Nya TV-bänken

Såhär ser den nya TV-bänken ut. Vi valde den lite lägre bestå stommen & det blev riktigt bra, tror att den större hade blivit lite för hög plus att det ser bätte ut såhär. Den är inte riktigt klar än eftersom de inte finns handtag & mannen verkar inte vilja ha några utan en tryck & öppna funktion istället...så vi får se hur det blir!:)




Idag blir det...


Något nytt

Jag är sugen på att göra något nytt med mitt hår & har bestämt mig för att klippa mig. Det kommer bli en lång page, kort i nacken & långt fram. Skulle jag inte gilla det så kan jag ju trösta mig med att håret växer ut igen hehe, sen har jag ju hår som växer som ogräs hehe!;)



Tror den är färdig

Nu tror jag att den nya designen är färdig...blev ganska nöjd faktiskt!:)
Bjuder på några härliga bilder från denna & förra veckan.










Ändring i bloggen

Just nu håller jag på att ändra lite med designen i bloggen, men börjar tröttna på det så jag tänkte ta en lång promenix med Hugo & hundarna. Får vänta & se vad slut resultatet kommer att bli!;)

TV-bänk

Här ska göras en egen tv-bänk.
Har hittar en del snygga tv-bänkar men ingen som riktigt skulle passa in eller ligger på rätt prisnivå, plus att den behöver vara lite högre än vanligt eftersom vi har en liten kille här hemma som gärna klättrar & kladdar!;)
Som tur är så finns IKEA som alltid har bra priser, & så är det ju inte svårt att sätta sin egna lilla prägel på sakerna heller.
Det som ska införskaffas är:
1 st BESTÅ stomme svartbrun
Bredd: 120 cm
Djup: 40 cm
Höjd: 64 cm
Hylla: 04
Fack:22
2 st BESTÅ vara dörrar svartbrun
Bredd: 60 cm
Höjd: 38 cm
Hylla: 04
Fack:19
4 st Queen Anne möbel ben som ska målas svarta
2 st kläpp handtag Lisbeth Dahl
Och vips så har vi en modern tv-bänk med rokoko ben som gör att den ser mjukare ut plus att det blir en annorlunda stil på den, nytt i lite gammal tappning.
Här ska göras en egen tv-bänk.
Har hittar en del snygga tv-bänkar men ingen som riktigt skulle passa in eller ligger på rätt prisnivå, plus att den behöver vara lite högre än vanligt eftersom vi har en liten kille här hemma som gärna klättrar & kladdar!;)
Som tur är så finns IKEA som alltid har bra priser, smarta, enkla lösningar & så är det ju inte svårt att sätta sin egna lilla prägel på sakerna heller.


Det som ska införskaffas är:

1 st BESTÅ stomme svartbrun
Bredd: 120 cm
Djup: 40 cm
Höjd: 64 cm
Hylla: 04
Fack:22

2 st BESTÅ vara dörrar svartbrun
Bredd: 60 cm
Höjd: 38 cm
Hylla: 04
Fack:19

4 st Queen Anne möbel ben som ska målas svarta

2 st kläpp handtag Lisbeth Dahl

Och vips så har vi en modern tv-bänk med rokoko ben som gör att den ser mjukare ut plus att det blir en annorlunda stil på den, nytt i lite gammal tappning kan man säga.



Fusk

Jaha...så där bra gick det med GI metoden hehe, det har blivit fusk några dagar i rad nu. Iofs så är det pga av att vi firat alla hjärtans & 6 års dag med mera & desutom har vi inte vart hemma & då är det inte lätt att hitta ett bra GI mål...men men, det känns ändå okej & jag tänker att fortsätta med att inte äta så mycket kolhydrater, bara lite & sedan träna mer. Jag fick tränat 2 gånger igår & det känns riktigt skönt!:)

Annars har helgen vart ganska lugn. I fredags var vi ju på bio & såg Gullivers Resor, den var himla charmig, söt & små rolig...helt klart se värdig!:) Hugo sov så gott i soffan när vi kom hem & allt hade gått jätte bra när farmor Monika passat honom, han var så glad så lille killen!:D

