Gottgöringen

Som jag skrev i förra inlägget så skulle ju mannen gottgöra mig för att han missat att ta Hugo på morgonen så att jag fick sova lite & sen fixa fin morsdags frukost & så till mig.

Gottgöringen blev att jag fick en jätte vacker vit orkidé (som är min favorit blomma), solade lite solarium som jag inte gjort på år & dar & det var sååå skönt, är ju så himla blek & visst blev jag lite brunare...på kroppen, i ansiktet tittade lite fräknar fram istället!;)

Sen fick jag färga håret med, det blev svartbrunt. Började ju tappa hår när Hugo var ungefär 4 månader gammal & sen dess har jag velat göra nått med håret men har inte hunnit. Men nu är det gjort & jag är nöjd!:) Bilder kommer väl någon gång framöver.

Men nu ska jag fixa disk & tvätt medans Hugo vilar en stund, måste ju ta chansen när den finns!;D




Morsdag

Först & främst...
Grattis tilla alla mammor, gammla som nya!
Speciellt min underbara söta lilla mamma & Lucky som blev mamma igen igår!:)

Sen får jag väl säga grattis till mig själv, för det fick jag knappt i morses. Mannen hade lovat mig sovmorgon & frukost, men när Hugo vaknade vem var det inte som fick gå upp då? Jo jag!:(
Blev lite besviken, det är ändå min första morsdag. I min familj så firar vi det nästan som en födelsedag med tårta & någon present, själv fick jag gå till frysen & ta fram tårtan alldeles själv. Är väl lite känslig nu men känner nästan för att gråta en skvätt!:) Men men...mannen kom på det efter ett tag & sa att han ska gottgöra mig, så jag får se vad våran lilla familj hittar på! Det bästa är ju ändå Hugo!:)

I tordags fick jag ett stort brev hem ifrån Libero, i det fanns lite allt möjligt men det roligaste var att det stod att jag hade ett paket att hämta på Lindex, så det gjorde jag igår. I det paketet fanns ett par sockar, en liten boll, lotion, body wash, necessär, blöjor, engångs haklappar, tvättlappar & bindor. Trodde det skulle vara lite mer kläder & så för i brevet stod det att jag skulle skynda att hämta paketet så att Hugo inte skulle hinna växa ur det...men men!:/ Såhär såg det ut iaf...




När vi ändå var på Lindex så tänkte jag hitta en solhatt till Hugo, har vart lite slapp med det. Men det var totalt utplockat, dom ända jag hittade till pojkar var för stora & jag kunde ju inte köpa nån till flickor med massa blommor på, stackars Hugo!:) Så jag ska kolla runt idag när vi ändå ska iväg. Men Hugo kom inte tomhänt därifrån iaf, mannen hittade ett par solglasögon för 30 kr till honom. Jag bara skrattade, men Hugo trivdes i dom & slapp att få solen i ögonen!:) Liten tuffing!;)...






(Usch...vad blek jag är!)


Ska till mamma & gratta henne sen idag med, jag var & köpte en present till henne igår. Jag & min småsyskon la ihop lite pengar & jag visste vad hon ville ha, så det ska bli kul att se vad hon säger!:) Kanske lägger upp någon bild på det senare. Kom på att jag inte vissat hur slutresultatet utav Hugos skötbord blev, skrev en del om det i min gamla blogg men fick bara in en bild på det halvfärdigt. Pimpade ju ett sniglar skötbord från IKEA. Om det är någon som undrar över något så skriv en kommentar!








Nyanlända små

Vi var & hälsade på Lucky & hennes små nyanlända valpar på kenneln innan.
5 stycken stycken blev det, 2 hanar & 3 tikar...Såååå fina!:)
Lucky blev jätte glad när vi kom & visade mer än gärna upp sina små godisar.












Billy 1 år

Idag fyller han 1 år & så födde Lucky 5 små fina valpar på samma dag...vilken lycka!:D



Grattis Billy boy!:)




Hugo x3

Hugo vid frukosten idag!:)
Kladda lite & hålla skeden själv!;D







Nu har det börjat

Ballstaff ringde för en stund sen & kom med glada nyheter!:)
Lucky har nu fött första valpen, en hane på 390 g... stor kille!:D
Vi ska dit idag & hälsa på...Lilla Lucky har blivit mamma igen, undra hur många det blir!?
Jag kommer att uppdatera senare, kameran åker med så några bilder blir det nog också!;)

Grattis mamma Lucky!



Plockat undan lite

Igår fick jag chansen att plocka undan & fixa lite här hemma. Hugos mormor kom hit & passade honom en stund så att jag kunde få det gjort.

Fick städat köket & diskat, plockat in ren disk i skåpen, vikt & plockat in tvätt i & sorterat smutsig tvätt... Skönt att det äntligen är gjort! Det har legat ett par dagar pga att älsklingen jobbat över en del & när det blir så så blir allt liggandes, & då gnager det i mig. Städ nojjan sedan graviditeten sitter fortfarande i lite!;) Men det är inte lätt att ordna allt med lille Hugo som helst är vaken om dagarna!:) Då får det vänta!

Men innan jag satte igång här hemma så tog vi en promenad. Jag, Hugo & mormor brukar försöka komma ut att promenera varje dag nu. Vi har båda några extra kilon att bli av med & promenera måste vi göra i vilket fall, hundarna måste ju ut plus att det är skönt att komma ut lite.

Jo, jag tog lite kort på Hugo i hoppgungan med så här kommer det en bild på lillkillen. Tyvärr fick jag ingen jätte bra bild pga att han rör sig så mycket i hoppgungan & våran kamera är inte den bästa, men det får duga.



Vår lille kille växer


Idag är Hugo 5 månader gammal!:)
Vi har besökt BVC, det var dags för vägning & mätning plus dom hemska vaccinations sprutora. 2 st, en i varje ben...som tur är så tas dom samtidigt så dom små slipper bli ledsna 2 gånger. Hugo var jätte duktigt, grät nästan ingenting. Men det skär i hjärtat på mig ändå, vill ju inte att han ska få ont. Guldklimpen väge nu 8860 g & är 68 cm lång, har vuxit bra på längden...kanske blir basketspelare!;)


2010-05-21


Hugo med fötterna i munnen




Här kommer ett litet bildbevis på Hugo när han stoppar fötterna i munnen, det är en utav dom sakerna han gillar att göra om dagarna!:) Men bara för att han är nakenfis så behöver han ju inte visa hela härligheten för er bloggläsare, så jag satte ett litet hjärta där istället!;)


2010-05-18


Morgon rutin

Hugo ligger och sover i våran säng just nu, egentligen skulle väl jag med försöka sova & ladda batteriet men jag har en del att göra såhär på morgonen. Då & då tar jag mig en powernapp med Hugo men inte idag...

 

Idag...eller rättare sagt varje dag så väcker Hugo mig si sådär när mannen går upp till jobbet runt 6 tiden på morgonen, ibland kan jag få honom att somna om en stund till men oftast vill han upp & att det ska hända något!:) Så då blir det upp & byta blöja & ta på kläder, efter det lite frukost för min del, Hugo får ett litet smörgåsrån eller nått annat gott att mumsa på.

 

När det är klart så borstar jag tänderna & fixar till mig lite & när jag är färdig så brukar det vara dags för Hugo att äta. Så då lägger vi oss i sängen så äter han där för då brukar han somna. När han sover så passar jag på att ge hundarna mat & ordna lite här hemma, ibland sover jag med en stund & skiter i allt annat som att städa & så. Det får vara lite stökigt när man har en liten att ta hand om, dom kommer i första hand.

 

När Hugo vaknar igen brukar det bli en promenad, hundarna måste ju ut & det är ett ganska skönt sätt att varva ner på. Har jag berättat att promenaderna & amningen har gjort att jag gått ner 21 kilo nu, inte dåligt!;)

 

Ibland går vi & tar en kaffe med Hugos mormor som är förtids pesionär, så hon ä oftast hemma & bor bara 10 minutera promenad från oss. Är inte hon hemma så är min syster det, hon är nämligen arbetslös för tillfället, eller Hugos morfar som jobbar varannan vecka tidigt & varannan sent.

 

Någon gång blir det att dra iväg & hitta på något men oftast blir det att vi är hemma. Ja, ganska mycket rutin i det hela & klockslagen för när vi ska göra något stämmer in ganska bra. Tiden går så fort om dagarna & vips så är pappa Philip hemma igen med, då blir alla så glada!:D

 

Jo kan ju berätta att Hugo stoppar fötterna i munnen hela tiden nu med & det bästa som finns är att ligga naken, att ta på sig kläder är inget kul alls. Våran lilla goding...Vill bara äta upp honom...He he! Han är det bästa vi någonsin gjort!

 

2010-05-14


En liten uppdatering

Här händer det små saker nästan varje dag!
Det är ljuvligt att se Hugo utvecklas. Nu det senaste har han börjat med att sträcka sig efter mig eller sin pappa för att han vill byta famn.Ställer man ner honom på golvet & håller i hans armar så lyfter han fötterna & försöker gå, jätte kul att se!:) Och han vet precis vad han vill, en bestämd liten kille. Får han inte det han vill så berättar han det, TYDLIGT!;) Han försöker sätta sig upp hela tiden med men ligga på mage är ingen favorit, men jag försöker så gott det går. Babblar som bara den gör han med...Mmmm, Nnnn, Maaammmaaa, Brrrrr med mera kommer ur munnen på honom, tränar rösten kan han med, skriker & skrattar & ler som bara den. Vad med kan jag berätta...hmm, jo han har bajsat sin första lilla bajskorv eller klump rättare sagt, sånt bara en mamma kan bli glad för!;D

2010-05-03

BVC väga och mäta

Nu väger Hugo 8250 g, 1 kilo mer på 1 månad!:) Kurvan ser jätte bra ut och han är nu 64 cm lång. Våran härliga kille!;)

2010-04-23

När våran väntan var över

4 månader sedan ett mirakel kom till världen!
Idag är det 4 månader sedan vi låg på förlossningen i Borås. Det var första gången vi fick träffa våran lilla son, våran underbara Hugo. Den bästa känslan i världen, kärlek vid första ögonkastet. Jag och din pappa älskar dig oändligt mycket Vårt lilla mirakel!

2010-04-21




Bara vi

Nu har jag, Hugo och hundarna vart ensamma hemma hela dagen, älsklingen började ju nya jobbet idag. Så vad har vi hittat på då!?:) Jo, först låg vi kvar i sängen en stund och hade det gott och Hugo babblade som bara den, jätte mysigt!;) Efter det blev det frukost för hela högen och självklart ville hundarna ut så vi tog en promenad till Hugos mormor och morfar, det gillade dom. Hugo tyckte nog med om det för han log som bara den när vi kom dit.

