Banoffeepaj

Nu har jag vart igång & bakat, denna gången bjuds det på paj. En härlig paj med digestivebotten, kola & bananfyllning toppat med grädde & krossad daim!;) Det var inte bara jag som tyckte det var mumsigt!:D



1 burk kondenserad mjölk (sötad)
3/4 pkt digestivekex (300 gram)
125 gram smält smör
3 skivade bananer
3 dl vispgrädde
1 krossad dubbeldajm eller 100 g riven/hyvlad blockchoklad
Gör så här:
Lägg burken med kondenserad mjölk i en stor kastrull. Vattnet MÅSTE täcka burken, annars blir det vacuum och burken kan explodera! Koka upp och låt koka försiktigt i 2 timmar. Fyll på mera vatten om det ångas bort.
Krossa eller mixa digestivekexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbar botten.  Täck och ställ in i kylen så länge.
När burken har kokat i 2 timmar spolar du kallt vatten i kastrullen och låter den stå och svalna ordentligt.
Öppna burken som nu innehåller kolasås och täck digestive-bottnen med detta. Skiva 2 bananer och fördela ovanpå.
Täck med ett lager grädde och garnera med skivade bananer och riven/hyvlad blockchoklad eller krossad daim!
Obs! Den kondenserade mjölken kan kokas flera dagar i förväg!
1 burk kondenserad sötad mjölk

3/4 pkt digestivekex

125 gram smält smör

1-3 skivade bananer

3 dl vispgrädde

1 krossad dubbeldajm eller 100 g riven/hyvlad blockchoklad


Gör så här:

Lägg burken med kondenserad mjölk i en stor kastrull. Vattnet MÅSTE täcka burken, annars blir det vacuum och burken kan explodera! Koka upp och låt koka försiktigt i ca 2 timmar. Fyll på mera vatten om det ångas bort.
Krossa eller mixa digestivekexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbar botten.  Täck och ställ in i kylen så länge.
När burken har kokat i klart spolar du kallt vatten i kastrullen och låter den stå och svalna ordentligt.
Öppna burken som nu innehåller kolasås och täck digestive-bottnen med detta. Skiva bananer och fördela ovanpå.
Täck med ett lager bananer och garnera med grädde och  krossad daim eller riven/hyvlad blockchoklad!
OBS! Den kondenserade mjölken kan kokas flera dagar i förväg.


åå vad gott, vad hittar man sådan burk mjölk??



Ha en bra dag!!

2011-03-31 | 12:23:55

Ojojoj.. Det både lät och såg väldigt gott ut! =)

2011-03-31 | 14:16:20

Så gott det ser ut... denna måste jag baka en dag!!

2011-03-31 | 17:41:41

De är jag som fotat! Tack! hihi! Ja försöker utveckla mitt fotande, men de är svårt när man inte känner någon i komunen. Har ju flyttat hit från västerås.. så är bara Eriks familj ja känner här tyP.

KRAM

2011-03-31 | 19:41:30

Oj oj oj, den såg god ut!!!



Sv; Ja, jag är bättre :) De berättade på det där programmet att vissa blev sådär några dagar när våren kom sedan gick det över, så det var nog ingen regelrätt vårdepression ;)

2011-03-31 | 20:16:58

Gud jisses vad gott det ser ut! :D

De är så synd om mig som inte kan baka... får väll be någon baka åt mig :D. hehe.



Kram Mia

2011-03-31 | 20:37:34

Hej, hittade din blogg genom Michaelas, Fin blogg + att den pajen ser kanon smarrig ut ju!! så den skall bakas i helgen. Ha en super helg.

Emma (från Hyssna)

2011-04-01 | 10:27:19

ÅH en sån gobit till lunch hade inte suttit fel :)

2011-04-01 | 11:40:00

Hjälp vad gott det där lät och ser ut!



Åre är riktigt jäkla vackert :)

2011-04-01 | 22:13:44

Ser super god ut!

Hoppas allt är bra med er annars!

Kram Anna

2011-04-03 | 11:12:31

Oh vad mumsigt det såg ut

2011-04-04 | 07:44:54

Åh vad gott!

2011-04-05 | 12:37:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback