Bio mys

 
 
 
 
 
Igår hade jag & killarna en mysig dag. Vi åkte & kollade på bio (dumma mej 2), jag tog med eget snacks att mumsa på till filmen, celsius, ölkorv & choklad... orkade endast en celsius, lite choklad & hälften utav korven. Innan vi gick & kollade på filmen fick Hugo välja vart vi skulle äta. Max blev det & där provade jag för första gången ett Delifresh Low Carb mål, det funkade fint & är något jag deffinitivt kommer att äta igen, himla bra alternativ som alla snabbmats ställen borde ha. Det är ju fler & fler som kör på LCHF nu, det gör sån himla skillnad för hur man mår. Har du inte testat så gör det, det är så enkelt!:)
 
 

Jordnötskakor LCHF

Satt här hemma och var sugen på att baka, kom på att jag hade en hink med jordnötssmör ståendes i skafferiet & började söka på nätet efter ett intressant recept innehållande just detta. Hittade ett som stämde överrens med ingredienser jag hade hemma, & med några små ändringar & tillägg blev slutresultatet riktigt goda jordnötskakor. Ät dom medans dom fortfarande är lite varma, då är dom som godast!;)
 
 
Ingredienser
 
50 g smör
2-3 msk osaltat jordnötssmör
2 krm havssalt
1/4-1/2 dl stevia strö
2,5 dl mandelmjöl
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
6-8 droppar stevia drops vanilla creme
 
 
Tillagning
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda rumsvarmt smör & jordnötssmör.
Blanda i dom torra ingredienserna & dropparna.
Forma degen till små runda bollar & lägg på en plåt med bakplåtspapper, platta till dem lätt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min.

Tine K här igen

 
 
 
 
 
 
Det är inte första gången & det lär inte blir sista heller, Tine K har ju ett helt fantastiskt hem.
Bilder: blackballoon.se

Grattis älskling

 
Idag firar vi min älskade man som fyller hela 28 år!:)
Jag & Hugo har bakat jordgubbstårta & handlat god mat!;)
 
 
Lilla Rock'n'roll unge!♥
 

Lite från midsommar

 
 
 
 
 
 
 

:)

 

Soffbordet

 
För ett tag sedan fick jag ett mail från en student i Danmark som undrade om hon fick låna bilder på vårt soffbord till en tidning (lite DIY tema), självklart sa jag & skickade iväg ett gäng. Här är resultatet!:)
 
 

döskallar

Har en liten crush på döskallar, stjärnor & peace märken & idag landade dom finaste kuddfodralen i vår brevlåda!:D
 
 
 
 
& här bor dom just nu, i litens rum... fin fint!;)
 
 

Tog lite bättre bilder på vardagsrummet

 
 
 
 
 
 
 

Mina nya darlings

 
Äntligen ett par riktiga skor att traska runt i skog & dal med, nu jäklar säger jag bara. Det var nästan halva priset på dom nu också, man får passa på. Tack min fina älskling, du är bara bäst!:)♥
 

DIY griffeltavel tv-bänk

 
 
 
Målade hela vår tv-bänk med griffeltavelfärg & satte sedan en griffeltavelfilm på framsidan dörrarna, blev riktigt bra & jag är sååå nöjd!:) Hittade en vacker text till dörrarna, & såhär står det...
 

"Förr så var jag alltid på väg.
Jag försökte fånga en dröm.
Och jag trodde jag visste vad jag ville ha.
Du har väckt mig ur min sömn.

Plötsligt var världen helt ny.
Allt stannade upp när du kom.
Och jag såg dig och jag visste av hela min själ
att nu börjar allting om.

Himlen måste sakna en ängel
för en finns här hos mig
Hon vilar i min famn.
Himlen måste sakna en ängel.
Hon ligger tätt intill mig,
så tryggt på min arm.
Kan det vara sant att jag får älska dig?
En av himlens änglar har landat här hos mig.

Gryningsljuset smyger sig in.
Finner ro i ditt andetag.
Och jag inser med ens
att jag väntat en evighet just på denna dag.

Plötsligt slår du upp dina blå.
Styrkan i din blick gör mig svag.
Men helt utan att döma ser du på mig.
Och så börjar våran dag."

 


 

(missade att skriva ett r i första ordet & ett g för mycket på ordet påväg, men det var lätt fixat som tur var hahaha jag & stavning oj oj oj...)

 

 


Nya soffan på plats

 
 
Sen så bytte jag matta också...
 
 
 
 
 
 

Trött fian Thea

 
 

iittala kastehelmi ljuslykta

 
Dessa vacka lycktor i färgerna grå, klar & sand hamnar på önskelistan. Kan boka av en sak från önskelistan, en ganska stor sak dessutom, i fredags flyttade det nämligen hem en vit kivik 3-sist soffa till oss!:)
 
 

Insta pix

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Soffa & stolar

 
 
Detta hamnar på min önskelista. Har sedan ett tag tillbaka önskat mig en ny soffa, har tittat fram & tillbaka men hamnar alltid slutligen på soffan KIVIK från IKEA. Gillar den i vitt, & ja jag vet att vit soffa är väldigt opraktiskt bla bla bla men det är ju sååå snyggt!;) & vem är det som tvättar här hemma!?:) sen har vi ju massa kuddar & plädar i soffan också. Antingen skulle en 3 sits med schäslong passa in, eller bara en tre sist men en extra schäslong eller sist sektion vid sidan av, men men...önskelistan får den ligga på sålänge. Stolarna känner nog dom flesta igen, dom kända eames stolarna. Dom på bilden är dock kopior som kostar mellan 500-700 kr st, skulle gärna få flytta hem till oss!!!
 
 

Magicbullet kaffe

   
 
Ingredienser
 
30-50 g riktigt smör
1-2 msk kokosolja
ca en kopp kaffe
 
 
Tillagning
 
Brygg kaffet & häll under tiden i resterande ingredienser i en mixer eller hög behållare om du använder en stavmixer. Häll i det färdigbrydda kaffet & mixa, färdigt!:)
 

 
Jag startar nästan varje morgon med magicbullet kaffe, även kallat fettkaffe. Det kanske inte låter så gott men det är det, det blir ungefär som en fet latte med härligt skum på toppen. Det är även nyttigt & ger en bra mättnadskänsla vilket resulterar i att jag nästan alltid bara dricker mitt MB kaffe till frukost.
 
Fett har man ju fått lära sig att det är farligt, & det är det som gör dig tjock. Fel fel fel. Fett måste vi ha för att överleva, det är genom fett vi kan ta upp fettlösliga vitaminer som A, D, E & K. Det är dessutom viktigt för immunförsvaret & så ökar det faktiskt fettförbränningen. Det är dom naturliga fetterna vi ska äta & kokosolja är en utav dom, det består utav 100% fett.
 
Kokosolja har även många andra bra egenskaper. Tex så innehåller kokosolja inga transfettsyror, det finns antioxidanter i & så är det inte påfrestande för matsmältningssystemet. Det erbjuder snabb energi & främjar kroppens självläkande förmåga.
 
Laurinsyra är en nyckel komponent i kokosolja. Det är huvudorsaken till kokosoljans många hälsoegenskaper. Den omvandlas i tarmen till momolaurin, som skyddar mot virus och bakterieangrepp, låter bra va!?:)
 
Jag skulle kunna hålla på att skriva om detta hur länge som helst men nu får det räcka, nu har jag fått in det jag ville.

 


Stolt liten kille

 
 
 
 
 
 
♥"Min hund Thea"♥

Underbar renoverad drömtvåa



 
 
 
 
 
 
 
Bilder: Alvhem Mäkleri