Det blev en kopp kaffe till oss och lite vatten till Hugo. Han gillar att få lite vatten i nappflaska då och då, han är som ett litet element nämligen. Frågade sköterskan på BVC om det och hon sa att det tar lite tid för små bebisar att få ordning på termostaten!;)

Men iaf, efter besöket hos mormor och morfar blev det en promenad hem igen. Väl hemma så lagade jag lite mat. Det blev hemma gjorda färsbiffar, potatis och sås med lite lingonsylt till...Mums!:)

Älsklingen har ringt 2 gånger idag, han har saknat oss som bara den och det förstår jag, vi har saknat honom jätte mycket med. Men det har gått bra och vi har haft det så mysigt ihop. Älskar att vara Hugos mamma!:D

Det blir himla mycket skrivet om Hugo, men det får ni stå ut med!:D Han och min man är allt för mig, dom gör livet så mycket bättre. Att få barn förändras ens liv helt och hållet och det är inte helt lätt alla gånger, men det är helt underbart!

 

2010-04-06

 


Jätte bra men lite tråkigt

Min älskade man har ju vart arbetslös i snart 1 år, det kom sådär lagom när vi fick veta att vi skulle bli föräldrar. Arbetsmarknaden har ju vart värdelös och arbetsförmedlingen är kass, men vi har klarat oss bra ändå.

Det har vart toppen att ha älsklingen hemma, speciellt med tanke på foglossningen jag hade som gravid, plus att han har gått igenom hela graviditeten med mig och har kunnat uppleva dom 3 första månaderna utav Hugos liv. Det är inte många män som får göra.

Jag har levt lite i lyx ändå, mannen har spenderat ungefär lika mycket tid med Hugo som jag gjort och någon morgon då och då har jag fått sova länge och vilat upp mig, vilket behövs ibland. Jag tar alltid Hugo på natten om det är något. Fast nu sover han typ hela natten, han kan vakna någon gång och knorra lite men sommar om. Men jag vaknar ju för minsta lilla ljud, tror dom flesta mammor blir såna!:) Mannen märker inte nått, inte ens om jag går upp och byter blöja eller så, han bara sover vidare!:D

Men iaf... Det har vart toppen och min man är helt underbar. Fast från och med tisdag så får jag, Hugo och hundarna klara oss själva för älsklingen har fått jobb. Vilket är jätte kul, bra och fantastiskt men ändå lite tråkigt!;)

Jag jobbar fortfarande lite som kontaktperson, men det är bara 1 gång i veckan i ett par timmar och Hugo brukar följa med. Aldrig dumt med lite extra pengar. Mitt vikarie jobb som personligassistent finns tyvärr inte kvar. Hon som jag jobbade hos har gått bort, R.I.P Så när mammaledigheten är över så blir det att söka jobb igen. Men det ska nog gå bra, förhoppningsvis!:/ Min chef sa att det bara är att ringa så skulle hon försöka fixa nått!:)

2010-03-31

Smått och gott

Idag ska Lucky paras, sen en gång till på lördag för att vara på den säkra sidan och om allt går som det ska så blir detta hennes andra kull. Efter det är hon helt och hållet våran, vi är ju fodervärdar nu, så hon är ju som vår fast Ballstaff kennel får ta 2 kullar på henne. Tror vi med vi tar en kull på henne sen, efter det blir hon pensionerad och får bara njuta av litet!:)

Billy är otroligt lugn även fast Lucky löper. Jätte skönt, inte en massa gnäll och stoj. Det som är lite tråkigt är att vi måste hålla isär han och Lucky för tillfället, vi vill ju inte att en olycka ska hända!;) Inte än iaf, men om typ 2 år eller något sånt.

Igår rullade Hugo runt från rygg till mage för första gången, blev jätte förvånad. Han gillar inte alls att ligga på mage annars. Men som sagt, det händer nya saker hela tiden. Han har börjar skratta mer och mer nu, innan log han bara men nu kommer det härliga skratt ljud ifrån lille guldklimpen.

Får ju passa på att skriva ett litet grattis till min svåger som fyller 22 år på lördag och ett grattis till min bror som fyller 23 på måndag...GRATTIS!:D

Vi fick en suprise visit utav min syster och hennes kille igår, jätte trevligt och som tur var hade jag precis bakat rulltårta... He he. Ibland är allt uträknat fast man inte vet det själv!;)

Fick planterat om lite växter här hemma med, det behövdes. Har en spindellilja som gjort små bebisar, så nu har dom bebisarna fått alldeles egna små krukor!;) En ute kruka fick mini påskliljor satta, blev jätte fint. Känner för att fixa till våra balkonger nu. Börjar ju bli bättre väder och solen tittar fram och då är det ju skönt att sitta ute. Blir ett bra projekt!

2010-03-25 16:18

Stora lilla killen

Idag fick Hugo 3 månaders vaccinationen
Och det gick bra fast han blev lite ledsen stackarn!:( Lille gubben vägdes och mättes med, vågen stannade på 7250 g och längden på 63 cm. Han är stor för att vara en 3 månaders bebis och vill gärna sitta och greppa efter saker, även stå och kolla runt och visa alla sitta fina leende. Självklart får vi hålla honom fortfarande!:)

2010-03-22


Blommor och bin

Jaha, vad har hänt här då!?... Inte så mycket som vanligt!:) Allt är så lugnt och skönt och man bara njuter utav att vara med Hugo och se han utvecklas varje dag som går.

Våran lille guldklimp greppar efter saker och vill sitta upp mest hela tiden, lägger jag honom i famnen så blir han ledsen och försöker dra sig upp i sittande ställning, så det är bara att ha honom så då. Härom dagen satt han i mitt knä medans jag åt lite flingor och helt plötsligt fick han tag i min tallrik så det flög mjölk över bordet. En riktig suprise för mamma Jenny!:)

Igår var vi och åt sushi med farmor Monika. Hugos första gång ute på restaurang och han var nöjd och gjorde inte mycket väsen ifrån sig!:) Efter det kollade vi runt i en jätte stor nyöppnad blomster butik som hade allt möjligt, från blommor till utemöbler med mera. Hugo fick med sig prydnads bokstäver i sitt namn utav sin farmor, jätte fina!:)

Imorgon blir gullungen 3 månader gammal... GRATTIS!:D Och på måndag ska han få sin 3 månaders vaccination. Hoppas att han inte tycker sprutan är allt för hemsk!:( Men men... Ska bli kul att se hur mycket han har växt iaf, får lite träningsvärk i armarna då och då så växer gör han.

Men nu ska jag dra mig. Ha det gott...

2010-03-20

Dopdag

HUGO ALEXANDER EMIL
Hugo har vart så go och glad nästan hela dagen idag. Min storasyster sa till mig "Ni måste ha världens snällaste bebis". När prästen höll honom över dopfundet och tog vatten över hans huvud så log han bara mot prästen, så härlig våran lilla kille är!:D Han låg och sov mesta delen av dopet och sen efter när vi hade lite dopfest så satt han i mångas knä. Han fick lite magknip då och då, men var till största delen glad och nöjd!:)

2010-03-14




Massa gammalt & nått nytt

Nu har massa gamla inlägg ramlat in här på bloggen, men jag är inte klar än.
Har precis börjat gå igenom dom om Hugo & det får jag ju inte missa.
Orkar inte lägga in några fler idag utan fortsätter imorgon igen!:)
När jag skulle hämta posten idag hittade jag ett roligt packet i brevlådan som var aviserat till mig, öppnade det & fann en hoppgunga till Hugo. Vann den på en aktion på tradera förra veckan tror jag, självklart var Hugo tvungen att testa den ...han gillade det!:) Ska ta lite kort imorgon så att ni får se!:D
Mannen jobbar över sent idag & kommer nog inte hem förän kl 00 men för mig är det sängen som gäller!

Godnatt!

Vinn ett presentkort värt 250:- hos Barnparadiset.se




Jag är med och tävlar hos Chicmommy om ett presentkort värt 450:- hos Barnparadiset.se.

Klicka här och var med du också!



Läkarundersökning på BVC

Härligt när solen skiner!
Kollade nyss utetermometern på våran balkong och den stod det 25 grader plus, så idag blir det en promenad i det fina vädret. Var på läkarundersökning med Hugo innan och allt visade sig vara fin fint. Läkaren tyckte att han var väldigt stark!:) Han är nu 61,5 cm lång, väger 6560 g och hade en huvudomfång på 41 cm. Min stora starka pojk!:D
2010-03-03

BVC

Igår var vi och hälsade på lilla tanten på BVC!
Nu är lille mannen 61 cm lång, väger 6290 g och har ett huvudomfång på 40 cm, våran lilla heffa!:) Han ligger ungefär 1 kilo över vad normal stora pojkar i samma ålder gör, men längden stämmer ändå bra överens med vikten. Fin fina killen, älskar dig och din underbara pappa!
2010-02-20

Våran lilla vardag

Här går vardagen vidare som vanligt. Ammar Hugo 5-6 gånger per dygn, myser med honom, badar lill killen 1-2 gånger i veckan, fixar lite här hemma, små promenader när vädret tillåter, byter blöjor och tar hand om vovvarna. Mycket mer än så blir det inte, hinner inte annat.

Mannen kom hem med en super fin body från Miami Ink till Hugo förra veckan, han hade även köpt med finger färg som jag ville ha för att göra ett litet avtryck av Hugos fot. Så det gjorde jag här om dagen, ska ta kort på det så ni får se hur fint det blev.

Har skrivit upp alla små roliga och intressanta händelser som uppkommer med Hugo som tex när han tappade sin navel stump, badade första gången, började följa oss med blicken, när han började balansera huvudet, log mot oss och skratta lite smått med mera. Nu det senaste har han börjat rulla över till sidan, men han har inte lyckats rulla runt på mage än. Han gör nya saker hela tiden, det går så himla fort. Snart går han väl också!:)

Imorgon firar jag och älsklingen 5 år tillsammans, det blir god mat och softa i soffan och kolla film med hela familjen... Mys mys!;)

 

2010-02-16


Fixa en del

Lille killen börjar bli stor och så ska han döpas!:)
Nu väger lille Hugo 5710 g och är 59,5 cm lång, växer som bara den. Härligt!:) Datum för för dop är satt, den 14 mars blir det av. Blir en hel del att fixa inför dopet. Det är runt 40 personer som kommer och då ska inte min finska släkt och mannen tyska släkt komma, vi har inte heller bjudit några vänner pga att det blir för många då. Vi har inte bestämt vad vi ska ha för mat heller, så det får vi fundera på... En del att fixa som sagt var!:)
2010-02-05

Hyfsat pigg

Idag är jag hyfsat pigg, har haft en bra natt och nu sover Hugo igen så egentligen skulle jag passa på att vila lite, men det går liksom inte... He he! Min kropp har ställt in sig på att få lite sömn men att ändå orka med, så vila kan vara lite jobbigt ibland plus att minsta lilla ljud från den lilla ängeln gör att man vaknar.