Igår var vi iväg & hälsade på Ballstaff. Det är alltid lika trevligt & dom tyckte det var kul att träffa Hugo, eftersom det var ett tag sen & det händer så himla mycket på bara någon månad. Dom tyckte att han verkligen var ett barn nu & ingen bebis längre hehe. Jag kan inte riktigt koppla att han inte längre är min lilla bebis, fast allt visar att han faktiskt är ett litet barn nu, men han kommer alltid vara min lilla kille!;)

Idag är det bara mindre roliga saker som kommer att ske. Vi ska handla lite & så blir det att kolla en ny tvättid, städa & sånt där annat kul som måste göras med jämna mellanrum hehe. Men men..mannen ligger & sover, det är hans sovmorgon denna helgen så jag har fullt upp med att hålla koll på Hugo samtidigt som jag skriver så nu tänkte jag gå & buse med lille killen en stund!:D

Bio time

Idag ska jag & mannen gå på bio medans Hugos farmor ska passa busen hemma hos oss, det är första gången farmor Monika ska passa Hugo, mycket spännande & det kommer säkert gå jätte bra!:) Vi ska se Gullivers Resor i 3D, även det blir spännande eftersom ingen av oss gått på 3D bio innan!:D Men nu ska jag fixa till mig lite för snart bär det iväg...


I denna oproportionerligt stora komedi får vi möta Gulliver, en journalist vars liv går på tomgång. Drömmen om att bli resereporter tycks aldrig bli verklighet så Gulliver bestämmer sig för att ta saken i egna händer, packarväskan och ger sig ut för att upptäckavärlden. Och äventyret väntar bara runt hörnet. Gullivers skepp förliser i en storm och han flyter iland i det okända landet Lilliputt där invånarna är pytte, pyttesmå.

Han är så gullig...

Min underbara man!


Idag firar vi 6 år tillsammans!

För 6 år sedan blev denna man min & tillsammans har vi kämpat & vi lär oss fortfarande något nytt om varandra var dag som går. Det finns ingen annan man för mig & nu är han inte bara min man utan även en underbar pappa till vår lilla kille, älskar honom så otroligt mycket!♥







Love love love...

Magnus Tingsek - Can´t take my eyes of you


Samma kille som sjunger i den nya libero reklamen med alla nyfödda små mirakel!:)


Min söta man

Igår överraskade han mig med en underbar orkidé (som är min favorit blomma) & ett par fina ljusstackar! Han är så söt & jag älskar honom så!♥





Jo & så har jag gått & blivit rödtott också!:)



Love


Idag sätter jag igång...

...med GI metoden!:)

Behöver nämligen gå ner några kilon & tycker att GI metoden verkar som ett bra alternativ plus att man samtidigt börjar med en bra kost. Jag tränar & försöker äta rätt men inget har fungerat, gick iaf ner mina gravid kilon när jag ammade men nu har allt helt stannat av, det har till och med börjat gå åt fel håll igen!:( Sen har jag ju såklart mina laster!;) Men men, har mjuk startat lite nu i helgen för att övergången inte ska bli så direkt, utan steg för steg eftersom det är en vanesak & jag fortfarande är sockerberoende.


Vad är då GI metoden?

GI som är förkortning av Glykemiskt index är en värdemätare på hur olika livsmedel påverkar blodsockerkurvan i kroppen, vilken i sin tur har konsekvenser för produktionen av fettbildande hormoner.

Vi har alltid fått lära oss att det är FETT vi blir tjocka av. Visst kan det vara lätt att tro att det är så, men det är inte hela sanningen. Visst, man ska inte överkonsumera fett, men man måste äta fett för att bränna fett. Ja du läste rätt! Men vadå?! Äta fett?!? Vad är det då jag blir tjock av?

Genom att bara äta 20g-30g kolhydrater per dag töms reserverna fort. Kroppen är van att använda kolhydraterna som bränsle, men om det inte kommer in några nya kolhydrater måste kroppen söka alternativa energikällor. Då är det så finurligt att vi har massor av energi lagrade i kroppen i form av fett. Eftersom vi vill gå ner i vikt är det OK att kroppen tar av vårt lagrade bränsle (fett) och använder det en tid framöver som primär energikälla.


