Bröllopsdag - 7 år

 
Älskar dig min fina man!♥
 

Mina favoriter

 
 
 

Ostpizza & kallt kaffe

 
 
 
Idag testade jag för första gången att göra en ostpizza & det blev faktiskt riktigt gott, super mättande, & så enkelt att göra. Fyll en tallrik med skivad ost i 2 lager. Lägg på valfri fyllning, (jag klickade på lite stevia ketchup, skivade några tomater & kryddade med oregano) när du är färdig med fyllningen är det bara att lägga ett sista lager med ost & sedan stoppa in den i micron 2-4 minuter (det går även bra att sätta in den en liten stund i ugnen för att få den krispig).
 
 
 
 
Gjorde även en kall kaffe drink, kan man väl kalla det. Häll kaffe, grädde, några droppar stevia vanillj & is i en behållare med lock, skaka, färdigt... Mycket njutbart i det varma vädret :)
 

Dagarna tickar förbi

 
 
 
 
 

Snygga prints

 
Funderar på att sätta upp en tavelhylla ovanför sängen igen, det är ju så fiffigt att kunna ändra om tavlor & annat hur man vill. Dessa snygga prints & många andra hittar man hos society6.
 

Fina ting

 
 
 
Har hittat några fina ting till hemmet, bla lyktan som jag fann på jula för 99:-, kudden från netto för 79:- & trådkorgen från rusta för 149:-... behöver jag nämna att jag är hur nöjd som helst!;)
 
 

Ostbröd/Pizzabotten

Idag bakade jag ostbröd till frukost. Man måste ju prova sig fram bland alla LCHF recept, det finns många bra & en del sämre men detta var riktigt gott & mättande, minns tyvärr inte vart jag hittade det. Ett plus med detta brödet är att man kan förvara det i frysen & sedan snabbt & lätt ta fram det, lägga på pizza tillbehör & in i ugnen, färdig middag på typ 10 minuter :) Jag tog bara lite smör på & drack en kopp chai te med grädde i nu på morgonen, mycket pga av att vi inte hade något annat pålägg hemma, fast det var gott ändå ;)
 
 
Ingredienser
 
3 dl riven ost
3 ägg
1 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
 
 
Tillagning
 
Vispa äggen porösa.
Blanda ihop alla torra ingredienser för sig & blanda långsamt ner det i äggen.
Låt smeten stå & svälla i ca 2 minuter, tillsätt sedan den rivna osten & blanda.
Klicka ut eller häll ut smeten till en stor kaka på bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 minuter, eller tills den fått fin färg.
 
 

Fina nyheter från åhléns

 

Bygger bastu

 
 
 
Ja i början av förra veckan började vi bygga en bastu/gäststuga på mina föräldrars gård, höll igång från måndag till fredag sen tog vi en välförtjänt paus på 2 dagar. Fort har det gått & nu det är bara små saker kvar att fixa, sen blir det att basta i riktig vedeldad bastu!:)

Nya favoriter

 
 
Ja här har två hektar lampor från ikea & tre iittala lyktor fått flytta in, är sååå nöjd & det blev riktigt snyggt!:)
Mer bilder kommer en annan dag, har inte riktigt tid just nu.

Finisar <3

 
 
 
 
 

Endometrios & D-vitamin

Att leva med endometrios kan vara ett rent helvete. Jag trodde att jag hade kommit lindrigt undan då jag brukade ha som mest ont under menstration & då & då fick en cysta som sprack, men det var innan jag fick barn. Nu kan det slå till när som, är nästan alltid svullen & har ont, inte bara i magen utan hela kroppen, blöder osammanhängande & har noll koll på ägglossning med mera... Ja, rena skiten helt enkelt. Läste för någon veckan sedan ett forums inlägg på familjeliv där det stor lite om D-vitamin i samband med endometrios & tänkte att det är helt klart värt att testa, allt som kan göra det lite lite lättare är värt det.
 
Jag har ätit D-vitamin & folsyra nu i snart 1 vecka, & redan efter 3 dagar började svullnaden & smärtan att lätta, kände mig piggare & gladare. Visst kan det blöda lite till & från & så kan jag känna ett hugg i magen någon gång ibland  men jag har ju i princip bara börjat. Jag fortsätter & ser hur det går, än sålänge känns det himla bra, & tänk... tänk om något så enkelt kan hjälpa!?:)
 
 
 
lånat från Zarah Öbergs blogg
 
"En analys av 70 556 amerikanska kvinnor i Nurses 'Health Study II, med en 14-årig uppföljningsperiod (1991-2005), påvisade samband mellan D-vitaminnivåer och ökade risker för endometrios. Studien visade att högre nivåer av D-vitamin och större intag av mejeriprodukter gav minskade risker för att utveckla endometrios. Under uppföljning bekräftades 1 385 fall av endometrios och de kvinnor som förbrukade mer än 3 portioner av mejeriprodukter per dag var mindre benägna att få diagnosen, jämfört med de kvinnor som endast  intog 2 portioner per dag. De kvinnor som hade högre D-vitaminnivåer, hade också lägre sjukdomsrisk."
 
 
 
Lite om D-vitamin

Allt mer forskning visar på vikten av att ha tillräckligt höga nivåer av D-vitamin. D-vitamin omvandlas i huden när solens strålar står tillräckligt högt. Mellan höst och vårdagjämning står solens strålar för lågt, vilket innebär att strålarna filtreras bort av molnen. 

Det nordiska låga solståndet innebär att vi endast omvandlar D-vitamin i huden mellan april och oktober månad samt mellan 11-15 under soliga sommardagar. Låga nivåer av D-vitamin har påvisats ge ett stort antal sjukdomar, främst på grund av D-vitaminets stora inverkan på vårt immunförsvar. Att Vitamin A sedan slår ut Vitamin D är ytterligare en faktor till en ökad risk för D-vitaminbrist. 

Senare tids forskning visar att flertalet av våra folksjukdomar, också ökar desto längre från ekvatorn du befinner dig, inkluderat de länder som av religösa skäl använder mycket kläder


Lite gott & blandat

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sovrum IKEA

 
 
 
 
 
 
IKEA inspirerar!;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Jippi :)

Har ett bra tag försökt få tag på den berömda barnstolen agam utan att lyckas, dom går åt snabbt & dyrt på andrahandsmarknaden tyvärr. Men... idag såg jag att dom ska komma tillbaka i sortimentet på IKEA igen JIPPI!!!:) Dom kommer att finnas i svart, vitt & rött, & det ända som är annorulda på dom nya är att det är 4 pinnar i ryggen istället för 5 som det är på den äldre modellen. Kommer att finnas i butik från & med augusti!:D
 
 
 

Lite insta pix

 
 
 
 
 
 
 
 

Oftast är det enkla alldeles för underskattat

 

Ostägg...
Värm upp en stekpanna & häll i smör.
När smöret smält strö i lite salt och peppar.
Hyvla några skivor ost eller använd färdigskivad ost, lägg osten i stekpannan.
Knäck ägget över och stek ordentligt, efter en stund vänd & stek andra sidan.
Mumsfilibabba!;)