Nu är det inte bara Hugo som är lite förkyld utan jag har med dragit på mig det, usch! Hoppas det går över snabbt, hatar en långdragen förkylning. Hugos kolik har blivit bättre, men det sägs ju att runt 1-2 månaders ålder så är koliken som värst, så det återstår att se. Annars är allt bra här och vardagen fortsätter som vanligt.

Igår åkte vi en snabbis till IKEA i Kållered där vi även köper våran hundmat och så hälsade på min syster. Kände att vi behövde komma ut och göra något annat för en gångs skull, det är ju inte så kul att gå ut i kylan precis. Vill ha lite vår snart, så att man kan komma ut på härliga promenader.

Men iaf, inne på IKEA hittade vi en tak lampa till Hugos rum, ett set med 17 plastburkar, haklappar, skedar och matskålar till när Hugo börjar äta lite annat än bröstmjölk, petskydd, kantskydd, lådspärrar som är bra att ha när han börjar ta sig runt på egen hand, tvättlappar i frote som är toppen att ha vid amning och efter då lite mjölk kan komma upp igen och till sist värmeljus.

Jo, kan ju berätta att jag tappade min bebisvikt plus 2 kilo redan 2 veckor efter förlossningen. Gick ju upp 12 kilo allt som allt och att tappa den vikten så fort är inte dåligt, många andra mammor som jag pratat med har det tagit betydligt mycket längre tid för. Men men... Nu har jag inte tid att sitta här mer!:)

 

2010-01-26


Ganska bra ändå

Nu ligger vårt lilla mirakel och sover. Han har haft ont i magen en stor del utav dagen, stackars lille gubben. Minifom magdroppar som vi köpte mot koliken fungerar inte längre. Det som är jobbigast är att man kan inte göra något för att hjälpa honom när han har ont och det skär i hjärtat på mig när han är ledsen.

Annars går allt bra med lille Hugo, lite förskyld men inte så farligt. Nätterna är ganska lugna. Jag ammar honom runt 10-11 tiden på kvällen och sen vill han äta vid 3-4 tiden igen. Han vaknar runt halv 8-9 på morgonen och äter igen, sen är han vaken några timmar så jag får ganska bra med sömn ändå. Han har kommit in i en ganska bra dygnsrytm.

Den förändrade kosten går det bra med. Har köpt soya mjölk och yoghurt, mjölken smakar skit men yoghurten är god. Det är ju bara små förändringar som behövs göras, en del recept som får ändras om men bra går det iaf. Nu väntar vi bara på att se om det hjälper Hugos lilla mage att bli bättre.

Men nu ska jag fixa lite här hemma, man hinner inte göra så mycket. Mammaledig är egentligen fel begrepp, man har att göra hela tiden så ledig är det sista man är!;)

 

 

2010-01-22

Stora Killen

I måndags var BVC sköterskan på besök hemma.
Hugo vägdes igen & väger nu 5260 g, han är en stor kille. Dom minsta kläderna passar inte längre så mamma har bra grejer i tuttarna!;) Han har gått från 3690 g till 5260 g på bara 4 veckor. Tyvärr fortsätter koliken så nu ska jag ändra kosten lite, det blir inga mer mejeriprodukter, choklad eller gasbildande mat som tex lök... Hoppas det fungerar, vill inte att lille sötnosen ska ha ont!:/
2010-01-20

Tiden rinner iväg

Gud så tiden går fort, på måndag är det redan 3 veckor sedan vi var på förlossningen och fick träffa lilla Hugo för första gången. Ett obeskrivligt ögonblick, helt otroligt och underbart. Det går verkligen inte att beskriva, så mycket kärlek. Den underbara känslan känner man fortfarande, fast i små doser. Det räcker att man sitter och tittar på sitt lille knyte så pirrar det till imon sig.

Men allt är ju inte frid och fröjd som sagt var. Hugo har blivit lite förskyld och har även lite kolik, men vi har köpt ett medel mot koliken som vi hoppas ska hjälpa och än så länge verkar allt bra. Lille gubben har vart så ledsen då och då så någon sömn har det knappt blivit, all tid går åt till honom och så kommer det vara ett bra tag till. Men det tackar jag inte nej till, vi har det så bra tillsammans våran lilla familj. Tiden bara rinner iväg när man har någon att ta hand om, myser som bara den. Hugo förändras så fort nu, lovar att lägga ut nya kort någon gång framöver.

Känner mig så mycket närmare min man nu med, det är också en konstig känsla som inte riktigt går att beskriva, vi har ju alltid vart nära men nu är det ett helt annat nära. Vi har något ihop som är vårt kött och blod, någon som vi älskar oändligt mycket.

Måste ju passa på att tacka för alla gratulationer och alla presenter vi fått. Jätte kul att så många är glada för vår skull, vi är ju otroligt glada själva. Våran mini ängel är ju äntligen här efter så lång väntan och längtan och allt det vi gått igenom för att komma hit, det har inte vart lätt och jag önskar alla som går igenom något liknande all lycka till.

 

2010-01-09 21

 

 


Här har ni honom

Hugo Alexander Emil Öst



Var på BVC igår & mätte & vägde lille Hugo. Nu väger han hela 4450 g & har blvit 55 cm lång, han växer så det knakar. Jag har nog grädde i tuttarna!;)

2010-01-05

Bästa julklappen blev en liten pojk

Nu har våran mini ängel kommit till världen. 3690 g och 53 cm lång... Alldeles perfekt!:) Kan man bli mer kär!?

Beräknad förlossning +5

Nu har mini ängeln bestämt sig för att komma!:)
I natt gick slemproppen så nu väntar vi på att värkarna ska sätta igång riktigt och allt!:D

2009-12-20 09:20

Ingen bebis i sikte

Ingen liten mini ängel än och imorgon är beräknat födelsedatum!
dag var det ännu ett besök på BMM, bebisens hjärtslag låg på 140 slag/minut och magen har växt 1 cm sedan förra veckan är är nu 38 cm. Allt var bra men jag går med huvudvärk nästan hela tiden, är trött, har ont och är konstant kissenödig!:) Tror inte att bebisen vill komma ut i kylan, hade inte jag heller velat!;) Men kommer inte bebisen snart så får den vänta tills januari istället!:D

2009-12-14

Stenhård mage

Fy... Nu har jag hemska sammandragningar plus att lilla bebisen rör sig i magen, vilket inte gör det bättre. Det är en riktig liten buse därinne!:) Tror och hoppas att hon/han till komma ut snart så man får se vad det är för en lite person som har legat i min mage så länge. Är så nyfiken på denna lilla människa som vi väntat, kämpat och längtat efter.

Har sovit väldigt dåligt i natt. Började få sammandragningar ett par timmar innan jag skulle gå och lägga mig och sen har det hållt igång hela natten, plus att jag har fått gå på WC säkert 10 gånger med. Trodde nästan att den riktiga förlossningen skulle sätta igång... Men icke!:( Allt är klart och vi bara går och väntar på att mini ängeln ska komma.

Under tiden vi väntat så har vi fått en ny kyl och frys, det behövdes. Dom vi hade var så gamla och ofräscha men dom nya är större och mycket snyggare!;) Inte så dumt, skulle vilja haft en ny spis med, men det får vänta ett tag. Får börja fixa i lägenheten någon gång nästa år när den lilla/lille är lite större och vi har kommit igång och fått till vardagen igen, men nu är allt okej och fungerar som det ska så det får vara så länge. Men nu är magen stenhård av sammandragningarnar igen... Ska vila lite... Om det går.

 

2009-12-10


Kom nu lilla du

1 vecka kvar nu!
Okej inte riktigt 1 vecka men 8 dagar kvar till beräknad förlossning idag!:) Besöket hos barnmorskan gick bra som vanligt. Bebisens huvud är inte längre rörligt men inte heller fixerat, hjärtslagen låg på 140 slag/minut och måttet på magen är 37 cm. Blir pirrig i magen när jag tänker på att snart är vi mamma och pappa... Helt otroligt och ofattbart, det har gått så fort dom här 9 månaderna. Snart så... Snart!;)

2009-12-07

Vecka 38

Igår var vi hos barnmorskan igen & SF-måttet ligger nu på 36 cm och HL låg på 135 slag/minut. Alla mina värden såg bra ut så det går som det ska. Bebisens huvud är fortfarande rörligt men det har visst ingen stor betydelse, barnmorskan förklarade att om förlossningen skulle sätta igång & vattnet går så kan det komma väldigt mycket vatten pga av att bebisens huvud inte är fixerat & då ska jag inte vara uppe & gå så mycket. Men men...nu bli det vila igen. Min ömma rumpa klarar inte att sitta vid datorn så länge!;)

2009-12-01

Vecka 37

Detta hände i förra veckan, är idag i vecka 38 (37+1) & det börjar närma sig nu. Längtar fast det är lite nervöst, men allt ska nog gå bra. Men just nu känner jag mig mest trött & öm hela tiden.
Nätterna är hemska, hittar ingen bra ställning att sova i, måste kissa flera gånger, har ont i hela höften & när jag ska vända mig om så måste jag sätta mig upp för att göra det så lindrigt som möjligt.
Då & då kan jag vakna av en sammandragning med... Fy så jag klagar!;)
2009-11-25

Fin fint

Igår hade vi lite kalas här hemma igen. "Nya" släkten kom och hälsade på vilket var väldigt trevligt. Fick många fina presenter som tex duschgel och hudkräm med doft av kokos från oriflame som jag älskar,en duk som åkte in i barnkammaren, pengar, en jätte fin ljuslykta som fick sin plats i sovrummet, en jätte söt värmeflaska och en jätte söt bild målad utav mannens lilla kusin på 6 år!:)

Vi fick många fina kommentarer om barnkammaren. Alla tycker det ser så fint och mysigt ut. Riktigt kul, är jätte nöjd med det rummet. Har ju tänkt länge på hur vi skulle fixa det fint där inne och nu när man hört så mycket positivt så har man fått lite lön för mödan!;) Bebis kommer nog med gilla det, den buffar i magen nu.

Har vart hos barnmorskan idag och lämnat lite prover som visade sig vara mycket bra. Mätte även magen som denna veckan är 34 cm, hjärtslagen låg på 150 slag/minut. Har gått ner 2 kilo i vikt på 1 vecka, men det beror antagligen på att jag har mindre vatten i kroppen nu, skönt!:D Men men... Allt ser bra ut och nu ska jag sätta mig i soffan och slappa och sätta på en film.

