Super trevliga kvällar

Jag har haft två super trevliga kvällar i rad. I lördags var det tjejkväll hemma hos en granne, det blev mycket prat om gamla minnen, barn & annat smått & gott. Igår kom min lillasyster & hennes pojkvän hem till oss & grillade, vi åt gott & drack lite vin. Lite senare på kvällen tittade även min lillebror, hans tjej & hennes kusin över, kvällen började med spelet "Med Andra Ord" & slutade med guitar hero!:)






A-kullens bloggar

Tre st utav dom små från våran A-kull har fått egna bloggar. Det är så himla kul att kunna titta in & läsa vad dom hittar på för bus & stoj, & hur himla duktiga dom är!:) Jag har länkat till bloggarna men tänkte att jag får slänga in ett inlägg om det också!;)




A-kullens Alport "Eddie"

A-kullens Adele "Adele"

A-kullens Atlas "Atlas"


Bönsallad

Ikväll bjöds det på grillad fisk här hemma, till gjorde jag en bönsallad som passar till det mesta. Men nu ska jag iväg & träffa flickorna så här har ni receptet...






Ingredienser


1 burk blandade bönor (ca 400g)
ca 10 st cocktailtomater
2-3 msk aioli
1 msk provencale
Salt & peppar


Tillagning

Skölj bönorna i kallt vatten, dela tomaterna & lägg allt i en skål.
Blanda i aioli & provencale.
Smaka av med salt & peppar.


Blomster

Igår tänkte vi överraska mannens farmor med ett besök, tyvärr var hon inte hemma men det stoppade inte oss för att kolla runt i hennes stora fina trädgård som börjat blomstra.












Gammalt nytt





Jag har en liten samling med bilder som jag vill få inramade & uppsatta på väggarna här hemma, & nu äntligen fick jag tummen ur & fixade ramar & annat till dessa två fågel bilder. Dom sitter inne i Hugos rum & passar fantastiskt bra in med alla härliga vackra färger!:)


Baconlindad kycklingfilé med brieostfyllning




Ingredienser 4 port

4 st kycklingfiléer
ca 200 g brie ost
1 packet bacon
Peppar


Tillbehör blomkålsmos

1 blomkålshuvud
1 gul lök
1 dl grädde
Salt & peppar


Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär ett snitt i kycklingfiléerna & lägg in en bit brieost, linda ca 2 st bacon skivor runt varje filé.
Lägg filéerna i en smor ungssäker form.
Dela den resterande osten & sprid ut över kycklingen, (jag brukar skära bort det vita lagret på osten men det är inget måste) peppra & ställ in i ugnen ca 30-40 minuter, beroende på filéernas storlek.
Nu till tillbehören.
Dela blomkålshuvudet i bitar & lägg i en kastrull med vatten & lite salt, koka i ca 10 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
Skala & skär en lök i småbitar, stek i smör till den är mjuk & har fått lite färg.
Häll av blomkålen & tillsätt den stekta löken, grädden & mixa ihop i matberedare eller med en stavmixer, salta & peppra eftersmak.
Servera ihop med en liten grön sallad eller något annat gott.

Sad but true...


Ändrat i sovrummet

Idag har jag & mannen rensat ur hela förrådet, sorterat vad som ska sparas & vad som åker till tippen. Sen åkte även vår lilla tjock TV ut ur sovrummet, så nu kunde jag äntligen fota den lilla ändringen på vår hemnes byrå!;) Skulle faktiskt gärna ha en liten TV i sovrummet, men då får det bli en platt TV!:)
Såhär ser det ut nu iaf...






Connection

Snyggt från french connection!





Spenatsoppa

En dos spenatsoppa är bättre än kosttillskott, det är fullproppat med massor av järn & annat nyttigt & är dessutom gott & mättande. Det här är ett enkelt & billigt recept som man snabbt snor ihop. Dock blir det lite vattningare i konsistensen eftersom jag inte använder mig utav någon redning, men istället har jag lite knaperstekta bacon bitar på... Gott gotti gott gott!;)





Ingredienser 4 port

500 g hackad fryst spenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
Salt & vitpeppar
ca 8 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
4-6 ägg
1 packet bacon
Tillagning
Knaperstek bacon & dela i mindre bitar.
Koka äggen & tina spenaten.
Hacka lök & vitlök & stek i smör på mellanvärme tills att det blir mjukt.
Blanda ner den tinade spenaten & låt fräsa i cirka 5 minuter.
Rör ner vatten & buljongtäningar. Koka upp, låt puttra i cirka 10 minuter..
Blanda i matlagningsgrädden. Salta & peppra efter smak.
Servera med ägghack & baconbitar på.
Ingredienser 4 port

500 g hackad fryst spenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
Salt & vitpeppar
ca 8 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
4-6 ägg
1 packet bacon


Tillagning

Knaperstek bacon & dela i mindre bitar.
Koka äggen & tina spenaten.
Hacka lök & vitlök & stek i smör på mellanvärme tills att det blir mjukt.
Blanda ner den tinade spenaten & låt fräsa i cirka 5 minuter.
Rör ner vatten & buljongtäningar. Koka upp, låt puttra i cirka 10 minuter..
Blanda i matlagningsgrädden. Salta & peppra efter smak.
Servera med ägghack & baconbitar på.

Ursäkta röran...

Jag bygger om!;)

Magic cup

Min svärfars flickvän Lucille har varit bortrest 3 veckor, hon åkte till sitt hemland Filippinerna för att hälsa på släkt & vänner plus att hennes dotter tog examen. Denna lilla kvinna har en sånt stort hjärta & det är helt otroligt, speciellt efter allt hon gått igenom... men det ska vi inte ta upp nu!:) När hon kom hem hade hon några presenter med sig i bagaget, Hugo fick en radiostyrd Blixten Mcqueen & jag & mannen fick varsin magic cup, dom är verkligen uppskattade!:D Kollade bara här...




Med lite het dryck i koppen träder bilder fram från när jag & mannen gifte oss, våra hundar, när jag var gravid & självklart & vår älskade son Hugo. Till och med lilla Dixi är med på ett hörn. Lucille berättade att hon ville att min kopp skulle vara som en liten berättelse, några utav dom viktigaste delarna i mitt liv. Tack Lucille, du är guld värd!♥


Papegojnoja


Jag tycker att papegojor är väldigt vackra, det är ett ganska speciellt djur tycker jag. Dom är intelligenta & blir väldigt fäst vid sin ägare om dom hålls som sällskapsdjur, blir dom lämnade kan deras hjärta precis som människans brista i tusen bitar. Ja... jag gillar dom helt enkelt!:) Hittade vackra bilder som Edwars Lear gjort när han levde & jag skulle gärna ha några utav dom hängandes på väggarna här hemma!;)


22 grader vriden & sne


Jag skulle verkligen behöva träna idag, jag vill träna idag men tyvärr sätter min rygg stopp för det. Jag tog ut mig ganska rejält in onsdags & det resulterade i att jag pajade min nacke, & eftersom att jag har skolios så gör det inte det hela direkt bättre, utan mycket sämre.

För er som inte vet var skolios är så kolla in bilden ovan. Skoliosen är en utav anledningarna till att jag tränar, det gör att jag stödjer upp min rygg mycket bättre. Mer än så kan jag inte göra, för läkarna gör inget åt det. Man kan inte se att jag har skolios om man inte drar ett finger längs min ryggrad som går lite lätt som ett S.

22 grader vriden & sne är jag & jag blir så arg på det, för det är inte många dagar min kropp mår bra till 100%. Jag har i hela mitt liv får leva med dessa smärtor i min rygg & lidit utav min endometrios & det gör min förbannad. Pga dessa sjukdomar lider jag även utav migrän, vilket jag har just nu för att jag har ont i nacken.

Ja idag är tyvärr inte humöret uppe!:(

Gammalt, nött & nytt








Jag gillar verkligen köket, speciellt lampan. Ett högst personligt hem med många fina detaljer som råa betongväggar som möter vackert marokanskt kakel, industrilampor, tolixstolar, gamla nötta möbler tillsammans med nya moderna. Det ända som jag tycker kan bli lite mycket är vardagsrummet, men det är ju bara vad jag tycker. Men det är iaf ett snyggt hem & jag hade gärna bott där!;)


Jennys chokladfluff

Jag är ju en chokladälskare, har alltid varit & kommer alltid att vara så... Som jag skrev häromdagen så exprimenterade jag lite med LCHF vänligt godis. Detta resulterade i chokladtryffel gjord på mörkchoklad, jordnöttssmör & lite kokosolja, riktigt gott om jag får säga det själv!:) Sen blev det även min såkallade chokladfluff, det är ungefär som chokladmousse fast lite annan konsistens, plus att den är super enkelt att göra.




Ingredienser

100 g choklad 70%
2,5 dl vipsgrädde


Tillagning

Dela chokladen i mindre bitar & smält i ett vattenbad, blanda i en skvätt grädde.
Ta bort choklad & grädd blandningen från vattenbadet & häll i resten utav grädden,
vispa med elvisp till den blir fluffig & krämig i konsistensen.
Häll upp fluffet i glas, skålar eller vad du vill & ställ in i kylen i ca 1 timme.


