Sov dilemma

Jag funderar starkt på om Hugo ska börja sova i eget rum. Men jag har typ tusen funderingar & frågor över hur man ska göra & hur det kommer gå, det är nämligen så att han sover i sin egna säng halva natten för sen vaknar han & somnar om i vår säng. Jag är så himla löjlig med det där & tycker att det är så himla mysigt att ha honom nära & visst har jag låtit honom ligga kvar & tröstat honom till sömns i sin egna säng men ibland orkar man bara inte. Nu är frågan om hur det kommer att gå, kommer han sova bättre, kommer han att börja sova hela nätterna eller vakna ännu mer & sova sämre? Det är väl egentligen inget annat än att bara chansa & se hur det går & inte ge sig, men det skär i ett mammahjärta när ens barn gråter & man har liksom en inbyggd mekanism som gör att man gör allt för sitt barn & lite till. Det finns både negativa & positiva aspekter i det hela men i slutändan är det väl ändå mest positiva!?



Hahaha...läste precis igenom inlägget & fann att jag har en diskussion med mig själv & att jag redan vet vad svaret är i mitt lilla dilemma!:D


Årets staffe

Grattis till Billys kullsyster Sandstaffs Britannia "Vilma" som blev årets staffe!:)



Min önskelista

Vi provsatt denna soffan när vi var på IKEA sist & den är helt underbar, enkel & prisvärd. Kostar 3995:- i denna vita klädsel som kanske är dumt att ha, men det är ju så snyggt så den hamnar i min önskelista!:) Har märkt att på sistone att listan bara har blivit mindre & mindre & det är ju toppen!:) Men än finns några saker kvar, för att se hela listan klicka HÄR!

Bjuder på lite bilder

Från i somras!:)








Tråkigt

Skit tråkigt!!! Jag skrev ju i ett tidigare inlägg om en skänk jag hittat på blocket som jag tänkt måla om & använda som TV-bänk, idag ringde jag till kvinnan som hade den för jag äntligen tänkt hämta den men.... den var såld!:( Men vad ska man göra, jag förstår ju henne eftersom det tagit så lång tid pga vägarna som vart snorhala ett bra tag nu...jaja, så nu letar jag för fullt på blocket igen & hoppas att jag hittar något!:) Trollsta står fortfarande högst på önskelistan dock...



Klassfest

Nu känner jag mig gammal. Härom dagen fick både jag & mannen varsitt stort brev, inuti breven var en inbjudan till klassfest för dom man gick i 9:an med....jösses, var det så längesen!?!?!? Känns inte som det, men det är ju faktiskt 10 år sedan!:/ Jag & mannen är lika gammal men gick i olika skolor, klassfesten är för alla 9:or som gick i sätila, skene & kinna så det är en stor fest. Jag har inte bestämt mig om jag ska gå än, men det hade vart kul att träffa mina underbara "bingotanter" Bärrha & Inghä!;D Ni som känner mig förstår nog vad jag menar hahahaha! Jag kan ju berätta att jag kallades Solly & namnen är nicknames för Berit, Ingegärd & Solveig!:)



Gratulerar

Jag har helt missat att gratulera lilla Dixi på sin 15 års dag, i måndags var det hon fyllde år & fick ett mumsigt grisöra att tugga på!:) Sen vill jag även gratulera min kusin som den 7 januari fick en liten guldklimp vid namn Vincent.
GRATTIS GRATTIS GRATTIS!:D


Trots period

Ja nu har jag inte bloggat på några dagar, mitt hjärta väger fortfarande tungt efter lilla Zorros bortgång. Vill tacka alla för dom fina kommentarerna, det värmer!♥ Det har hänt en del så nu tänkte jag ta tag i det & skriva några rader. Kan ju börja att berätta att jag slutat amma & det uppskattas inte utav lille mannen men det känns ändå bra. Äntligen har jag fått tag i en emmafåtölj, har kollat efter en ett tag & nu i helgen när vi var i Göteborg & kollade några second hand butiker så hittade jag en. Den behövs renoveras en del så nu har jag ett nytt projekt att hålla på med när jag har tid!:) Vi var även på IKEA & fick tag i en snygg ram som jag velat ha, nya påslakan, fina burkar till köket & en liten koja till Hugo att busa i. På söndagen var vi & hälsade på Hugos gammelfarmor en sväng, hon är utomlands i 2 veckor & ville passa på att träffa Hugo innan hon åkte. Sen kom Hugos farmor förbi på en fika också, mycket trevligt var det men tyvärr sov Hugos mesta av tiden!:/ Denna veckan har varit hyffsat lugn hittills, Hugo har kommit in i en riktig trots period nu & inget verkar bra för lille killen, speciellt när han inte får som han vill. Men nu sätter jag ner foten, även om det kan vara jobbigt så är det ju ändå för det bästa & han har börjat fatta galoppen!;) Men men...nu har jag nog inte så mycket mer att skriva om så här kommer några bilder.