 

2009-11-2


Kalas

Idag ska vi på kalas. Min systers yngsta dotter har fyllt år och nu ska det firas. Kul, när man var liten så fanns det inget bättre än sin egna födelsedag eller julafton, man hade alltid en lång önskelista och visste precis vad man önskade sig. Nu för tiden spelar födelsedagen och julafton inte så stor roll och det är kämpigt att sätta ihop någon sorts önskelista. Men men... Life goes on!:)

Här sker det många förändringar för tillfället. Lilla bebisen har lagt sig längre ner nu så jag har lättare att andas, så skönt och välbehövligt. Har vart väldigt obekväm det sista, vatten samlas i mina ben, fötter och händer. Allt är tungt och jag hittar ingen bra ställning att sova i på nätterna vilket gör att jag är väldigt trött om dagarna plus att jag springer så toa flera gånger om nätterna pga att bebisen trycker på bra nu.

Neråt ska ju hon eller han nu. Förlossningen närmare sig snabbt, men inte snabbt nog. Det är cirka 4 veckor kvar, men jag föder gärna lite tidigare, det är tufft nu den sista tiden. Får sammandragningar som bara blir starkare och känns mer, det gör lite ont. Kan knappt föreställa mig hur det kommer att kännas att föda fram ett barn, men... det är ju en bra smärta iaf!;) Nä, nu ska jag dra mig. Ska ju ha kalas här imorgon och det måste städas. Fyller ju år på måndag och imorgon kommer min familj och firar lite och nästa helg ska min "nya" släkt komma. Kan inte vår lilla bebis med komma!:D

 

2009-11-16


Många besök på BMM

Igår tid hos barnmorskan, idag glukosbelastning och imorgon föräldraträff!
Hjärtslagen låg på 137 slag i minuten och magmåttet på 32 cm, blodtryck och blodvärde var bra vid besöket hos barnmorskan igår. Glukosbelastningen gick alldeles utmärkt med perfekta resultat idag, även om jag var väldigt hungrig då man gör det på fastande magen. Men det löste jag med lilla mammas hembakade bröd med phiadelphia och jordgubbs marmelad på, något mannen ätit ofta när han vart i Tyskland som liten!:) Imorgon blir det föräldraträff igen, då ska vi börja prata om smärtlindring med mera. Blir mycket springande på BMM denna veckan!;)

2009-11-03

Fortfarande overkligt

Bloggandet har lagts lite åt sidan den senaste tiden, det har inte vart min högsta prioritering, jag bär ju på ett barn och det har vart på topp 1 nu. Det är ju inte långt kvar tills hon eller han kommer hem till oss, en ny familjemedlem och det är mycket att fixa och förbereda.

Vi har väntat, kämpat, längtat och tänkt så mycket på detta lilla mirakel som snart kommer. Det känns fortfarande lite overkligt, vi gick nästan 4 år och försökte få barn och nu efter alla försök och hjälpen vi fick så har den dagen kommit. Helt otroligt, vi har bara ett litet hinder kvar och det är förlossningen, går allt bra så har vi våran egna lilla familj.

Det är nog svårt för människor att första hur detta känns om dom inte gått igenom det själva. Jag blir alltid glad när någon berättar att dom ska få ett litet barn, har aldrig känt att det har vart jobbigt även om det vart svårt för oss. Många har inte vågat berätta för mig när dom vart gravida för dom trott att jag skulle bli ledsen, men så är inte fallet.

Jag har aldrig gömt att vi har haft svårigheter att bli med barn, det har känts bättre för mig att prata om det, jag har kunnat arbeta mig igenom alla känslor kring ämnet bättre. Det var dels därför jag startade denna bloggen. Mitt största stöd har vart min man, han finns alltid där för mig och jag där för honom. Jag har haft sådan otroligt tur som har träffat honom. Vi har gått igenom så mycket ihop och jag skulle aldrig klarat det utan honom. Nu ska vi få dela ännu en sak ihop och det är nog det största utav allt... Längtar! Älskar dig gubben!

 

2009-11-02


Oj vad det rör sig

Sitter hemma nu och har absolut ingenting att göra, lite tråkigt måste jag säga. Bebisen ligger och sparkar mig i revbenen, det är inte speciellt skönt... Ibland sparkar busen så hårt att man nästan tappar andan. Man känner alla bebisens rörelser utanpå magen nu och kan ibland gissa sig till vilken kroppsdel som knuffas ut.

Nu när magen är så stor så är den verkligen ivägen, jag går in i saker hela tiden och kan knappt ta på mig skorna med mera för att det tar emot, får klämma mig igenom ställen då och då, men nu är det ju inte långt kvar tills bebisen kommer så jag behöver inte stå ut så länge till!;)

Igår var vi ju på föräldrakurs/träff eller vad det nu kallas. Väldigt trevligt, vi var 5 par allt som allt. Vi ska träffas 3 gånger och då berättar barnmorskan om allt från hur förlossningen kan börja tills man får sitt lilla knyte i sin famn. Vi var dom som skulle föda först, alla andra ska ha i januari. Men nu har ska jag nog förbereda maten, tänkte det skulle vara klart tills älsklingen kommer hem!:)

 

2009-10-22


Idag har vi vart hos barnmorskan

Nu ligger bebisen och väntar på att få komma ut!
Allt gick bra hos barnmorskan idag. Min vikt stiger normalt och bebisens hjärta slog med 150 slag i minuten, magmåttet var på 31 cm och ligger imon den normala kurvan. Mini ängeln har lagt sig med huvudet neråt i magen nu, inte så långt ner ännu men den är på väg iaf!:) Tog vaccinet mot svininfulensan idag med, ingen dålig nål på sprutan och man kan få några bieffekter som tex feber känsla och ont där nålen sattes. Men men... Nu ska jag vila lite!;)

2009-10-19

Då börjar veckan om igen

Då var det måndag igen. Kan tyvärr inte göra så mycket pga foglossningen. Det gör mest ont i vänster ljumske och bak till rumpan, speciellt när jag går och lyfter vänster ben. Älsklingen får hjälpa mig att ta på mig byxor, skor och sockar ibland, han är ju helt underbar som tar hand om mig så!:)

Det värker olika från dag till dag men jag tar mig ändå ut på små promenader då och då. Mest för hundarnas skull, dom måste ju ut och göra sina behov några gången om dagen och få lite motion. Min älskade man är så duktig att ta dom på lite längre promenader.

Har tvättstugan idag så då får vi se om folk har städat riktigt efter sig, annars sätter jag nog upp en lapp denna gången. Blir ju så trött på att komma till en smutsig tvättstuga när man ska göra sina kläder rena... Det går ju inte riktigt ihop, eller hur!?

Men nu ska jag inte tänka på det mer!:) Bebisen har blivit lite livligare igen. Det lugnade ner sig därinne i magen efter vecka 28 men nu är det full fart igen. Någon gång kan bebisen sparka så hårt att det gör ont, h*n kommer åt vissa känsliga ställen ibland... Aj aj!

Men nu ska jag laga lite mat. Det blir ugnsrostade grönsaker, kyckling stekt i olivolja med citron smak och en hemma gjord kall vitlökssås... Mumsigt!;)

 

2009-10-12


Lördag vecka 27+4

Vilket härligt väder det är idag. Jag och älsklingen var ute på en mysig promenad med alla hundarna innan, super skönt.

Fast jag har lite ont i svanken, ibland i hela höften. Tror det är foglossning, ska ta upp det med barnmorskan nästa gång vi ska dit.

Börjar få små bristningar på magen nu, hoppas bara på att det inte blir för mycket. Det är ju ändå lite mindre än 3 månader kvar av graviditeten.

Tyvärr kan man inte göra något åt bristningarna, det är ju hormonellt och uppstår ofta vid graviditet. Men men... Det är det ju värt i slut ändan!:)

Den lilla/lille är fortfarande livlig inne i magen, men man märker att det börjar lugna ner sig lite nu vilket är helt normalt då det börjar bli ont om plats. Men än så länge rör hela magen på sig och allt är bra!;)


2009-09-19

Buffande

Jaha då var det måndag igen. Början på en ny vecka med nya händelser, men jag har inget planerat mer än att gå ner till tvättstugan om en stund. Någon annan som ska göra nått kul?:)

Helgen var lugn, vilket helgerna brukar vara nu för tiden!;) Men det är skönt ändå. Inget stressande hit och dit m.m. Fick målat klart skötbordet och spjälsängen, blev super fint. Det är så härligt att boa!:D

Tiden går så fort, det är inte alls långt kvar till beräknad förlossning och imorgon är redan sista dagen på vecka 27, alltså vecka 27+0.

Har fortfarande en del att inhandla till bebisen. Men listan blir bara mindre och mindre, det märks att det snart ska flytta in en ny familjemedlem här, in till våran lilla familj. Eller liten och liten, vi är 5 stycken som bor här hemma. Jag, mannen och våra 3 hundar, jo...sen har jag ju bebisen som bor i magen än så länge!;)

Det är en livlig liten krabat därinne. Den sparkar så att hela magen rör på sig och igår fick mannen se det för första gången, vi satt länge och kollade och buffade tillbaka på magen. Mysigt som bara den!;) Men nu måste jag dra mig, ha en bra dag allihop!

 

2009-09-14


Nu är det måndag igen

Idag blir det ett besök hos barnmorskan!:)
Det blir att mäta magen och lyssna på mini ängelns hjärta!:D
Mag måttet var 24 cm, så vi ligger lite över det normala värdet. Men allt såg bra ut & alla värden var som dom skulle. Hjärtat bankade på i 150 slag i minuten & gick efter en stund ner till 145 slag i minuten vilket är toppen!:) Det kan nog inte bli bättre!:)

2009-08-31

God morgon

Idag är jag uppe tidigt. Billy vaknade 10 i 7 och då var det bara att gå upp och ta ut den lille busen. Sen när jag skulle lägga mig en stund igen så vaknade lilla mini ängeln och började kicka därinne i magen, hon/han håller fortfarande på och hela magen rör sig!:) Nä, nu börjar det bli lite lugnare...

Igår var ju Ballstaff träffen och den var lyckad. Massa härligt staffe folk, jätte trevligt. Satt och pratade en del med Luckys halvbrors matte och det visade sig att dom också väntar smått!:D Det är en riktig babyboom nu, många barn som ska komma till jorden snart.

Vad händer idag då!? Jo, vi ska på middag/kalas hos svärmor. Hennes mans dotter har fyllt år. Mer än så blir det nog inte denna söndag.

Någon gång i veckan blir det nog att åka och shoppa på antingen IKEA eller Ge-kås, blir mest saker till lilla bebben. Ska bli kul!;)

Ja och på onsdag blir det väl att åka till Stockholm. Det ska väl bli trevligt men jag ser inte fram emot det speciellt mycket, sitta i bilen i minst 4 timmar... Blä, med min kisseblåsa med ha ha! Nä, nu blir det lite frukost gott folk!:)

 

2009-08-30


1/3 av graviditeten kvar

Jag kan inte riktigt fatta det, jag har redan gått 2/3 av graviditeten & nu väntar ungerfär 15 veckor till....Bara 15 veckor! Det har gått så himla fort allting, tiden bara rinner iväg. Har mycket att göra på dom 15 veckorna så det är bara att sätta igång!:)

Ja fy sjutton...Vad händer här annars!? Hmm, ja...förra helgen var vi ju hos min trea kusin & hälsa på. Jätte kul, vi grillade & satt & snattrna länge!:)  Kul att man kan få sån kontakt fast man inte pratat på flera år, men mycket hade ju hänt & vi på många sätt lika i tänkande m.m.

Denna helgen blir det att åka till Fjärås för den årliga Ballstaff träffen. Ska bli super kul, då får vi träffa alla Luckys valpar igen plus massa andra släktingar till våran lilla busa. Det är ju inte bara släkt till Lucky utan många, många mer...Spännande!:D

Nä, nu ska jag faktiskt ta & äta lite. Magen kurrar & bebisen sparkar, tror den vet att det är mat på G!;)

 

2009-08-28


Nu ska vi flytta till Stockholm

Nä, riktigt så blir det nog inte. Men mannen ska på jobbintervju i Stockholm nästa vecka, jag & hundarna åker med!:) Får han jobbet (vilket jag inte hoppas på) så måste vi flytta upp. Men men, det tar vi då!

Annars är allt bra här, lite tröttare än vanligt bara & bebisen sparkar väldigt mycket. Tror hon/han har väldigt bra dygnsrytm iaf. Dom brukar ju säga att bebisen sparkar mycket på natten, då man är mer stilla & sover på dagen då man rör sig...som att den liksom vaggas till sömns av mammas rörselser, där har du dygnsrytmen & den kommer bebisen att ha ett tag framöver när den kommit hem.

Våran lilla bebbe gör precis tvärtom, hon/han sparkar & är vaken när jag är vaken & sussar sött när jag gör det!:) Har du ju vart helt underbart isf. Kanske inte blir långa nätter utan sömn! Hoppas, hoppas, hoppas!;)

Nä, vad händer annars idag... STÄDA!:) Japp, det blir att dammsuga, tvätta golv, diska & tvätta lite kläder. Måste säga att jag tycker om det nu, var inte min favorit syssla innan direkt men nu däremot kan det vara riktigt kul. Ni märker att jag blivit lite gravidknäpp va!? Ha ha ha...

Men jag måste ju säga att jag njuter av min graviditet, det känns jätte härligt med den stora magen som bara blir större & större nu & bebisen som rör sig därinne. Som en barnmorska sa till oss "ni är ju redan föräldrar" Det sa hon eftersom att skulle bebisen födas nu så skulle den ha stora chanser att klara sig. Känns så overkligt på nått sätt, men himla kul!:)

Nä, nu ska jag väl sätta igång. Måste baka lite med chokladmuffins med bitar av vit choklad i. Det var nämligen någon som tyckte dom var väldigt goda igår...Du vet vem!;)

 

2009-08-24

 


Städ nojja & boar

Ja, det är vad jag har nu & har haft i några dagar. Vill bara få iordning på allt nu känner jag...men tyvärr blir inget tillräcklig bra iaf. Har städat hela lägenheten, till & med torkat av taket på WC & några andra ställen. Hur hårt jag är skrubbar så blir det inte tillräcklig rent, min man bara tittar på mig & ler. Han tycker det är mysigt att jag håller på att boa & grejar!:) Har målat lister & fönsterbrädor, men nu vill jag köpa lite nytt & kunna fixa till, det är så härligt att få allt gjort...Det kommer ju en bebis snart!;)

2009-08-15

Segt som bara den

Nu är jag trött, men inte mina ängeln i magen inte...Det flaxar runt som bara den just nu!;)

Det här med att flytta är inte kul. För det första är jag helt slut i kroppen utav allt städande, har till och med fått skrubba av hela badrummet för det va så äckligt, brun skit som rann av väggarna, plus köksskåpen som var så smutsiga att jag inte kunde ställa in nått i dom. Jag ska väl för fan inte behöva städa lägenheten som vi flyttar in i, som ska vara städbesiktigad?!

För det andra så var tapeterna i vårt sovrum så fula att vi var tvungna att måla om. Men det är inte det ändå rummet där tapeterna såg illa ut i. Vardagsrummet ser med ut som skit, efter att vi fått upp våra saker så blev det lite bättre, men jag är inte nöjd. Sen har vi det framtida barnrummet där tapeterna är rivna och fula, så nu blir det att ringa fastighetsskötaren som får tapetsera om... Annars vet jag inte vad jag gör.

Men lite positivt finns det i all denna röran. Vi är så gott som klara i lägenheten, alla prydnader och smått och gott är uppe och det är ganska hemtrevligt. Vill bara kunna komma igång med bebisens rum. Sen är balkongen ett stort plus och lilla Billy är så himla go och kommer jättebra överens med dom andra töserna Dixi och Lucky.

Men nu måste jag dra mig, får snart besök av svärmor med lite släkt från Tyskland!:)

 

2009-07-24

 

 


En sån härlig upplevelse

Idag var vi på BMM & gjorde ett ultraljud, en helt otrolig upplevelse. Vi fick köpa bilder på mini ängeln om vi ville, 25:- st kostade dom, så 3 st av dom bästa tog vi med hem. Men det som var bäst av allt var när man såg den lilla/lille röra sig därinne, sparkade som bara den & någon gång såg det ut som om det var en liten boxnings match på gång. Vi fick även se när han/hon sög på tummen...Fattar ni!? Är helt i extas nu!:) Allt såg toppen ut, kan det bli bättre?;)
2009-07-16

Jag känner hur det sparkar därinne

För ungefär 1 vecka sedan kände jag något konsigt därinne i magen, var inte helt säker på vad det var. Kändes som en blandning av bubbel & pirr i magen, en jätte underlig känsla!:) Nu känner jag det mer & mer, speciellt när jag dricker ett iskallt glas med vatten. Det sprattlar verkligen till, som små vibrationer. Spännande!;) Hon/han busar som bara den...

2009-07-13

Tänkte bara berätta en liten rolig grej

Eller roligt & roligt...spännande, för våran del!:)

Igår när jag satt & åt frukost märkte jag att jag hade en liten våt fläck på mitt bröst, tänkte att jag hade spillt något. Men när jag kollade närmare märkte jag att det läckte från min bröstvårta.

När jag klämde lite så kom det bara mer & mer, det är inte mjölk eller nått utan bara lite vätska som kommer. Det är inte ovanligt men jag tycker det är lite tidigt.

Visade min man som fortfarande låg i sängen & det första som kom ur hand mun var -Coolt!

Ha ha, han är rolig han. Men iaf...ni förstår varför det är spännande för våran del va?!:)  Det händer så mycket nytt med kroppen så man knappt hinner med, känns som om magen blir större för varje dag som går. En bebis är på väg & vi är så lyckliga!

Det var bara det jag tänkte berätta för nu ska jag åka & bada!;)

 

2009-06-29


Lågt tempo

Japp...här har det vart lågt tempo på bloggen, har inte riktigt haft tid, orkat eller haft så mycket att skriva om det senaste.

Graviditeten går som den ska & jag mår jätte bra. Inget illamående eller trötthet...utan allt är toppen!:) Går runt & känner mig sådär smått lycklig hela tiden, en underbar känsla & min man gör bara allt bättre, han tar verkligen hand om mig & klappar om lilla magen!:)

Har ju snart gått hela 4 månader, det går jätte fort men det är fortfarande lite konsigt. Man har en mage som växer men känner inte något än, längtar tills man känner dom första små sparkarna... Tänker mig det som små vingslag från lilla ängeln där inne.

Ja, så är det... Det är så skönt att Lucky här hemma nu ingen, man bara njuter av att titta på henne. Hon har fortfarande ganska stora bröst med mjölk i, men det försvinner ju snart.

Men samma lilla älskade Lucky är det som är här iaf....Som sagt så är det TOPPEN!;)

 

2009-06-21


Gårdagen

Skrev ju ett litet snabbt inlägg igår om ultraljudet vi gjorde, men det var ju inte det ända vi hittade på igår.

Älsklingens lillebror flyttade från lilla Kinna till Göteborg med, så vi var där & hälsade på honom snabbt. En jätte fin lägenhet har han fått.

Efter att vi tittat förbi där åkte vi till Burger King...Jag var så himla hungrig, helt otroligt! Har ju mått illa en hel del det senaste & inte kunnat äta riktigt pga av en konstig mättnads känsla, men efter ultaljudet försvann det ett tag & jag kunde äta lite!:)

Tyvärr sitter jag här & mår ap illa igen...men men, sånt får man väl räkna med ett tag framöver.

Vissa saker går jätte bra att äta som tex frukt & grönsaker...men sånt som jag älskat innan smakar inte alls lika bra längre, jobbigt!

Har inget sug efter mat direkt...Vet ju aldrig vad som kommer smaka gott den dagen! Men sushi har faktiskit alltid funkat när vi har ätit det.

Vet ju att det kan vara farligt med rå fisk & så, men vet man att den vart fryst i 3 dygn innan & är färsk så går det bra att äta. Fast jag vågar inte det, så jag beställer alltid en så kallad "mamma sushi" som är utan rå fisk.

Jo...men från en sak till en annan. Efter vi Burger King åkte vi till Ballstaff för att hälsa på våran sötnos Luky & hennes valpar som växer som ogräs.

Dom var stora när dom föddes & låg mellan 350-400 gram & på knappt 1 veckan har dom gått upp 200 gram till!;) Jätte fina är dom & man märker redan olika små peronligheter hos dom.

Senare på kvällen blev det en tur till Kållered där vi hälsade på min storasyster & hennes familj med det nya tillskottet Liam. Syrrans äldsta dotter fyllde 8 år med så vi firade henne med lite tårta & presenter, jätte trevligt var det & lilla Liam var jätte fin.

Efter den dagen var jag helt slut, är fortfarande trött idag!:) Jo...en annan sak, ringde till MVC idag & fick tid den 5 maj för inskrivningssamtal. Spännande....är så lycklig!;D

 

2009-04-30

 

 


Första bilden på miniängeln

Var ju på ultraljud idag & allt gick jätte bra & bebisen växer som den ska & så såg vi det lilla hjärtat banka som bara den... Riktigt coolt!:D Är super lycklig nu! :) Den är runt 9-10 mm lång & hon som gjorde ultraljudet på mig sa direkt "det ser ut som om du är i vecka 7+1  & det är precis det jag hade räknat ut. Förlossningsdatumet har vi med räknat rätt & det ska bli den 15 december!

2009-04-29

Knäpp påskhelg

Vilken påskhelg det har varit. Härligt väder & glatt humör... Eller ja! Ha ha ha!

