Tråk-kul

 
Eller vad ska man säga... det är ju skittråkigt att packa, men det ska bli så kul att flytta så tråk-kul är väl ett passande hittpå ord...eller!?;) På fredag får vi nycklarna till den nya lägenheten, men innan vi flyttar in ALLT så ska det tapetseras & läggas nytt golv & så, så vi tar bara en del nu & resten när det är klart. Sååå skönt det ska bli...

När ska vinden vända

Dåliga nyheter regnar in i det personliga & det ser inte ut att ljusna än på ett tag, orkar inte ens gå in på det just nu. Vågen har stått still bra länge & jag har haft noll inspo till både matlagningsfroten & träningsfronten tyvärr. Men nu har inspirationen börjat sippra in igen & jag har börjat testa nya goda recept som jag tänkt lägga in här på bloggen. Just tacogratängen nedan var det mannen min som lagade & det var riktigt gott också!:)
 
 
 
 
Tacogratäng
4 port
    
     
Ingredienser

500g nötfärs
1 stor röd paprika
ca 5 cm purjolök
1 burk krossade tomater
1 liten burk creme fraiche
200g creme bonjour vitlök
1 påse taco krydda     


Tillagning

Stek nötfärsen och blanda i taccokryddan.
Häll sedan i krossade tomater och paprikan som är hackad i mindre bitar.
Låt små puttra tills paprikan mjuknat.
Blanda creme fraiche och mjukosten ordentligt i en skål.
Bred sedan ut krämen i en ugnsform och häll över färsen.
Sen ska den strimlade purjolöken läggas på och stö över riven ost.
In med det i ugnen på 200 grader i ca 5 min eller tills det börjar att bubbla i formen.
Servera med en god sallad till och ev tacochips.
 

Gamla jeans blir "nya" igen

 
 
Jag har börjat gå igenom lite garderober & annat här hemma nu, vi flyttar ju faktskit om ca 2 veckor. Hittade ett par gammal jeans idag som jag inte kunnat använda på många år, men nu passar dom... gott & väl dessutom, får nog kolla igenom mer gamla kläder tror jag hehe!;)
 
 

Älskade unge

 
 
 
Snart hela 3 år gammal...♥

Päls

 
Igår fick jag något som stod på min önskelista, nämligen pälspläden & kudden från rusta. Dessa hamnade i sovrummet, visst passade dom fin fint där!?:D Tack så mycket svärmor!:)

Ännu ett år har gått

 
 
Idag blir jag hela 27 år, känns overkligt kan jag säga.
Men men... Grattis till mig idag då!:)
 
 
 

Välplanerat & charmigt

 
 
 
 
 
Bilder: Alvhem
 
P.S. Kolla in tapeterna i sovrummet, samms som vi ska ha i köket!;)
 

DIY hylla

 
Himla snygg displayhylla. Hittade den hos hitta hem för er som blir sugna på att bygga ihop en själv, jag tror att jag ska fråga min kära man om han vill hjälpa mig med detta, kanske måla den med griffelfärg & skriva fina citat på!;)

Super kväll/natt

 
Idag är så sjukt trött, kom hem runt 03:00 & var uppe vid 07:00 igen, men det är helt klart värt det. Igår var jag & syrran iväg på twinight, vi såg dom 2 sista filmerna utav Twilight & det var sååå himla bra & vi hade det så kul & mysigt. Vi började kvällen med att besöka en restaurang & åt god mat & drack lite vin, efter det blev det givetvis bio & den sista filmen var helt fantastisk, vill se den igen... helst NU!!!;) Funderar på att dra med mig kära mannen på ännu ett biobesök!:D

Fars dag!

 
Ja idag är det ju fars dag & givetvis firar vi det i detta hus!:) Pappan här bjöds på härlig frukost på sängen plus en smarrig tårta som jag & Hugo slängde ihop. Den var så himla lätt att göra så jag tänkte att jag skulle lägga upp receptet här, varsågoda!
 
 
 
2 st marängbottnar
5 dl vispgrädde
160 g lemoncurd (en halv burk)
3 dl tinade eller färska hallon

Vispa grädden, blanda i lemoncurd och hallon.
Varva grädden med marängbottnar.
Garnera med färska bär och kanske lite riven vit choklad.