Chokladälskaren


En sån där dag

Idag när jag vaknade & tittade ut genom fönster fick jag syn på snö...snö är bläää, ingen mer snö nu TACK!!! Men som tur var så tinade det bort ganska snabbt men det är ingen värmade sol ute tyvärr!:/ Så idag blir det en sån sär dag med städ, tvätt & disk ni vet!:) Do it with a smile!






Helt i min smak

Inramade porträtt, svart parkett golv, svarta möbler, asiatiska element, spegelpanel, höga golvlister, åldrat rått trä... ja det kan ju inte slå fel. I like it alot!:) Ett hem som är helt i min smak, bilderna kommer från sköna hem.






Seg dag...



Idag är mannen iväg med min lillebror & två till & fiskar i havet, han åkte runt halv 6 på morgonen tror jag. Jag, Hugo & hundarna har haft en ganska slapp dag & har exprimenterat med lite LCHF vänligt godis, lagat mat, varit ute lite & så har vi ju givetvis tittat på film med Blixten!;) Men nu sover lilleman & hundarna så jag sitter här & har ingenting att göra, skulle kunna läsa en bok... men jag känner verkligen inte för det, nä nu är det riktigt seeeeegt!:/


Oopsie bröd

Ingredienser
3 ägg
100 gram philadelphiaost
Salt
Tillagning
Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt, man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ur. Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med philadelphiaosten & lite salt.
Vänd sedan ner ostsmeten i dom vispade vitorna, blanda försiktigt. Detta är för att man vill behålla luften i smeten. Klicka sedan ut smeten på smörat bakplåtspapper och grädda i ugnen på 150 grader i 25 minuter.
Detta är ett grundrecept & går även att använda till bl.a. smörgåstårta och rulltårta med mera!
Idag testade jag något nytt i LCHF väg igen, det blev Oopsie bröd. På dessa hade jag philadelphia, sallad, tomat, gurka, knaperstekt bacon & lite hackad gräslök, plus lite dressing gjort på honung, sötstarksenap & olja... lite club sandwich över det hela & mycket gott, men bara brödet i sig är väl ingen direkt hit!:)



Ingredienser

3 ägg
100 gram philadelphiaost
Salt


Tillagning

Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt i, man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ur. Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med philadelphiaosten.
Vänd sedan ner ostsmeten i dom vispade vitorna, blanda försiktigt. Detta är för att man vill behålla luften i smeten. Klicka sedan ut smeten på smörat bakplåtspapper och grädda i ugnen på 150 grader i 25 minuter.

Detta är ett grundrecept & går även att använda till bl.a. smörgåstårta & rulltårta med mera. Många använder bla lite bakpulver, fiberhusk, linfrön för att göra det lite matigare!


Väntar...


Sitter här & väntar på min lillasyster & hennes kille, vi ska nämligen iväg & träna lite på gymmet. Tyvärr verkar det som att dom fastnat i stallet, så under tiden tänkte jag slänga upp min goda frukost idag. Det är Hallon, blåbär, keso, hackade mandlar & torkade tranbär... RIKTIGT GOTT!:)



Nyklippt liten kille, visst är han söt vårt underbara barn!♥


Soldyrkarna




Fredag den 13

Jag gillar INTE såna här dagar, håller mig nog inne i tryggt förvar!;)

Värmelampa

För någon vecka sedan letade jag & min mamma igenom ett utav deras garage efter gamla leksaker Hugo kunde ha att leka med när han hälsar på nere på gården, & mitt bland alla lådor låg en gammal värmelampa som vi använde på den tiden då vi hade kycklingar. Jag såg potential i den gamla dammiga, buckliga lampan så jag bestämde mig för att fixa till den lite & bytte kontakt. Vips så blev det en fin fin kökslampa!:)






Fräsch kallsås

Vi har redan kommit in i att grilla här hemma, det är ju så gott!;D Tyvärr är det ju stor risk att man blir trött på det liiite för tidigt, men men vi kör på ändå!:) Idag grillade vi fläskfile & till det hade jag sallad & en fräsch kallsås som är riktigt mumsig till grillat.



Ingredienser

2 dl creme fraiche
½ citron
½ paket feta ost
1-2 vilöksklyftor
örtsalt
svartpeppar


Tillagning

Häll creme fraichen i en skål.
Pressa i 1-2 vilöksklyftor & saften från en halv citron.
Smula i feta ost, salta & peppra efter smak.
Blanda ihop allt & låt stå i kylen en stund innan servering.