Mitt humör åker rena berg & dalbana. Är så trött hela tiden. Ena stunden blir jag sur för minsta lilla & andra studen sitter jag & gråter över att jag va så dum som blev sur över en så löjlig grej... Jag har blivit helt knäpp!:)

Men för det mesta sitter jag faktiskt bara & ler & tänker på att jag har en liten bebis i magen!:D Det är väl alla hormoner som spökar nu när man äntligen är gravid.

Jo, men iaf... Helgen har vart toppen. I fredags var vi hos mannens farmor på middag med en del av hans släkt, i lördags var vi hemma hos mina föräldrar på middag. Igår var vi hos svärfar på middag & idag ska vi till svärmor på middag.

Många middagar har det blivit, men det är bara trevligt att träffa alla, det händer ju tyvärr inte så ofta... Även om man inte bor så långt ifrån varandra. Så slapp man kan vara.

Än så länge går allt som det ska, längtar bara till ultraljudet nu!;)

 

2009-04

 

 


Testen


Graviditets test nr 1


Graviditets test nr 2

2009-04-09

Ett stort blått plus

Graviditetstest nummer 2 visade med positivt!:)
Gjorde ett till test idag & det blev ett stort plus. Är väldigt glad nu!:) Vill tacka alla som följt min blogg, ni peppar & gör dagen lite lättare. En stort tack & en bamse kram till er!:D Sen fick jag en annan överraskning idag. En när & kär är med gravid, så om allt går bra så hoppas jag att vi kan följas åt. Hon är ungefär 2 månader förre... Mycket glädje här nu! Hehe!

2009-04-09

Glad & rädd på samma gång

Nu är jag glad!:) Kom hem ifrån IVF mottagningen för en stund sen. Har vart där för en ultraljudsundersökning för att kolla mina äggblåsor.

Äggblåsorna såg bra ut & har mognat fint så nu är det inte långt kvar tills vätskan i äggblåsorna ska tas ut. Det gör man för att i varje äggblåsa finns det ett ägg & det är det man till åt.

Så ikväll blir det en vanlig 150 dos med Gonal-F, imorgon en dos på 75 & på söndag ska jag ta en engångs dos med Ovitrelle, det är en spruta som gör så att jag får ägglossning.

På tisdag gäller det, då tar dom ut mina ägg & för ihop med min mans spermier. Förhoppningsvis blir det några bra embrion som dom kan sätta tillbaka i mig.

I bästa fall så blir detta till ett barn som växer inut i mig. Jag kan inte fatta det själv.

På torsdag eller fredag nästa vecka kanske jag har något imon mig som kan bli till ett barn... Vårat barn. Är livrädd men ändå så lycklig!

 

 

2009-03-20


Testpilot

Smartson söker fyra Testpilotsteam med två Testpiloter vardera till Canons nya systemkamera EOS 550D. Samtliga åtta Testpiloter utrustas med en kamera.
Om du blir uttagen som testpilot får du testa kameran kostnadsfritt i en månads tid. Du förbinder dig endast att svara på ett webbaserat frågeformulär samt skriva i egen blogg eller i gemensam blogg som Smartson skapar åt Testpiloterna. Efter genomfört test får Testpiloterna behålla kameran.

Vi kommer även att genomföra en tävling mellan Testpilotsteamen där Smartsons användare får rösta på bästa stillbild och videoklipp. Canon står för alla fraktkostnader. Anmälningstiden går ut den 30:e maj 2010

Anmäl dig här!


Hugo mums


Jag ammar på heltid, bröstet är ju fortfarande Hugos favorit men han äter också mat 2 gånger om dagen, morgon & kväll. På morgonen brukar det bli gröt, äpple & pärongröten är den mest populära men idag fick han banangröt. Eftersom magen blir lite hård & krånglar så brukar vi blanda i lite katrinplommon puré som gör susen, idag på morgonen fick han även lite äpple & bananpuré i & han mumsade i sig som bara den!:) Härligt härligt... Kvällsmaten består utav hemmagjord grönsakpuré med äpple eller päron dricka, drickan är nog det bästa han vet!:)

 

 

Hugo kan även sitta upp en liten stund själv nu, jätte kul att se. Han balanserar så fint & försöker ta saker som ligger framför honom, skulle något ligga vid sidan av honom så ramlar han oftast så mjukt åt sidan!:) Han rullar runt till mage hela tiden med, men han har inte kommit på hur man rullar tillbaka till rygg än... men försöker gör han!:D

 

 

Annat nytt om Hugo är att han redan har både kissat & bajsat på pottan... Stolt mamma!;) Jag vet att det är tidigt, men varför inte börja så snart som möjligt & göra det till en kul grej!? Sätter honom på pottan ungefär 1 gång om dagen, brukar bli efter maten då magen sätter fart. Han har även börjat göra prutt ljud med munnen hela tiden, måste ta kort på det så ni får se hur han ser ut...skit kul!:D Det var väl allt för nu...under dagen kommer fler gammal inlägg läggas upp här på bloggen, vill ju ha dom från graviditeten & Hugos första månader i stora vida världen. Men nu ska vi ta oss en promenad i det fina vädret!

 


Fixat lite

Så, nu har jag fått in några inlägg från min gammla blogg. Vill ju ha dom bästa samlade på ett ställe, det är ju ändå minnen som man skrivit. Det är både kul & lite jobbigt att titta tillbaka på vad man tyckt & kännt, speciellt under den tiden vi försökte bli med barn & började med IVF.

Det var en väldigt känslig period i vårat liv & någon gång framöver kommer vi gå igenom det igen, fast då vet vi ju vad som kommer att hända. Men tyvärr kommer det ju inte resultera i barn med all säkerhet.

4 små embryon ligger nedfrysta & väntar på oss, väntar på att bli syskon till Hugo. Känns väldigt konstigt, det är embryon som är början till att bli människor, vad kommer hända med dom som vi inte använder & kommer upptiningen utav dom lyckas!?

Man får inte tänka på det för mycket, då blir man ju helt förvirrad. Men det är ju ändå våra barn & vi vill jätte gärna ha fler, gärna 2 till iaf. Livets små mirakel!:) Men det får vänta ett tag.

Kärlek vid första ögonkastet

Jaha... Då var man mamma då!:) Det är inte någon frid och fröjd att få barn, så mycket kan jag ju säga, men det är ändå helt underbart. Så som mitt liv ser ut just nu så är det fyllt med blöjor, kiss, bajs, svullna bröst, amning och sömn eller brist på det rättare sagt, men framför allt en otrolig kärlek till ett litet barn. När man tittar in i denna lilla människans ögon, det lilla miraklet man gjort, så får man en varm, härlig känsla inom sig och allt, då menar jag verkligen allt är värt det.

Förlossningen var en upplevelse i sig. Fick hemska värkar kl halv 2 på natten och vid 4-5 tiden bestämde vi oss för att åka till förlossningen, dom kollade värkarbetet och hur mycket jag var öppen, 3 cm hade jag kommit så dom ville inte lägga in mig riktigt än så vi åkte hem igen för att försöka vila. Lite senare blev värkarna ännu värre och jag ville inte vara hemma mer. Vi åkte in igen kl 9 på morgonen och då var jag öppen 4 cm. Jag blev inlagd och fick komma till ett förlossningsrum. Vi bestämde att jag skulle lägga mig i ett bad för att slappna av lite, det var skönt!:) Fick lustgas och vid 11:42 gick vattnet, jag gick ur badet och la mig i sängen och arbetade mig igenom värkarna, bytte ställning så att jag stod på knä och lutade mig över huvud delen av sängen som var uppfälld, då gick det fort. Kände hur huvudet började komma ut och då bad barnmorskan mig att lägga mig igen. Krystvärkarna satte igång 13:00 och kl 13:05 var han ute.

Han kom upp på mitt bröst och ville suga direkt, rena drömmen. Både jag och älsklingen fällde tårar av glädje, våran mini ängel hade äntligen landat. Jag kan inte beskriva den känslan, helt otroligt. Vi är så lyckliga. Kan ju lugnt säga att det är den bästa julklappen någonsin. Älskar våran lilla pojk. Vi har inte bestämt något namn än, men nu är vi nere på 2 favoriter iaf!;) Men nu ska jag laga lite mat, lillen vaknar nog snart med och vill äta. Ha det toppen allihop.

 

2009-12-26

Är det en liten mini ängel därinne

Imorgon ska vi göra första ultraljudet, nervöst & spännande är det. Man vet ju inte riktigt hur det ser ut där inne i magen, är det en liten mini ängel där & väntar på att få komma ut!?

Det är så många funderingar runt hela graviditeten, vill att veckorna ska gå fort nu...Det känns som att det har gått ganska fort, men det får gärna gå lite fortare, iaf fram till vecka 12 då risken för missfall minskat.

Drömmer en del...Ibland helt underbara drömmar där vi får en liten ängel, då & då att det inte alls går som det ska. Jätte jobbigt, men det är ju såna tankar man får då & då.

Man känner efter i kroppen om minsta lilla, men man känner inget speciellt än. Mamma kände sparkar redan i vecka 13 & det hoppas jag med på att få känna. Dom flesta känner ju inget förän många fler veckor framåt.

Ja... så är det! En stor grej som är jobbig är att på min pappas sida av släkten får kvinnorna hår i ansiktet när dom blir gravida. Även bebisen kan ha hår på ställen där det inte ska vara hår.

Min storasyster föddes med hår på ryggen, jag föddes med en del hår i ansiktet...& det är på väg tillbaka nu!:( Hemskt är det, har små fjun i hela fejan ju...en del än mörka så jag får bleka dom. Men... det är ju inte ovanligt med extra hårväxt under graviditeten...

Det är inte en frid & fröjd att vara gravid. Börjat må lite små illa med, inget märkvärdigt....jag går ju inte runt & spyr & så iaf!:) Men det är ändå jobbigt, plus att jag har en konstig mättnad känsla hela tiden med.

Usch ja...det är som det är, hoppas bara att inget värre dyker upp på resans gång!;D

 

2009-04-28

Ett ljusrosa litet streck

Klockan 6 idag ringde alarmet på mobilen & jag gick upp för att ta mitt progesteron & för att göra ett graviditetstest.

Läste instruktionerna lite snabbt & gjorde sen som det stod (som om jag inte visste det sedan innan... Hehe!)

Som vanligt så blev kontroll strecket rött & jag tänkte "Shit, jag visste det, jag är inte gravid...Det blev ingen bebis denna gången heller...Fan också!"

Men så efter en liten stund tittade det fram ett till litet streck, ett ljusrosa litet streck!:) Testet visade positivt, vi ska förhoppningsvis ha en bebis!:D

För säkerhets skull ska vi åka & köpa ett till graviditetstest senare idag, har ju använt dom 2 vi köpte först. Det första testet jag tog visade ju negativt men hittills är det positivt!:) Jag kan inte fatta det, så länge som vi har försökt att få ett barn.