DIY puff

 
 
Hade jag kunnat sticka så skulle jag stickat en puff eller två. Hur snygg är inte denna ljusgrå gjord utav mattväv som CaisaK gjort!? Hon änvände detta mönster för er som är nyfikna!;)
 

Snygg trasmatta

 
Jag är helt inne på trasmattor just nu. Helst enfärgade eller som denna mattan från ellos med ett diskret mönster!:) Hade gärna fått bo hos oss!;)

Långdraget

 
Idag är nog första dagen som jag börjar känna mig frisk igen. Hela familjen har varit sjuka & febern har legat i fast varit väldigt låg ändå, det västa var väl att ligga brevid toan en hel kväll... men som tur var så var den bara en kväll!;) Jag & mannen hann med en liten date night i lördags iaf, bio blev det & filmen vi såg var Ted. Riktigt sjuk & rolig hahaha, kan jag faktiskt tipsa om att ni ska se... men tänk på att det är ganska sjuk humor!:D Nä nu tänkte jag att jag, Hugo & Lucky ska gå en liten promenad mellan regnskurarna... fy för detta tråkig väder!:/

Knaprig ostsoppa

 
 
Ingredienser
 
3-4 morötter
ca 300 g fryst broccoli
1 msk smör
Kyckling fond
1 l vatten
1 packet kavli baconost 400 g
2 dl creme fraiche
 
 
Tillagning
 
Tina broccolin (jag brukar göra det i micron), den ska inte vara mjuk men inte heller för hård. Hacka i småbitar.
Skala & riv morötterna, bryn dom i smör i en kastrull.
Häll i vatten, ost & creme fraiche, blanda tills allt smält samman. Låt det koka upp.
Häll i broccolin.
Smaka av med fond, salt & peppar.
Om man vill kan man reda av soppan för en lite tjockare konsistens.
 
 

Önskelista

Eftersom jag fyller år nästa vecka så är det väl dags att lägga ut en önskelista. Önskelistan är lång & detta är bara en del utav det egentligen, men jag behöver inte något utav det, hade bara vart kul att ha det. Jag har ju redan det bästa, min familj!:)
 
 
Arbetslampa forså från ikea.
Pall från ellos.
Knä höga sockar h&m.
Väckarklocka dekad från ikea.
Vargkudde från rusta.
Pälskudde från rusta.
Rådjurskudde från rusta.
Pälspläd från rusta.
Ljusstake från house doctor.
Rådjur från house doctor.
 

Med naturliga inslag

 
 
 
 
 
 
Bilder: Hettinger

Sänglampa

Vi har bestämt att vi ska skaffa nya sänglampor, vi gillar dom vi har men tyvärr passar dom inte riktigt in längre så dom får komma till nytta någon annan stans istället. Har hittat 3 st lampor som jag gillar & som passar, två utav dom kommer från IKEA & heter forså & aröd, den andra heter edgar & hittas på ELLOS... Men... vilken typ & vilken färg ska vi ta!? Alla skulle ju passa, men vilken passar bäst??? Vad tror ni? Själv lutar det nog mest mot IKEA lamporna...
 

Sjukstuga

 
Ja här hemma är det sjukstuga just nu. Magsukan har slagit till & först ut i ledet var Hugo, sen jag & till sist mannen. Hatar att vara sjuk & att ligga & kräkas... nä inget vidare, är svag i hela kroppen nu!:(

Renhornet

 
 
Ja här har vi det & jag är super nöjd. Vill du se mer av sovrummet så klicka dig vidare här!

Btw

 
Minus 19 kilo nu!:D
11 kvar till målvikten...
Men det går segt nu!
 

be nice

 

Inspiration till tattoo

Ja här har vi min inspirations bild till en tatuering jag vill göra. Jag har tänkt att den ska sitta under min text på ryggen, hade passat perfekt. Rosorna står för kärleken till min man, vår lilla Hugo, familjen vi har & för att livet inte kan existera utan taggar. Döskallen står ju för döden, i detta fallet "tills döden skiljer oss åt". Bilden är bara en vägledning till tatueringen jag vill ha då min ska vara realistisk. Har kollat upp många tatuerare & tror att jag har hittat en som jag gärna vill ska göra denna tatuering på mig... men vi får vänta & se!:)