Ett litet tips är att göra lite citronvatten med den andra halvan av citronen!;)


Angel "Siri"

Idag var vi & hälsade på Angel som numera heter Siri & hennes ägare. Lilltjejen är så fin & härligt sprallig, hon blev jätte glad när vi kom!:) Hugo tyckte det var extra spännande eftersom det fanns en damm där med en massa lax som han fick mata, han är fisk galen nu för tiden & vill ut & fiska haj som han säger!;) En annan sak han är galen i är Bilar, speciellt Blixten. För några nätter sedan pratade han i sömnen & det han sa var Blixten Mcqueen hahaha! P.S. Han fick nya Blixten skor idag!




Magnolia

Magnolia är en utav mina favorit blommor tillsammans med rosor, körsbärsblommor, liljor & orkidéer. Speciellt näckrosmagnolian är vacker med sina stora ljusrosa blommor. Sökte runt lite på google & fann tatueringar med näckrosmagnolia motiv & blev helt klart fast!;)









Breathe


Frost Feber För egvigt



Jag vill rekommendera en bok jag läste ut för några dagar sedan, den heter Frost & är skriven utan Maggie Stiefvater. En ganska given bok för dom som gillar Twilight serien. Det är mycket fokus på vargar, kärlek & givetvis problematiken runt om, men den är också lite mer realistisk om än osannolik än Twilight. Det är fortfarande en bok speciellt skriver för tonårsflickor, men jag som närmar mig 30 ;)  är mamma, fru & hundägare kunde samtidigt tänka tillbaka på dom där speciella känslorna som nykär, jag kunde leva mig in i boken & se allt framför mig. Satt tillochmed & grät en skvätt då & då, helt enkelt en bra & lättläst bok. Jag läser nu uppföljaren som heter Feber, den är bra men jag har lite svårare för att komma in i den eftersom det är fler karaktärers synvinklar med mera som man läser om. Men jag ska inte säga för mycket än, mer kommer. Det finns ju även en tredje bok i serien som heter För evigt...


My breakfast


Så enkelt, så gott... Clementin & keso!♥


Kanske lite tidigt men...

Vi önskar er alla en...




Chokladmousse a lá LCHF

Idag åkte Atlas & tårarna var inte långt borta men det känns ändå bra, vi kommer definitivt att hälsa på honom. Han kommer få det super tror jag!:) Vi bjöd på en smarrig efterätt som är LCHF baserad, chokladmousse blev det & här kommer receptet!:D (Tyvärr hann jag inte ta någon bild så jag lånade en ifrån checkoutclarion.se)



100 gram mörk choklad 70%
3 ägg
3 dl grädde
Lite ekologiskt vanlijpulver
Smält chokladen. Dela äggen i vitor/gulor. Vispa vitorna (i egen bunke) till ett hårt skum. Vispa grädden i egen bunke. Vispa gulorna tillsammans med den smälta chokladen. Blanda grädden i bunken med chockladblandningen. Vänd även ner vitan i blandningen. Klart!
Ställt kallt en stund innan servering, Servera gärna med bär och riv lite mörk choklad på toppen.


Ingredienser

100 gram mörk choklad 70%
3 ägg
3 dl grädde
Lite ekologiskt vanlijpulver


Tillagning

Smält chokladen. Dela äggen i vitor/gulor. Vispa vitorna (i egen bunke) till ett hårt skum.
Vispa grädden i egen bunke. Vispa gulorna tillsammans med den smälta chokladen.
Blanda grädden i bunken med chockladblandningen. Vänd även ner vitan i blandningen.
Ställt kallt en stund innan servering, Servera gärna med bär och riv lite mörk choklad på toppen.


Acapella



Fick denna underbara bilden utav Acapellas familj, på bilden är det är Billys bror Zorro & lilltjejen själv, såklart!;) Hon har fått ett så fint nytt namn också, hon heter numera Juni... hur sött är inte det då!?:) Imorgon åker lille Atlas & jag måste säga att det känns lite tungt nu efter att han bott här hos oss lite längre, lillkillen har vunnit en plats i mitt hjärta. Men sen vet jag att han kommer få det sååå bra hos sin nya familj, dom är hur goa som helst!:)


Dagen frukost



Minus 13 kilo & till frukost idag åt jag lite keso med hallon, blåbär & nötmix på. Det blev också en skiva morotsråg med lågt GI, en ostskiva på & en kopp kaffe med mjölk till. En god & stadig frukost!:) Fick även träna en timme på gymmet idag, härligt härligt!;)


Läckert





Hittade ett läckert, ljust, industri inspirerat hem när jag kikade runt på sköna hems hemsida. Gillar dom vita golven & väggarna, dom stora vackra fönstrena, slitna möbler & framför allt tolix pallarna.


hehe