Om ungefär 3 veckor ska vi till IVF mottagningen igen & göra ett ultraljud & se så att allt står rätt till. Nu håller vi tummar & tår & hoppas att det blir en fullt gången graviditet!;)

 

2009-04-09

Segt, oroligt & nervöst

Idag är det segt, är väldigt trött & vill bara sova.

Tiden går ju lite fortare när man sover, vill att det ska bli torsdag så att jag kan göra graviditetstestet.

Dom här 2 veckorna innan har vart en riktig pina. Vill ju testa mig & få reda på hur det gått.

Har haft små mens känningar hela tiden & det kan vara den som är på väg eller så är det ägget som har fäst i livmodern & gör sig påmind att det växer något i mig.

Hoppas verkligen att det blir en bebis. Känner mig lite smått nervös & orolig. Humöret har inte heller vart det bästa... Men, det är väl inte så konstigt!?:)

 

2009-04-07

Negativt

Jag kunde bara inte hålla mig ifrån att göra ett graviditetstest så häromdagen gjorde jag det. Men till min stora besvikelse vad det negativt!:(

Men...Det finns fortfarande hopp! Läste någonstans att det är lite chans att få ett positivt svar såpass tidigt efter att man gjort ett äggåterförande.

Embryot kanske inte ens har fäst än vid den tidpunkten & hormonproduktionen inte hunnit ge så mycket att det syns på test om man "tjuvtestar" innan.

Så nu är vårat hopp uppe igen...men det är jätte jobbigt!

 

2009-04-03


Väntar

Ja... Här händer inte mycket. Har blivit lite piggare på senaste, det har verkligen hjälpt med min 15 minuters powernaps!:)

Går & önskar att dagarna går lite fortare nu. Varför går tiden snabbt när man har roligt eller mår bra & varför går tiden så sakta när man har tråkigt eller längtar efter något!? Så himla typiskt!:(

Vill att det ska vara den 9 april nu. Det är den dagen jag ska ta mitt graviditetstest... Nervöst! Vill testa mig nu, men jag är så rädd för vad resultatet blir.

Så blandade känslor med det här testet. Vill veta men ändå inte... Köpte 2 st graviditetstest igår & nu ligger dom här & hånar mig!

 

2009-03-31


En vit liten prick

Detta hände på IVF mottagningen idag. Vi kom dit & satte oss i väntrummet kanske 5 minuter innan dom ropade våra namn.

Vi fick gå in i samma rum & ligga i samma säng som sist, när vi var där för äggplockningen.

Byte om till det där "snygga" nattlinnet & allt som sist, fast denna gången slapp jag ha någon slang i armen där dom doserade morfin.

Mannen fick på sig operations kläder även denna gången, det är ju för att han hänger med in i operations salen med mig & alla doktorer.

Påklädda & färdiga gick vi in i operations salen. Dom berättade att 7 utav 10 ägg hade delat på sig. Dom skulle sätta in det bästa & frysa 4 som senare kanske blir små syskon.

När vi pratat klart jag fick lägga mig i den typiska gyn sängen med benen upp i vädret!:)

Doktorn tog fram ultraljudet & satte på min mage. Efter en stund bad han mig hålla den själv så att han kunde utföra äggåterföringen. Det var kul att kunna vara delaktig i proceduren... Jag hjälpte till!:D

Det gick fort & smärtfritt & när det var klart såg man en vit liten prick på skärmen där i min livmoder.

Var så skönt att ha mannen vid min sida. Han är ett sånt stort stöd. Vi går ju igenom detta tillsammans. Han satt & klappade mig så sött. Älskar honom otroligt mycket!

 

2009-03-26

Inga negativa tankar

Idag har det varit en ganska lugn dag. Är fortfarande lite öm i magen & har liksom tagit allt i min egna lilla takt & det har vart väldigt skönt. Det har blivit att handla lite mat, diska & fixa här hemma. Efter det bjöd jag hem en tjej som jag är kontaktperson till & tog fram lite fika att mumsa på.

Har varit väldigt trött det senaste & det kan beror på många olika faktorer. Orkar inte dra upp alla men det har inte bara med provrörsbefruktningen att göra. En när & kär är väldigt sjuk & kanske ligger inför döden & det tar på en.

Det ända som hjälper mot tröttheten just nu är att ta en powernapp en gång om dagen. Ligger bara en halvtimme & utav den halvtimmen kanske jag sover 15 minuter, vilket är alldeles lagom för mig. Kroppen går ju in i djupsömn efter 20 minuter & det gör en inte piggare utan tvärtom.

Jaha ja... Imorgon gäller det. Då sätts ett embryo tillbaka i mig. Är jätte nervös, kommer inte att våga röra mig eller kissa efter det, även om jag vet att det inte är någon fara. Men man tänker ju ändå att det kan ramla ut eller nått.

Nä, jag måste tänka positivt nu... Inga negativa tankar här inte!;)

 

2009-03-25

Äggplockning

Var inne på IVF idag för äggplockning & det gick bra men gjorde ont, fick ett snyggt nattlinne & en hårmössa att ha på mig, älsklingen fick följa med in i operationssalen & fick med ha på sig snygga operationskläder. Fick lite smärtlinding m.m. för att det känns när nålen trycks in via slidan upp till äggstockarna. Man är ju vaken under hela operationen & kan se på en tv skärm vad det är som händer. Dom hittade 10 ägg som i denna stund kan vara befruktade!:D Alla vet ju inte riktigt vad äggplockning & allt är så här nedan finns en förklaring plus hur det går till efter det. Skall tillbaka till IVF på torsdag då dom förhoppningsvis har ett bra embryo som kan sättas tillbaka & vi kanske blir med barn!:)


2009-03-24

Så mycket känslor

Nervös, livrädd, lycklig, pirrig, hoppfull, nervös, livrädd, lycklig, pirrig, hoppfull, nervös, livrädd, lycklig, pirrig, hoppfull, nervös, livrädd, lycklig, pirrig, hoppfull...

Så växlar mina känslor just nu. För en liten stund sen tog jag ägglossnings sprutan...Vad kommer att hända nu?! Det är inte långt kvar...

 

2009-03-22

Så nära men så lågt bort

Lämnade ju ett blodprov på vårdcetralen härom dagen, skickade det till IVF mottagningen för att se hur mina värden ligger till så igår ringde jag till IVF för att ta reda på om eventuella ändringar behövdes göras i min dos med Gonal-F.

Sköterskan jag talade med sa att mina värden såg jätte bra ut & att jag ska fortsätta med samma dos som innan & på fredag ska jag till IVF för att göra en ultraljudsundersökning.

Om allt ser bra ut då så är vi nära...så nära!

Blir bara mer & mer nervös nu. Längtan efter ett barn är så stark & tar över nästan allt annat. Är livrädd att något ska gå fel...men ändå så hoppfull.

Det är en skrämmande men positiv känsla som fyller mig...Man vet ju aldrig! Allt kan gå bra eller käpp rätt åt helvete.

Trots alla motgångar till att få ett barn tillsammans vill jag aldrig säga "jag orkar inte mer" även om det känns så ibland... Så nära men så långt bort!

 

2009-03-18

Klimakteriekärring

Japp...Jag har blivit en riktig klimakteriekärrning. Går runt sömnlös med värmevallningar precis som man får när man kommit i klimakteriet, kul va?:)

He he...det är inte lätt alltid. Det är medicinerna som gett mig en del biverkningar. Inget farligt men fortfarande jobbigt...Hmm!

Tur är att jag inte fått så mycket humörsvängningar iaf, kan ju bero på att jag har skärpt mig väldigt mycket eftersom jag vet att jag lätt kan få det. Vill ju inte att min man ska lida pga att jag blivit knäpp!:D

Han har faktiskt kallat mig knäpp...Ha ha!:) Men inte illa menat, jag ger ifrån mig små glädjetjut & står & skrattar utan någon förklaring till det. Mamma sa att det beror på att det inte är så långt kvar tills jag kanske har en bebis i magen.

Känner mig faktiskt glad & hoppfull, men jag vill ju ändå inte gå händelserna i förväg. Tyvärr händer det lätt...Men jag måste hoppas & drömma för att inte bli deppig av hela grejen.

 

2009-03-14

Nu börjar jag med sprutor

Var på IVF mottagningen idag & fick goda besked om blodprovet, det såg bra ut & imorgon ska jag börja ta sprutor.

Fick göra en liten test omgång med en spruta. Jag har inga problem med sprutor, när någon annan tar dom...men tanken på att ta en spruta på sig själv är lite jobbig.

Det gick iaf bra & det kändes knappt. Ska börja med att ta en dos på 150 en gång om dagen vid samma tid, detta ska jag göra i 6 dagar & efter det blir det blodprov igen & sen får vi se om dosen ska ändras & hur vi ska gå vidare.

Är lite pirrig i magen nu...det är ju inte långt kvar tills vi ska göra vårat första försök till ett barn. Hoppas att allt går bra...Hittills har ju allt gått som planerat iaf!:)

Peppar peppar ta i trä!;)

 

2009-03-10

Tiden går så fort

Våran 4 års dag fick mig att tänkta på att tiden går så fort. Det har hänt så mycket dom åren vi har haft tillsammans.

Jag menar... 4 år redan. Det var 4 år sedan vi blev tillsammans. Ungefär 3 & 1 halvt år sedan jag frågade min man om han ville gifta sig med mig. Nästan 3 år sedan vi förlovade oss. 2 & 1 halvt år sedan vi gifte oss.

Det känns som om det inte var så längesedan vi träffades. Men ändå känns det som om vi har känt varandra en evighet.

Får fortfarande såna där små kärleks rus när jag ser honom eller tänker på honom. Fjärilar i magen!:) Tror det är så det ska vara. Man lär sig något nytt om varandra hela tiden... Inte en tråkig stund.

Jag är väl lite av en romantiker... He he! Men det ska man vara. Måste ju få drömma lite!;) Jo... Jag fick en orkidé av mannen på 4 års dagen, min favorit blomma. Han känner mig så väl min älskling!:)

 

2009-02-19

Panik

Igår kväll innan jag skulle gå & lägga mig märkte jag att jag fått blödningar...fick lite smått panik eftersom att vi ska börja med hela IVF processen & jag inte vill att något ska gå fel nu.

Så det första jag gjorde på morgonen idag var att ringa till rådgivningen på IVF för att höra vad dom tyckte att vi skulle göra.

Förklarade för sköterskan hur det låg till & att jag låg & kräktes hela söndagen & då kom även mini pillret med ut vilket gjorde att jag fick blödningar. Hon tyckte att jag skulla fortsätta som planerat...

