Ostbröd/Pizzabotten

Idag bakade jag ostbröd till frukost. Man måste ju prova sig fram bland alla LCHF recept, det finns många bra & en del sämre men detta var riktigt gott & mättande, minns tyvärr inte vart jag hittade det. Ett plus med detta brödet är att man kan förvara det i frysen & sedan snabbt & lätt ta fram det, lägga på pizza tillbehör & in i ugnen, färdig middag på typ 10 minuter :) Jag tog bara lite smör på & drack en kopp chai te med grädde i nu på morgonen, mycket pga av att vi inte hade något annat pålägg hemma, fast det var gott ändå ;)
 
 
Ingredienser
 
3 dl riven ost
3 ägg
1 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
 
 
Tillagning
 
Vispa äggen porösa.
Blanda ihop alla torra ingredienser för sig & blanda långsamt ner det i äggen.
Låt smeten stå & svälla i ca 2 minuter, tillsätt sedan den rivna osten & blanda.
Klicka ut eller häll ut smeten till en stor kaka på bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 minuter, eller tills den fått fin färg.
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback