Ett gäng bilder från min instagram

 
 
 
 
 
 
 
 
 
luckymommy85

Oj oj oj...

 
Jag vill bara klargöra några saker om 5:2 metoden. Det är inte så att man svälter sig 2 dagar i rad, man äter ca 25% av det dagliga intaget, & halvfastedagarna (som jag vill kalla det) ligger inte direkt efter varandra utan med 2-3 dagars mellanrum. Man vräker inte i sig onyttigheter efter en fastedag utan äter fortfarande bra saker & man äter som vanligt, alltså normala portioner & ungefär 5 mål om dagen, man varken svälter sig själv eller hetsäter. Jag tycker det är skrattretande när det kommer upp artiklar om diverse "dieter" där författaren inte har en blekaste aning om vad dom skriver om, här har vi ett exempel. Ja säger bara läs på innan! 

Instagram luckymommy85

 
 
 
 
 
 

5:2 dieten - ett sätt att äta

Jag har efter en periods sommarmys ätande & en del andra prövningar, helt tappat bort min relation till mat. Det har blivit skräpmat & godis till & från & detta gör att jag mår ännu sämre & faktiskt blir äcklad av mig själv, inte bra. Jag som hade fått in ett spår & det gick hur bra som helst, men... man kommer så lätt på villovägar & då är det svårt att hitta tillbaka igen, tyvärr. Har börjat om igen, & igen, & igen, & igen men så tar jag den där lilla godis biten & så är allt förstör ännu en gång & jag gräver bara gropen djupare för var & varannan gång. I'm addicted to food.
 
Nu ska jag ta mig i kragen IGEN & börjar om från början, ja, går tillbaka till där jag började från första början, fast med en liten twist. Jag började min viktresa med att äta enligt GI metoden & spann därefter vidare på LCHF, & detta kommer jag fortfarande köra med men denna gången lägger jag nog även till 5:2 dieten (ska känna lite på det).
 
Så vad är nu 5:2 dieten!? Jo en del utav er kanske minns att jag skrev lite om periodisk fasta & att jag körde på detta varje dag under en period med goda resultat & är inget svårt för min del. 5:2 dieten är lite samma sak, en typ av periodisk fasta alltså. I runda slängar betyder denna diet att man under 5 dagar i veckan äter som vanligt & i 2 dagar halv fastar man & har ett begränsat kalori intag på 500 kcal. Dom 2 faste dagarna ska inte ligga efter varandra utan gärna vara med 2-3 dagars mellanrum, tex måndag & torsdag som fastedagar, men man kan byta dagar hur man vill, bara man har 2 fastedagar i veckan. Under fastedagarna kan man hålla sig till ett stort mål, 2 mellan, eller 3 små mål mat.
 
 
 
Här kommer en liten lathund över vad som är bra att äta & dricka
för att få ut så mycket som möjligt med 5:2 dieten
 
Vatten, te & kaffe helst utan mjölk eller grädde
Grönsaker som sparris, squash/zucchini, aubergine, oliver, spenat, svamp, gurka, alla sorters grönsallad, svamp, gurka, lök, paprika, citron och tomat mm
Färska örtkryddor
Heta kryddor som chili, cayennepeppar, vitlök och ingefära
Såser (hemgjorda) och dressingar (hemgjorda) och majonnäs
Mejeriprodukter och fett som riktigt smör och Bregott (ej margarin). Ost som Philadephia, halloumi, mozzarella, fetaost och parmesan. Keso, grädde, crème fraiche, yoghurt, vanlig och grekisk/turkisk/rysk yoghurt, mjölk och fil.
Baljväxter
Frukt och bär
Oliv- och rapsolja och Extra virgine Cocosfett
Fet fisk som lax, sill, strömming och makrill
Skaldjur
Ägg i alla former: stekta, kokta, äggröra och omelett.
Kött som nöt-, lamm- och viltkött
Kyckling och kalkon
Kål av alla sorter som blomkål, vitkål, broccoli, brysselkål, grönkål och broccoli
Rotfrukter
Bröd bakat på råg, korn eller havre. Gärna surdegsbröd. Undvik bröd om är bakat på enbart vetemjöl. Särskilt fullkornsråg är bra för kroppen vid diabetes då det visat sig ha en skyddade inverkan på typ 1- och 2 diabtes.

Bjuder på en instagram mix

 
 
 
 
 
 
 
 

Questbar

För ett tag sedan beställde jag dessa proteinbarerna med lågt innehåll av aktiva kolhydrater (dvs. de kolhydrater som faktiskt tas upp av kroppen) och naturliga ingredienser. Dom innehåller 20 gram protein, 17 gram fibrer, och bara 5 gram aktiva kolhydrater. Barsen finns i 15 olika smaker och jag beställde i smakerna White Chocolate Raspberry, Choc Chip Cookie Dough, Peanut Butter Cups, Lemon Cream Pie, Strawberry Cheesecake, Chocolate Peanut Butter, Chocolate Brownie & Apple Pie (beställde från bodyaction). Bara att läsa dom olika smakerna får det att vattnas i munnen & jag kan ju säga att dom smakar riktigt gott också. Marja som har bloggen bakasockerfritt har kommit på många roliga recept med Questbars inkluderat, ska allt ta och testa några utav dom.

Thea bus

 
 
 
 

Vill bara må bra

 
Har inte så mycket att skriva just nu. Det har kommit upp saker gällande min hälsa som jag vill få svar på & slippa oroa mig så mycket, & därför blir det ganska lugnt på bloggen ett tag men jag försvinner inte.
 

Älskade unge!

 

Fiske i svartedalen

 
 
 
 
 
 
 
I tordags förra veckan åkte vi, mina föräldrar, 2 av Hugos kusiner, min lillebror, min lillasyster & hennes kille till svartedalen för att fiska. Det var segt till en början men sedan fick Hugo (med hjälp av min lillebror) upp 5 st fina små abborrar, även jag, mannen, min mamma, lillebror & mina pappa fick upp sammanlagt 6 st regnbågar som vi rökte dagen efter.

Rekommenderar

 
 
Testade babyfoot för några dagar sedan & nu flagar det regält från mina fötter :)
Ursäka äckel bilden!