Vilken lättnad jag kände... Vill ju inte dra ut på det ännu mer nu... Japp, så nu fortsätter vardagen som vanligt!:D

Har kollat runt en del på laredoute, ellos, H&M & halens & längtar bara mer & mer efter värmen nu. Finns massa söta klänningar, toppar & tunikor att välja bland.

Man blir ju lite smått bebis sjuk nu med, om det nu skule bli nått...så kollar man ju även kläder för smått!;) Ajabaja mig...Ska inte gå händelserna i förväg!:S

Drömma kan man ju alltid...

 

2009-01-28


Mötet

Tidigt på morgonen kom vi till IVF mottagningen & hade ett samtal med en barnmorska & jag kan säga att jag har pirrande glada & nervösta känslor inom mig nu!:)

Jag har ungefär 1 & ½ vecka kvar på mina mini-piller & när dom är slut ska jag börja ta provera i 10 dagar. När jag är klar med det så ska jag vänta tills jag får blödningar...eller rättare sagt min mens.

Har inte haft mens på över 1 år & det har vart så skönt, inga smärtor eller tvunget säng liggande eller nått!:) Men nu blir det andra bullar.

På min första mens dag ska jag börja ta nedreglering som består att ett nässpray som tas 3 gånger om dagen, 1 sprut i en & samma näsborre i 2-3 veckor.

När nedregleringen har haft tillräcklig effekt så kan vi börja med hormonstimuleringen. Det kommer även att tas blodprov  & ultraljud för att se om allt är bra för en äggplockning.

Vad som händer efter det berättar jag vid ett senare tillfälle. Men vi har en ny tid på IVF mottagningen redan den 10/3. Är så glad & nervös på samma gång nu, det är inte så långt kvar tills vi förhoppningsvis ska göra vårat första försök till att bli med barn!:D


2009-01-22

Bra eller dåliga nyheter först

Ja...ska jag börja med dom bra eller som dåliga nyheterna först? Spelar ju iofs ingen större roll, det är som det är.

Nästa vecka har jag & min man möte på IVF mottagningen igen. Vi ska ha ett samtal med en barnmorska om kommande behandling m.m. Efter det ska några fler kilon försvinna & sen sätter vi gång....HJÄLP!!!

Känner min faktiskt riktigt nervös inför detta, vet inte varför riktigt...det bara känns lite snurrigt alltihop. Det är liksom inte långt kvar nu. Antingen går allt bra eller så skiter det sig... Vinna eller förlora liksom!:/

Ska köra sista racet nu...kilona ska bort! Känner min peppad!:D NU JÄVLAR GÄLLER DET!:)

Okej...det var dom bra nyheterna....Nu till dom dåliga! Min man ska få sparken. Han jobbar som snickare & som ni säkert vet så går det inte så bra i den branchen just nu. Denna helvetes finans kris.

Han har precis blivit fullbetald & är inte lärling längre, vilket är jätte bra. Men nu är det så att lärlingarna inte får sparken pga att det måste finnas ett antal lärlingar per fullbetald arbetare. Sjukt...eller hur!? Tur i oturen.

Han låg bland som sista som skulle få sparken, så om det är så att företaget får in mer arbete så blir han återanställd igen...Hoppas hoppas hoppas! Den 19 april är hans sista arbetsdag. Vad fan händer efter det?

Allting känns VÄLDIGT lång borta men ändå så nära! Jätte jobbigt! Önska oss lycka till!


2009-01-15

Man måste få gråta ibland

Här går dagarna förbi & fortfarande har vi inte hört något ifrån IVF. Så himla tråkigt, har vart väldigt ledsen & nere nu i helgen (fast jag har inte visat det)...Det har varit många tankar som som snurrat runt i huvudet på mig & det finns inget jag kan göra åt det heller.

Ibland när jag är ensam sätter jag mig & gråter. Känns ju alltid bättre efteråt. Skulle jag börja gråta framför någon så måste jag ju ha en förklaring & det har jag inte alltid.

Ibland skulle jag bara vilja krypa upp i min mammas knä, precis som när man var liten. Att bara kunna få vara där & känns sig trygg & älskad.

Är så glad att jag har min man som verkligen tar hand om mig & förstår mig, kan alltid prata med honom. Men sen så vill jag inte lägga för mycket på honom heller, han har ju med sina tankar & funderingar över hela grejen.

Det är så svårt, men man får göra det bästa av det man redan har!

 

Älskar dig gubben min...

 

2008-06-16


Fan vad trött man blir

Denna jävla väntan...
Nu är det 4 månader sedan jag opererades för min endometrios & läkarna på IVF kliniken sa att vi skulle få vänta ungefär 3 månader på att påbörja våran behanling, men så var vi inne en gång i mars för att dom skulle undersöka min man & ta några prover som skulle ta ungefär 6 veckor att få tillbaka.
Men nej....nu har det gått 2-3 månader & vi har fortfarande inte fått något svar på proverna. Jag blir så trött, förstår dom inte att det är jobbigt att gå & undra & vänta?! Det sliter på en.
Det är ju inget plus att jag får gå & knappra mini-piller heller, jag blir ju på så bra humör av det...NOT! Stackars min man som får stå ut med mig.
Nej, jag ska inte gå & sörja det jag saknar. Jag ska glädjas åt det jag har. Lätt att säga, men svårt att leva upp. Men jag ska försöka göra det bästa utav det.
Älskar dig lilla gubben...


2008-05-29

Barnlängtan

IVF är absolut ett steg vi tänker ta & all hjälp på vägen mot en graviditet känns välkommen. Jag hade tänkt att bli en relativt ung mamma, men vi får se hur det går. Allt tar ju sån tid...

Undra hur många år det kommer dröja innan vi sitter med en bebis i famnen. Om vi kommer göra det i överhuvud taget! Lever i en ovis framtid & det är inte lätt.

Jag har svårt att acceptera att det kanske inte blir några barn för våran del. Jag har absolut inte gett upp hoppet & jag är lycklig med det liv jag lever idag, men det kommer dröja många år innan jag kan ens tänka tanken på att inte kunna få barn.

En graviditet skulle kännas som en stor sten försvann från mitt hjärta & att jag verkligen kan börja leva som jag vill leva...Dela allt med min underbara man & att få ett kärleksbarn tillsammans! Jag kräver inte att någon ska förstå, men det är så här jag känner just nu...

 

Sörj inte det du saknar, glädjs åt det du har!


2008-05-19

Denna väntan

Denna längtan...
Nu är jag trött på att vänta.
Allt tar sån tid...
Orkar inte.
Det är ju redan jobbigt som det är.
Ingen som förstår.

2008-05-12

Regn

Sitter här vid datorn & kollar ut i fönstret. Det regnar & är jätte tråkigt väder, vet inte vad jag ska hitta på. Ska väl ut i stallet & mocka lite & sånt sen, orkar inte det just nu!:P Ibland känns det som om vissa har fel uppfattning till varför jag & min man vill ha barn just nu, men jag vet dock också att dessa personer är lite avundsjuka pga av att dom själva vill ha barn men inte dess partner... Men men, alla har sin tid & plats...Så är det bara! Känner mig nedtryckt ibland & det är inte kul. Håll era åsikter för er själva & kom inte med en massa dumma frågor...okej?!:) Ni känner inte oss... Alla våra vänner däremot är jätte glada för våran skull, det är känns jätte skönt. Många som frågar när det ska hända & hur det känns m.m. Det är bra, för jag måste prata ut om hela proceduren ibland. Det är tufft & vi har inte ens kommit till det jobbigaste än. Älskar er & tack för ert stöd....Ni vet vilka ni är!:) Nä, nu ska jag gå & ta en kopp kaffe med min kära mor!;) Ha det bäst!

2008-04-02

Såren läker

Nu är jag på fötter igen!:) Såren läker bra på magen & jag kan börja röra riktigt på mig igen, känns jätte skönt.

Har tagit 2 långa promenader med vovvarna än så länge!;) Har även ändrat min kost lite, måste ju äta riktigt nyttigt & röra på mig med tanke på att en graviditet sätter sig bättre då.

Så istället för godis blir det frukt eller riktigt mörk choklad (något jag inte kan vara utan) & när det är middag m.m. så hoppar jag över pasta, potatis & såser. Rikligt med grönsaker blir det med, inget jag kan klaga på!:)

Äter mini piller nu med, inte så kul. Bli lätt deprimerad av dom & gråter en del. Men tur är att vädret soligt & då blir man direkt lite gladare inombords!;)


2008-03-04

Hur gick det

Jaha...Nu är jag hemma igen, kom hem runt 12 tiden igår & nu sitter jag här med en svullen, omplåstrad mage. Vet inte hur många stygn jag har men det är 4 snitt dom har gjort, får väl räkna sen!:) Var faktiskt en riktigt trevlig sjukhus vistelse, alla var så trevliga, hjälpsamma & snälla så. Det ända som inte va så kul va när jag höll på att svimma på toan efter operationen,he he...& att min älskade man inte fick sova över med mig. Men men, jag klarade mig!;) Snart ska vi tillbaka till sjukhuset och ha samtal inför provrörbefruktning som inte ligger långt bort nu! JIPPI...Lääängtar!:)

2008-02-27

Operation

Jaha ja...den 21 blir det att åka in till Sahlgrenska i Gbg för möte innan operation. Den 25 är operationsdagen. Dom ska bränna bort mina cystor i magen plus att dom ska undersöka anledningen till varför jag har så ont under min mens. Det jag har fått reda på hittills är att dom ska göra ett snitt i min navel, blåsa upp magen med nått & sen blir det några snitt till där dom ska ha kamera & allt vet vad...jo dom ska ha upp nått i min livmodertapp med...Låter väl trevlig?!:P Önska mig lycka till!

 

2008-02-12

Känslor & tankar


Alla dessa känslor & tankar som går igenom ens kropp när man får höra "ni har väldigt liten chans att bli med barn på egen hand". Först känns det bra, ganska glad att man fått reda på vad som är felet & att man kan göra något åt det. Sen kommer gråten, tvivlandet & sorgen över att man inte vet hur det kommer att gå & tankarna över ett barn som man så gärna vill ha. Ens eget & sin älskades kött och blod. Jag har inte mått så här konstig & haft så många känslor & tankar på samma gång i hela mitt liv. Barn....Inte barn!? Tänk er själva!

2007-12-04

Min nya blogg

Hej & välkommen till min nya blogg!:)

 

Denna bloggen är en nystart på mitt nya liv som mamma. Vi försökte i många år att få barn, men inget hände & tillslut blev IVF vår räddning. Nu när Hugo äntligen kom till världen så känns min gammla blogg som ett helt annat kapitel i mitt liv, därav denna nya blogg. Nu såhär i början kommer många inlägg från min gammla blogg att sättas in, blir dom inlägg jag inte vill glömma. Men nu ska jag väl sätta igång...


Följ min blogg med bloglovin