Allt ska smakas på men det är inte alla gånger det smakar gott


Här ska lins skyddet på igen. Ser ni buset i blicken på bild nr 2!?:)



Ny vacker orkidé till samlingen


Underbara emmafåtöljen


En trött liten man som somnat vid matbordet!;D


& slutligen en bild på sovrummet där två små fina herdemattor har fått sin plats om var sin sida sängen, också numera hundarnas nya mys liggplats!:)


Har inte så mycket att säga

Inatt gick min underbara katt bort. Han var ingen vanlig katt, betedde sig mer som en hund. I 7 år fick jag njuta av hans sällskap men nu sitter han på ett litet moln uppe i det blå med släkt & vänner. Saknar dig lille gubben min...


♥R.I.P Zorro♥

Fullt upp

Igår hade jag fullt upp här hemma, jag tog tag i allt som behövdes göras & jag gjorde det på en & samma dag istället för att göra lite då & då, jag blev liksom trött av att se det. Så jag tvättade, diskade, dammsög, dammade, torkade golv, matade & gick promenad med hundarna, fixa & busa med lillkillen (som iofs är något jag gör varje dag ;)) så när pappa Philip kom hem så var det fin fint här hemma!:)

Sen bestämde mannen att vi skulle åka iväg & köpa en ny bilstereo så det gjorde vi.  Efter det tog vi en bit mat på subway, himla gott måste jag säga!;) Ett par nya skor till mannen & Hugo följde också med hem, jätte snygga plus att Hugos var på rea för halva priset!:) Jag hittade inget utan ska iväg till en outlet någon dag för att köpa ett par nya träningsskor istället.

Efter shoppandet tittade vi in hos Hugos farfar som ändå bor på vägen dit/hem, tog en kopp kaffe & snackade lite, väldigt trevligt!:D Men Hugo kändes lite varm så efter att vi tittat klart på halv 8 hos mig så åkte vi hem, väl hemma så tog jag tempen på lillkillen & visst hade han feber, 39,1 grader...jäkla tandfeber säger jag bara, men vilken taper liten kämpe vi har, han pinnar på som vanligt ändå!;D

Idag blir det iaf lugnt, Hugo sover nu, varm som en kamin men febern har gått ner till 38 grader så det är på bättringsvägen. Hoppas bara den dumma tanden tittar ut snart så han slipper att ha ont, man blir så hjälplös som förälder & det är inte alls kul!:(

Promenad

Nu är snön borta från dom flesta vägar häromkring så om det håller i sig till helgen så ska nog den blivande TV-bänken hämtas. Något annat som är trevligt är att promenaderna blir lättare nu & idag har vi gått en lång en!:) Men här kommer lite bilder från en annan promenad som jag vill bjuda på!;)







Datorn fixad

Nu har jag vart dålig på att blogga men det är inte bara mitt fel utan vår sega dator också!:) Men jag lämnade in det till min dator kunnige lillebror som har fixat, uppdaterat & allt vet vad så nu funkar den alldeles utmärkt igen!;) Så nu är det fritt fram att hålla igång med inlägg här på bloggen...men mer kommer imorgon för nu ska vi kolla på film!:D

Inspiration








Klicka vidare här för att se min inredningsinspiration!:)





Vi har skaffat städhjälp

Ja, nu har det gått så långt att vi skaffat städhjälp här hemma...