Lathund över vad man kan äta

Ät mat med mycket protein (så som grönsaker, fisk, skaldjur, kyckling, kött, ägg, keso & nötter)

Ät fett (undvik margarin, riktigt smör går bra, även olja)

Ät mycket grönsaker (som växer ovan jord så som broccoli, vitkål, sparris, blomkål, sallad, tomat, gurka spenat, aubergine ja ni förstår säkert)

Ät mejeriprodukter i små mängder (sånt som är ok är tex ost, grädde, creme fraiche, filmjölk, färskost, fetaost)

Ät en kost med minimalt med kolhydrater (alltså undvik pasta, ris, potatis & bröd)

Ät inte sånt med socker i (tex läsk, kakor, bullar, godis med mera)


Slutligen drick mycket vatten & motionera några dagar i veckan!
För recept med mera så blev jag medlem här!

Loppis

Jag älskar att gå & kolla loppis & second hand, man kan göra många fynd där. Idag hittade jag ett par små underbara ljusstakar för 23 kr st & nu pryder dom vårt köksfönster. Titta så söta!:)




P.S. Jag har änmält mig till klassfesten!:)


Spännande

En gammal klasskamrat till mig ska snart få sitt första barn & jag sitter här & kollar facebook för uppdateringar, mycket spännande!:) Idag har jag & Hugo vart och hälsat på Annsofie & hennes söta & livliga Annabelle!;) Hemma hos Annsofie var även Felicia & hennes charmige Caspian, Carina som är Annsofies syster & Sandra med sin lilla tös på snart 2 månader. Kan inte fatta att Hugo vart så liten, helt underbart!:) Dom små busarna verkade ha det riktigt kul & busade som bara den, Hugo var helt slut efteråt & stendäckade i bilen!:D Vi var även en tur i Skene & besiktigade bilen & allt var perfekt. Efter det tog vi en bit mat på Mac Donalds i Kinna & så blev det en tur in på Lindex där jag hittade lite söta kläder till kusinens lille Vincent & så fick Hugo sig en super söt pyjamas!:) Det är väl vad som hänt idag, nu ska jag bara softa lite framför TV:n & efter det blir det att läsa en bok för Hugo, han älskar det!;D



Klickbara bilder!

Nämen!?!?!?

Nu har det snöat här IGEN...när ska vädret bestämma sig? Vill ha vår NUUUUUU!!!!

Erbjudande

Nu har vi fått ett till erbjudande om ny lägenhet & en intresseanmälan är gjord. Den förra fick vi inte, eller ja... bostadsbolaget hörde aldrig av sig, som vanligt!:/ Men men, fick ju ett nytt erbjudande iaf så nu hoppas vi på den!:) Man kan se lägenheten från vårt balkong fönster, det är en radhuslägenhet på 71,5 kvm (nuvarande lägenhet är på 73 kvm så det skiljer inte mycket), 3 rok & uteplats. Det hade vart perfekt nu, vi bor ju i en trea på andra våning nu & Hugo börjar öppna dörrar plus att när värmen kommer vill man kunna ha öppet lite, så jag är livrädd att han ska öppna ytterdörren en dag & ramla ner för den hemska betongtrappan...Usch!:( Så håll tummar, tår & tassar nu mina vänner!;)

Vackra lampfot...

Skärmen är ju inte speciellt snygg, men det är ju lätt att byta!:) MARBY från IKEA för 299 :-
Här är lampfoten i en annan skärm från IKEA som heter EKÅS & kostar 69:-

Lite pics

Tagna idag, solen tittade ju fram!:)











Denna blev det...

Fler bilder kommer när det är uppsatt!:)

Mumsig cheesecake

Frozen cheesecake
med vit choklad & blåbär
2 dl socker
3 ägg
200 gr philadelphiaost
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
10 digestivekex
100-150 gr vit choklad
Blåbär (eller andra bär)
Dela äggen och vispa äggulorna och sockret pösigt.
Rör i vaniljsocker. Rör sedan också i philadelphiaosten.
Vispa grädden i en egen bunke och rör ihop med det andra.
Vispa äggvitorna hårt i en egen bunke och rör ihop med det andra.
Smält chokladen och rör i.
Krossa kexen och tryck ut i botten av en form (med avtagbar kant).
Häll i smeten, strö lite blåbär överst och låt stå i frysen 7-8 timmar.
Igår bestämde jag mig för att baka lite, det blev en frozen cheesecake med vit choklad & blåbär... mumsigt som bara den!;) Såhär blev den & lite längre ner har ni receptet...


2 dl socker
4 ägg
300 gr philadelphiaost
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
10 digestivekex
150 gr vit choklad
Blåbär (eller andra bär)
Dela äggen och vispa äggulorna och sockret pösigt.
Rör i vaniljsocker. Rör sedan också i philadelphiaosten.
Vispa grädden i en egen bunke och rör ihop med det andra.
Vispa äggvitorna hårt i en egen bunke och rör ihop med det andra.
Smält chokladen och rör i.
Krossa kexen och tryck ut i botten av en form (med avtagbar kant).
Häll i smeten, strö lite blåbär överst och låt stå i frysen ca 6-8 timmar.


Nya skrivbordet

 

 


Ännu fler val

Nu har jag hittat ännu fler fina alternativ att sätta i UNG DRILL ramen från IKEA.
Kolla bara här...


Klicka för större bild. Vilken är snyggast?

På besök i Götet

Ja idag har vi vart i Göteborg hela dagen. Först hälsade vi på min svåger & fick träffa hans söta flickvän för första gången, mycket trevligt & Hugo flörtade flitigt med henne medans vi åt grekiskt...mums!;) Efter det blev det IKEA igen (jag gillar verkligen IKEA :D). Hittade en underbar bordslampa (tror den hette MARBY eller nått sånt) som kommer att hamna på önskelistan, men denna gången så har vi fixat ett nytt provisoriskt skrivbord plus annat smått & gott!:) Mer orkar jag inte skriva idag så jag bjuder på en låt som spelade flittigt när jag träffade min underbara man!♥

 


Dröm Minns Lev

När vi var på IKEA sist så hängde ju UNG DRILL ramen med oss hem. Först tänkte jag sätta i ett familjekort men tyvärr så var det får låg kvalitet på kortet för att förstoringen skulle bli bra, så jag hittade på något annat & detta vad vad jag kom fram till...
Vad tror ni? Det är ett vanligt väggord i vinyl som jag tänkte sätta i & ha ramen ovanför sängen i sovrummet!:) Det står "Dröm om morgondagen, Minns gårdagen, Lev idag"...

Över förväntan

I tre dagar har Hugo sovit i sin egna säng nu & det har verkligen gått över förväntan!:) Första natten var den jobbigaste & lille mannen gav inte upp första taget, han var riktigt förbannad för att han inte fick ligga i vår säng & några tröstande ord & mys ville han absolut inte ha, men som från ingenstans sa det *poff* & han la sig ner som stendäckad. Andra natten var han ledsen i typ 1 minut sen la han sig ner & somnade, vaknade 1 gång på natten & var ledsen i ungefär 1 minut igen & sen var det tyst & han somnade gott. Igår när vi gick & la oss så satte jag honom i sin säng & sa godnatt & gav honom en puss & visst var han lite ledsen men så fort lampan släcktes så var det knäpptyst & han sov hela natten...helt otroligt!:D Jag är paff, han är så duktig lille killen & förstod snabbt att det inte var någon idé att kämpa emot. Så nu satsar vi på detta ända tills han somnar helt lugnt i sin säng, sen blir det att sova i eget rum!:) Jag är så stolt över mig själv & vår guldklimp för att vi klarar detta, det har ju inte direkt vart kul men det är så skönt nu när man gjort det!;)

Bjuder på lite fler bilder

Från i somras!





♥ Finns inga ord i världen som kan beskriva kärleken till sitt barn ♥