Hundarnas Hemsida

Fixat lite med hundarnas hemsida vilket var behövligt, finns lite roliga nyheter där iaf!;)


Vårt lilla frö ville inte gro

Det lilla fröet ville inte gro i min mage, det ville inte sätta sig fast eller växa sig stor tills vi fick träffas allihop som en lite större familj. Två små frön är borta & två små frön är kvar, men dom får vänta lite till, till en annan dag!



Borta

Nu har jag varit borta från bloggen ett tag, det har hänt en del som jag inte orkar gå in på just nu. Allt är iaf bra med alla men jag är ganska nere för tillfället, som tur är så har jag en fantastik familj som hjälper & stöttar.
Men jag orkar inte riktigt bry mig nu utan lägger all fokus på Hugo & mannen min...dom är allt!

Inga vattkoppor

Nej, det var inte några vattkoppor Hugo hade utan virusutslag. Trodde verkligen att det var vattkoppor först eftersom det går på förskolan & pga att allt började med en liten prick på magen & hög feber, & bara över en natt så hade det blivit massa prickar på nästan hela ungen.

Väntade på att det skulle bli blåsor men det hände aldrig utan prickarna började försvinna. Ringde BVC och dom sa att det var vanligt att små barn får utslag när dom fått något virus men att det inte var något farligt, skönt det...fast det hade faktiskt vart toppen att ha hela vattenkoppor grejen förbi sig!;)

Det är inte bara Hugo som varit sjuk utav även jag, fick feber i lördags & mådde skit dåligt, skit tråkigt också. Vi var nämligen på kalas hos svärmor & hade det så mysigt & trevligt, Hugo busade runt & var super nöjd men... min kropp ville inte så vi åkte hem & jag var i säng redan kl 9 med mysbrallor & tjocktröja under täcket för jag frös något fruktansvärt. Dagen efter var febern nästan helt borta, tror jag svettades bort den under natten hehe!

Denna vecka är jag gräsänka igen & jag saknar redan min man jätte mycket, förra gången han var iväg & jobbade så hade jag lite mer tid att förbereda mig men denna gången fick vi reda på det i fredags & så åkte han idag. Han är i Stockholm & jobbar, en ca 4 timmar lång bilresa härifrån...Usch! Vill att han ska komma hem nu!:/

Men men...jag, Hugo & hundarna klarar oss nog!?:)


Vattkoppor

Ja nu har lilleman fått vattkoppor, det var därför han hade feber!:/ Inte kul, hoppas bara att han inte får allt för hemsk klåda av blåsorna...Usch, minns när jag var liten & hade vattkoppor & det var rikigt hemskt!:(
Men nu blir det inget jobb & inget dagis denna veckan iaf, men nästa vecka ställer mormor
upp & passar Hugo så att jag kan jobba... himla tur!:)

Bara jag...


Har en liten kille med 39 graders feber här hemma, men det är ingen lugna gatan för det!;)


Mycket

Det händer så mycket här så jag har inte haft tid att blogga,
men när det passar så slinker väl några inlägg in!;)

A seed has been planted

Ja idag har varit på IVF kliniken & satt ett litet frö i min mage, nu väntar vi bara på att den ska slå rot (hoppas hoppas hoppas) & växa sig stor tills den dagen den är redo att komma ut & träffa oss, lilla familjen.

Det är lite bittersweet, det är ju en härlig känsla att få vara med & se när det lilla lilla embryot sätts in & precis som första gången vi satte in ett embyro (som blev en liten Hugo) så fick jag hålla ultraljudet på plats. Allt gick så fort, in & ut liksom...inte alls samma grej som första gången, då var det mer omsorg...men men!

Precis innan hela proceduren berättade dom att vi har 2 st embryon kvar, vi hade 4 st innan men det första embryot som tinade upp & tänkt sätta tillbaka i mig klarade sig inte. Det kom som en liten chock men jag blev ledsen, har inte tänkt på det så mycket innan men det lilla embryot var ju faktiskt en del av mig & min man & nu finns den inte mer.

Men nu är iaf ett litet embryo på plats & självklart önskar vi & hoppas på det bästa. Fick en liten blödning efteråt vilket inte är ovanligt, men man blir ändå smått orolig. Kommer nog inte kunna tänkta på något annat fram tills testdagen som sker om 2 veckor.




Rosa rosor

Vann precis en auktion på tradera, budade på dessa underbara gamla skolplanscher med rosa rosor på!:)
31 kr & dom blev mina!;)



(Klicka på bilderna för förstoring)


Testdag fem

Idag är den femte dagen som jag tar ägglossningstest, och det är första dagen det blev omslag på stickan. Ringde in till IVF kliniken och fick besked om att på måndag gör vi vårt första försök till ett litet barn till... PIRRIGT!:) Men inte alltid pirrigt på ett trevligt sätt dock, fast det hör väl till om man tänker på allt runt om... vi bara hoppas nu!



Tine K

Denna underbara ljuslykta hamnar på min önskelista. Gillar dom i grå nyans & vill helst ha en stor som kostar ca 120:- & en liten för 90:- Hade suttit fin fint i vårt vardagsrum...eller sovrummet, eller i badrummet med för den delen, dom passar helt enkelt var som här hemma!;)





Du hittar lyktorna hos:

http://www.stilinredningochdesign.se
http://www.mamsellcaramell.se
http://www.cancaninterior.com
http://www.perlanliving.se
http://www.inreda.com

Lax med grönt i foliepaket


Bilden har inte med detta recept att göra utan kommer från ica.se då jag glömde att ta kort själv.



4 portioner
  • Ca 600 g laxfilé
  • Fryst bladspenat
  • 1 Lime
  • Dill
  • Olivolja (gärna med citronsmak)
  • Citronpeppar & salt
Tillbehör
  • Bönmix, grönsallad & lite aioli
Gör såhär
  • Sätt ungnen på 200 grader. Skär fisken i 4 bitar (eller köp redan uppdelad lax i 4 bitar) & lägg varje bit på ett ark aluminiumfolie. Strö på citronpeppar & salt. Fördela dill & lite rivet limeskal & tryck ut lite limesaft på fisken. Lägg valfri mängd spenat på & ringa lite olivolja över. Förslut fisken noga i foliepaketet. Sätt in i ungnen i ca 20 minuter. Servera gärna med en god bönmix & grönsallad tillsammans med lite aioli.