Lite Midsommar

 
 
 
 
 

D-kullen 6 veckor imorgon

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite gott & blandat från instagram

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja här har vi att göra :) Hugos sommarlov började med 39 graders feber, men efter första feberdagen var förbi piggnade han till & kunde följa med pappa till båten. Annars är det fullt upp med hundarna såklart ;) 
 

5 veckor

 
 
 
 
 
Idag blir D-kullen 5 veckor gamla, & storasyster Thea älskar att få vara med sina småsyskon :)
 

Mumsigt

 
 
 
 
 
 
Grillad fläskfilé, kyckling, paprika, champinjoner & bearnaise
Ägglatte
Chorizo, paprika & bearnaise
Fett-te
Köttfärsbiffar med g, stekta champinjoner & blomkål
Grillad fläskfilé, zucchini, sparris, blomkål, & bearnaise

D-kullen 4 veckor - Bildbomb

 
 
 
 
 
 
 
 

Ghee

 
 
 
 
 
 
Hade invägning i fredags & vågen visade -4,5 kg på dag 18 med lchf. Känner mig mycket nöjd med det, speciellt eftersom det inte varit helt strikt alla dagar. På självaste nationaldagen blev det tex jordgubbar med grädde, men men så är det med det. Lyckades göra min första ghee (på bilden ovan), den blev super bra & smakar lite knäckigt/nötaktigt. Kan verkligen rekommendera ghee, det är gott, har lång hållbarhet, tål höga temperaturer & är mejerifritt fast det är gjort utav smör. Det finns ghee att köpa färdigt men eftersom det är lätt att göra hemma så gjorde jag det. Äter ju mejerifritt men har den senaste tiden använt smör, även laktosfritt smör men min kropp gillade inte alls det, så nu kör jag bara på ghee & kokosolja som fett istället :)

Det går bra nu

 
 
 
 
 
 
Idag testade jag mina delmåls jeans, & till min förvåning gick dom att käppa :) För bara 2 veckor sedan gick det inte att få igen dom, 10 cm för trånga. Jippi för mig ;) Har inte vägt mig på ett tag nu, men på fredag blir första vägningen sedan vecka 1, & då tappade jag 3,5 kg.
 

Sockertrollets återkomst

 
 
 
 
 
 
 
Det nedrans sockertrollet gjorde sin återkomst i helgen. Jag har varit dålig & sängliggandes stundvis pga av endometriosen som slog till me buller och bång, va ett tag sen nu. Orkade inte engegera mig i maten & då slank det ner några smörgåsar med nutella på. Sockertrollet var så nöjd så, men nu kommer hen säkerligen att bli lite arg på mig igen, det kommer inte att serveras mera socker. Jag har bett hen att flytta ut ur mitt huvud, hoppas hen tröttnar & flyttar ut för gott! ;)
 
 

Skonsammare avfärgning


Nu har det lila håret försvunnit. Jag älskade det lila håret men tyvärr är det ett heltidsjobb bara att uppehålla färgen, & jag kände att jag inte vill eller orkar lägga tiden på det just nu. Har testat en avfärgning som heter color B4 innan då det ska vara snällare för håret än blekning, men tyvärr sliter det jätte mycket ändå, plus att färgen sakta kom tillbaka. Så efter den erfarenheten så sökte jag nu nätet efter en skonsammare lösning & föll över en kur som gjorde underverk.
 
Jag tog vanliga c-vitamintabletter som jag krossade tills dom blev pulver, en del bikarbonat, en skvätt diskmedel & såpass mycket head & shoulders schampo så att blandingen skulle räcka till hela håret. Jag lät detta stå några minuter & tog sedan och täckte håret med det, när det var färdigt så knöt en plastpåse runt huvudet & så fick det sitta i 2 timmar. Tvättade ur det som vanligt schampo & tog sedan en djupverkande inpackning då håret blir lite torrt efteråt.
 
Nu är mitt hår mörk koppar/mahogny likt, rätt snyggt faktiskt :) En färg som verkligen passar min hudton, huden fick sån lyster helt plötsligt. Det blir inga mer kalla toner i håret ett tag nu utan varma som passar mig, som tex koppar, kola eller guld. Kommer att köra avfärgningen någa gånger till med någon veckas mellanrum så får vi se vart detta hamnar ;)
 
 
 
 
 
Min nuvarande hårfärg.