Underbara unge!:)

Lite seg

Idag är jag lite seg, Igår var det nämligen tjejkväll och det bjöds på undertbart god mat & vin med mera!:) Jag har inte varit iväg på tjejkväll eller liknande på åratal & det behövdes verkligen. Mannen fick allt vara hemma med lille Hugo busen!;)

Trots att jag är seg så har jag tillsammans med mannen städat lägenheten, lagat mat, diskat & allt annat som måste göras från gång till gång. Det är så skönt när det väl är gjort & jag har sån tur som har en så underbar man som hjälper till med allt & lite till.

Vi har fått sålt vårat gammla bord & stolar, satte ut annonesen på blocket i tisdags & idag kom en & köpte det. Vi skulle satt ut det tidigare eftersom vi köpte nytt i november men så har det vart mycket kalas det senaste & då var det utmärkt med dom extra platserna.

Kan ju även berätta att vi fått erbjudande på en annan lägenhet som ligger några hundra meter bort. Det är en radhuslägenhet & har uteplats med mera, det hade vart toppen om vi fick den så man slipper dom jobbiga trapporna, det skulle verkligen underlätta saker & ting.

Jag har vart lite dålig på att uppdatera på bloggen i några dagar, men man har ju sina upp nedgångar....det hör ju liksom till!:) Men nu ska jag dra mig, har en liten som snart ska äta.

Full rulle

Här är det full rulle, Hugo har nämligen kommit på hur man kommer upp på soffan....& TV-bänken!:/ Han är så fruktansvärt snabb också, vips så är han någon helt annanstans än han var för bara 1 sekund sedan!:)

Igår var han däremot lite lugnare. Han & jag satt i soffan, han mitt knä & tittade lite på TV, fast han var lite gnällig så jag tog upp honom & gick runt & vaggde honom & plötsligt var hela jag täckt utav spya. Stackars lille killen kräktes nog 2 gånger till efter det & var lite hängig.

Men efter ett litet bad kunde han äntligen somna & då laddade han batterierna igen för efter det så var det full rulle igen!:D Har ingen aning om vad det var som orsakade att han kräktes, kanske kan ha varit ett minivirus eller nått. Inte kul när dom små är sjuka, man blir så hjälplös.

Vi skulle egentligen ha gått på My Dog i Göteborg idag, Billy & mannen står nämligen i staffe montern där & träffar massa härlig hundfolk men eftersom Hugo var illamående igår så kände vi att det var bäst att stanna hemma. Vi får se vad vi hittar på, tror det blir lugna gatan!;)

Klätterapa

Ja...Nu har vi en riktig liten klätterapa här hemma, en smart sådan också. Kommer han inte upp på ett ställe så hittar han någon han kan lägga framför & klättra upp på. Lille Hugo som för bara en liten stund sedan (känns det som) var alldeles hjälplös & var helt beroende utav mig eller sin pappa för att göra nästintill allt för honom, jösses...vart tog han vägen!?:)



Lite trött på snön

Ja nu är jag faktiskt lite trött på snön. Det är jätte fint & mysigt & som tur är så har det blivit mildare, inte riktigt den där bitande hemska kylan. Men... man kan inte riktigt hitta på något ute för tillfället , det blir snabba utevistelser & det är så tråkigt, vägarna är inte så kul att köra på heller.

Det är så att jag har hittat en underbar gammal skänk på blocket som jag vill åka & hämta, ringde på den redan i november men så kom kylan & har stannat sedan dess & vägen dit är skit. Hon som har den är så snäll & håller den åt mig, men jag kan ju inte begära att hon ska ha den där hemma hur länge som helst!:(

Jag har planderat att måla om skänken & sedan använda den som TV-bänk då trollsta skänken är lite dyr för tillfället, det är ett billigare men minst lika snyggt alternativ!:) Men jag vill ha den nuuuu....

Kan ju passa på att berätta att nyår var mysigt & spenderades hos min mamma & pappa tillsammans med min lillebror & hans tjej. Vi åt krustader fyllda med räksallad till förrätt, huvudrätten bestod utav oxfilé med gorgonzolasås & sparris & så blev det honungsmelon till efterrätt...riktigt gott måste jag säga!;) Hugo var uppe ända till tolvslaget & tittade på fyverkerierna, himla mysigt!:D





Här är bilder på en skänk som är i samma typ som den jag ska hämta plus att den redan är målad i svart!:) Bilderna är lånade från StyleRoom & vill ni se mer så klicka här!