Instagrammisar

 
 
 
 
 
 

Köket
5:2 middag

 
Här är min 5:2 middag som jag gjorde igår. Jätte god torsk med örtsmör, sparris & 2 ägg, hela middagen är på ca 420 kcal. Det blev ingen frukost igår så jag slängde till en extra ägg denna gången, annars är middagen på 340 kcal :) Använder mig utav Findus Ångade Goda ryggfileér av torsk som är färdig portionerade & tar bara 4 minuter att göra. Finns i smakerna citron & persiljesmör & nordiskt örtsmör, super goda & en färdig filé ligger på 210 kcal & man blir mätt & glad ;) Ett bra alternativ när det ska gå snabbt & smaka gott...
 
 
 

Nystart 5:2 metoden

Jag har sedan 2 veckor tillbaka kört på med 5:2 metoden. Onsdagar & söndagar är mina fastedagar & då äter jag endast frukost & middag som sammanlagt innhåller 500 kalorier, restan utav veckodagarna äter jag som vanligt, dock något hälsosammare än innan. Jag var ju bara tvungen att ställa mig på vågen för att se om jag fått resultat, & jag kan ju berätta att jag minskat 1 kg i veckan, alltså minus 2 kg på 2 veckor. Behöver jag säga att jag är frälst!?;) Har börjat om så många gånger men nu känns det riktigt bra igen, pepp pepp pepp :)
Här kommer lite info om 5:2 metoden.
 
 

Så här går det till: Under de två fastedagarna äter du få kalorier uppdelade på ett eller flera mål under dagen. Du kan fasta vilka dagar du vill men inte två dagar efter varandra. Fastar man två dagar i rad ställer kroppen in sig på svält och ämnesomsättningen sänks. Kvinnor får äta 500 kcal per dag och män kan äta 600 kcal per dag. En del föredrar att äta två större mål medan andra hellre äter fler mindre mål.

Hälsovinsten är inte bara att gå ner i vikt. Studier har visat att de som äter enligt 5:2 metoden även får en minskad benägenhet att få cancer, demenssjukdomar som Alzheimers  och många andra välfärdssjukdomar. Att risken för åldersrelaterade sjukdomar minskar beror på att IGF1-nivån i kroppen sjunker. IGF1 är ett insulinliknande tillväxthormon som spelar stor roll när det gäller förekomsten av cancer, hjärt-kärlsjukdomar och demens. Studierna är dock baserade på djur så det återstår att se vad aktuella studier på människor som fastar på detta sätt visar.

Du går ner i vikt genom att du äter färre kalorier på en vecka och genom att fettförbränningen blir mer effektiv utan att du riskerar näringsbrist eller nedbrytning av muskler. Känn efter vilka dagar som passar dig bäst och hur du vill dela upp kalorierna under fastedagarna. Testa exempelvis att köra fastedagar måndag och torsdag och äta en liten frukost, en större lunch och en liten middag som sammanlagt skall ge dig 500/600 kcal. Du kan också bara äta en eller två måltider per dag.

Många upplever att de kan tygla hungerskänslorna bättre om de håller sig till mat med lågt GI. Hoppa över snabba kolhydrater som finns i mjöl, pasta, ris, potatis, flingor, juice och livsmedel som innehåller socker. Det kan också vara en bra idé att hoppa över söta frukter under fastedagarna då många upplever att frukt triggar hungerkänslorna.

Obs! 5:2 metoden är inte lämplig för alla. Du som är mager, har ett BMI som är under normalnivå, elitidrottare, diabetiker, gravid eller ammar bör inte följa dieten. Metoden är inte lämplig för barn. Personer med  tidigare ätstörningar bör inte följa 5:2 eller liknande periodisk fasta. Det kan öka risken för återfall.

Info: Tasteline


Vee Speers

 
Jag har sett många som har Vee Speers fotografier hängades på väggen hemma, både stora som små inredings bloggar med mera & har aldrig riktigt förstått varför, har aldrig riktigt gillat dom... fören nu! Tror jag måste ha ett par stycken iaf ;)
 

Äntligen är han här

 
 
Bara 1 vecka försenad kom mosters lille kille till världen :)
Grattis lillasyster Hanna, vi längtar efter att träffa honom
♥♥♥
 

Nya tag!


Efter diverse misslyckanden, sjukdom och stress med mera har jag gått upp i vikt, min kropp har lagt av och mitt huvud har varit som en dimma. Har inte vågat ställa mig på vågen och mår illa av att se mig själv i spegeln. 
Så nu kör jag mot ett hälsosammare liv. Det blir 5:2 tillsammans med bra näringsrik kost och kämpar vidare :) 
I söndags hade jag min första fastedag, det gick bra ändra fram tills på kvällen. Då vill man ju lägga sig och mumsa på någon gott framför TV:n  Igår, onsdag hade jag min andra fastedag och den kändes lättare än den första :) 
Så onsdagar och söndagar är mina fastedagar, resterade dagar blir hälsosamma, dock tänker jag unna mig något en gång i veckan ;)På bilden: lowcarb nudlar med köttfärssås

Instagrammisar

 
9 år sedan jag & mannen i mitt liv blev tillsammans 
♥ Grattis till oss älskling ♥
 
 
 
 
 
 

Expedit hylla blir TV bänk

Har en gammal expedit hylla här hemma som mest står och skräpar. Sökte runt på både google & pinterest efter en snygg, praktiskt lösning till hyllan & fann 4 saker som ska fixas & ändras med hyllan. (1) Först blir det att bygga om hyllplanen så att DVD & xbox får plats i hyllan, hittade en bra lösning på IKEA Hackers, klicka här för att komma till hacket. (2) Efter det blir det att klä hyllan runt om med betsat trä & sedan (3) sätta på hjul. Nedan är mina inspirationsbilder som jag hittade på pinterest. (4) Ska även sätta i lådor i nedersta raden på hyllan, det blir IKEAs expedit insats med 2 lådor som visas på nedersta bilden.
 
 
 
 

Wanties Ellos

 

Som vanligt så bjuder jag på lite instagram

 
 
 
 
 
 
 

Wanties IKEA

 

insta

 
 
 
 
 
 
LuckyMommy85
 

Change

Den vita soffklädseln har åkt på igen, även några kuddar och lite krims krams har flyttats runt ;)