Kantarell & fläskfilé gryta

I söndags kom mannen hem med en korg full av kantareller, & då var jag ju tvungen att hitta på något med dessa. Jag kände att jag ville göra något annat än dom goda klassiska smörstekta kantarellerna på toast, så det blev en god rätt med fläskfilé & annat gott... Riktigt lyckad!
 


 
Ingredisenser

400-500 gram  fläskfilé
2-3 dl  creme fraiche
1,5 msk viltfond (med kantarell)
10-12 st körsbärstomater
1 msk hackad timjan
ca 1 liter kantareller i mindre bitar
Salt & vitpeppar
 

Tillagning

Skär fläskfilén i centimeter tjocka skivor, krydda med salt & vitpeppar & stek snabbt på hög värme i en panna tills de är gyllenbruna.
Sänk värmen något & tillsätt kantarellerna & stek en liten stund till.
Häll i creme fraiche, viltfond, tomater & rör om och låt småkoka i några minuter.
Strö över timjan & rör om.
Servera med tex broccoli.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback