap, soja, sesamolja och sambal oelek. Skär tofun i cm-stora tärningar och lägg i marinaden.
  2. Koka quinoan med grönsaksbuljongen enligt anvisningar på paketet, ställ av och låt svalna.
  3. Rör ihop alla ingredienser till jordnötsdressingen.
  4. Svarva zucchinin med en grönsakssvarv till tunna strimlor, eller hyvla den tunt med mandolin eller osthyvel.
  5. Strimla romansalladen fint, skiva salladslöken tunt. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon och skär i mindra bitar. 
  6. Blanda ihop zucchini, romansallad, salladslök, avokado, böngroddar och flingsalt i en skål.
  7. Stek tofun i olja i en stekpanna på hög värme tills den får färg och är krispig.
  8. Blanda i quinoan & strö tofun över salladen.
  9. Servera med jordnötsdressingen.
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback