Gott Nytt År!!!

Såhär när det snart är ett nytt år så bjuder jag på några söta kort på Billys första kull valpar som bor på JeloStaff i Stockholm!:) Underbart söta!♥ Förhoppningsvis ska han snart bli pappa till en kull i Norge med!:)


















Bjuder på nåra bilder från vårt hem

Vill du se mer så klicka vidare till mitt album på StyleRoom!:)






Detta ljusfat pryder matbordet, dom små ljuslyktorna i fattigmanssilver är ju bara för söta. Jag hittade dom på Ullared för en liten summa.










Min underbara takkrona som jag fick i tidig julklapp utav mannen, den hänger i köket & gör sig så fin så. Köpt på halens.se







Dom fina nya bordslamporna som har fått sin plats i sovrummet, men jag är lite osäker på om dom ska stå där eller i köket då dom matchar takkronan med det svarta kromet.









Har fått upp en tavelvägg bakom soffan men ska måla om som guldfärgade ramarna i svart eftersom dom inte passar till något annat i rummet.







Denna söta lampan fyndade jag på loppis för endast 50 kr. Skärmen var grotesk så jag tog bort tyget & satte tillbaka den nakna ramen bara, men jag funderar på att köpa en ny lampskärm.

Lite bilder från det gångna året

(Plus några från 2009)


Lite bilder från julafton



Redo för julafton





Alltid kul att leka med julklapparna





Hugos morfar & gammelmorfar





Pappa Philip





Lilla mormor fixar julfikan





Billy bus vill sitta i knät





Morbror Emil är glad & vill öppna julklappar





Lucky myser i soffan med gammelfarmor





Hugo provar farfars gammla mössa





Men det var inte alls kul med mössan





Snön skimmrar så fint så...

Akut julen

Julen har vart väldigt mysig & spenderats med nära & kära, men alltid ska det väl vara något. På självaste julafton lyckades Lucky stoppa i sig nästan en hel aladdin ask, som tur var spydde hon upp nästan allt & mådde bra dagen efter igen. Sen har jag & Hugo haft några nätter då vi sovit dåligt då lille mannen vart väldigt ledsen, antagligen fler tänder som är på väg. Sen har vi dagens händelse då... Hugo ramlade & slog huvdet i soffbordet & fick ett jack över överläppen. Det såg djupt ut så jag bad mannen att ringa till sjukrådgivningen medans jag tröstade Hugo, efter att han pratat en stund så bestämte vi oss för att åka till jourcentralen & låta en läkare titta på det. Trots allt var Hugo på bra humör & var jätte duktig när han undersöktes, han hade sin lilla konversation med läkaren & hon tyckte att det såg bra ut & sa att det redan börjat läka. Jösses säger jag bara...

En liten hälsning från oss till er


Hemsk natt

Runt 2-3 tiden i natt vaknade Hugo gråtandes & inget jag gjorde lugnade honom. Det är fler tänder på väg & tyvärr kan jag inte hjälpa lille killen med det!:( Det är jobbigt att känna sig så hjälplös när vår lille man har ont. Vid 5 tiden gick jag ut ur sovrummet med Hugo & la mig i soffan med honom i famnen & efter en stund lugnade han sig äntligen. Jag tror att jag somnade till lite vid 6 för då gick mannen upp för att åka till jobbet, hoppas att mannen fick lite sömn i natt iaf, han är så duktig & jobbar hårt för vår familj.

Våra gulliga grannar från huset brevid tittade förbi igår kväll med en födelsedagspresent & julklapp till Hugo & då passade vi på att bjuda på kaffe & tårta, mycket trevligt. Dom ska få sin första bebbe i februari & det såg så mysigt ut med kulan på magen, saknar min kula!:) Kanske får jag uppleva det igen, men nu njuter jag av vårt lilla mirakel Hugo!:)

Annars är allt bra förutom att jag blivit förkyld, hes & har lite ont i halsen. Kände mig lite yr innan jag skulle lägga mig igår så för säkerhets skull så kollade jag tempen & visst hade jag lite feber, men idag känner jag mig bättre & jag hoppas att det fortsätter så. Det är ju julafton på fredag & vi har många julklappar kvar att handla så imorgon far vi till Ullared!:D

Men men...nu ska jag skriva en liten inköpslista!;)


Hurra hurra hurra


Tufft men roligt

Idag är Hugo äntligen feberfri men har åkt på en förkylning, stackarn har haft en tuff men rolig helg & humöret har vart på topp trotts att han varit sjuk. I lördags hade han sitt första kalas & fick massa fina presenter & hade härlig sällskap. Igår fyllde min mamma år & hade kalas hon med,  det var jätte trevligt!:) Här kommer lite kalas bilder...


Tårtorna









Den härliga folksamlingen









Huvudpersonen såklart, söta Lisa (lillebrors flickvän) & jag själv








Tänk att imorgon är det 1 år sedan vårt lilla mirakel kom till världen, stunden då vi äntligen fick se vår lilla mini ängel som legat & flaxat med sina små vingar i min mage, den bästa stunden någonsin.

Idag är ingen vanlig dag

För det är min mammas födelsedag!


Vaccination & feber

Idag var vi på BVC, lille mannen väger nu 11520 g & är 79 cm lång. Han var på bra humör ända tills han fick vaccinations sprutorna & jag förstår honom, tänk att få 2 sprutor på samma gång aj aj aj...han blev ledsen såklart men när vi tog fram lite roliga leksaker så var allt bra igen, fast han slängde en sägande blick till sköterskan!;) Nu på kvällen märkte jag att han var lite varm & blev lätt ledsen för små saker, så då tog jag tempen på honom & visst har han feber stackarn, hela 39 grader. Han har inte reagerat på vaccinationerna innan så jag blev lite förvånad. För en stund sedan gav jag honom en alvedon och la honom i våran säng, tog med en välling men han smakade bara lite & var inte så intresserad. Efter att jag legat & killat honom i håret & myst lite så somnade han, usch...jag blir alltid orolig när det är något med vårat lilla mirakel, hoppas att febern gått över tills imon för då är det kalas dags!:)

Jösses...

det slutar inte snöa!

Vår lilla konstnär


Kreativiteten sätter in...





& såhär fint blev konstverket





men efter att ha gjort sin första tavla så är konstnären trött...


Hugo

Måste ju skriva ett litet inlägg om Hugo, det händer himla mycket nu & snart om exakt 1 vecka så fyller han 1 år. Kan inte förstå vart tiden har tagit vägen, den bara flyger förbi. Tänk 1 år har snart gått sedan vi låg på förlossningen & äntligen fick träffa vår lilla mini ängeln som legat inne i min mage & växt...Otroligt!:)

Just nu härmar han oss väldigt mycket, ett exempel var när han var väldigt högljudd här hemma & jag satte fingret över munnen & gjorde ett litet schhh för att han skulle sänka rösten lite, då tittade han på mig & gjorde likadant tillbaka...hahaha, jag blev helt paff & bara skrattade, han likaså!:D Härliga unge!

Potträningen går toppen bra. Hugo knackar till & med på WC dörren & vill in & sätta sig på pottan då & då, det är inte alltid det kommer något men vad spelar det för roll!?:) Duktiga killen!!!

Det gäller att ha koll på honom, det är som om hans armar har blivit väldigt långa (kan ju bero på att han har växt) men han når upp en bit på borden & fönsterbrädorna med mera & hittar diverse saker att pilla med hehe!;) Får flytta in allt lite längre, men snart når han väl dit också.

Han går nästan hela tiden nu, det är få gånger som han kryper. Det går fort också, ibland går det så fort att han nästan springer & trösklar är inget hinder. Klättra på saker är också kul, trappor, soffan, sängen & annat, även att klättra ner. Men jag tycker att det är lite läskigt så jag håller lite i honom ibland.

Men nu tänkte jag att han skulle få leka loss lite med finger färg på ett par canvas tavlor!;)

Nya golvet

Här (som jag utlovat) kommer en liten före & efter bild på det nya golvet!:)


FÖRE






EFTER


1 månad gamla idag

Grattis till Billy små busar...











Doris, Korall, Marlin, Nemo, Peach & Pysen!:)


Tredje advent

Idag har vi varit iväg & hälsat på svärmor, träffat tomten, kollat på marks lucia, druckit glögg & ätit lussekatter.
Himla julig måste jag säga!:)











Favorit i repris

& i ett annat format


Dekorationsbrasa

Idag känner jag mig mycket gladare, det är ju helg & jag kan umgås med hela min lilla familj!:) Hittade en sak jag skulle kunna tänka mig att ha i lägenheten, en liten söt dekorationsbrasa, hur mysigt hade inte det vart!?:D Just den jag kollat in finns hos RUSTA & fram till den 14 december så kostar den endast 495:-

Lilla gamla tanten

Jag har lite ont i mitt hjärta just nu, lilla tanten Dixi är gammal nu, snart 15 år... jag kan inte förstå hur längesedan det var jag fick henne. Hon hör nästan inget längre, är väldigt trött, lite smått förvirrad då & då men annars väldigt pigg för sin ålder & ingen tror att hon är så gammal som hon är. Men jag är rädd dagen snart är här då hon inte kommer att finnas med oss här på jorden mer & det gör så ont i mig. Jag tror att jag omedvetet håller på att förbereda mig på att hon kommer att somna in snart, jag är på dåligt humör & gråter lätt...usch, jag gråter just nu! Lilla Dixi som har varit med så länge & är en älskad familjemedlem!♥



Hugos nya favorit

När Hugo döptes (tror jag det var) så fick han ett halsband som mannens lilla kusin hade gjort till honom, härom dagen hittade Hugo halsbandet i en utav sina lådor på sitt rum & nu släpper han det inte. Det är hans nya favorit & han tar på & av sig det hela tiden!:) Jag blev lite orolig först när han kom med det med tanke på att det är små pärlor som lätt kan fastna i halsen men så såg jag att det var gjort med ett band som inte kommer att gå sönder i första hand!;) Han nästan springer runt här hemma nu, efter att han tog första steget så har det gått så himla fort...jösses lille mannen min!:D Vi har börjat titta på julkalendern varje dag med & efter många misslyckade julkalendrar dom senaste åren så är detta årets julkalender riktigt bra, Hugo sitter klistrad vi TV:n när den visas hahaha!;D



Ännu en önskelista

Vanligtvis har jag väldigt svårt att komma på saker jag önskar mig, men nu när vi gör om lite här hemma så blir listan lång!:) Så här är ännu en liten önskelista att lägga till samlingen, det är allt från IKEAs serie YNGAREN som är fantastiskt vacker & söt!;)






Byta lite igen

Ska man flytta in den lila inredningen i sovrummet kanske?


Ut i snön

När vi skulle ut med hundarna idag så tyckte Hugo att det var extra jobbigt att få på sig alla lager kläder & skrek som bara den. Han lugnade inte ner sig förän jag tog upp honom & gick ut & satte honom i sin lilla pulka!:)

Tog ut Billy först eftersom vi tog pulkan & det blir lite jobbigt att ta med alla hundarna då, det är en helt annan sak när man går med vagnen. Hugo älskar att åka pulkan & Billys nya favoritsyssla är att dra Hugo i pulkan, perfekt för mig!;)

När vi nästan var hemma vid dörren igen så sten däckade Hugo, så jag flyttade försiktigt över honom i vagnen & lämnade Billy inne & tog med mig Dixi & Lucky ut. Vilken skillnad det var att gå med vagnen om jag jämför med pulkan, pulkan är 10 gånger lättare nu när det är så mycket snö ute.

Men jag älska snön....för tillfället!;D

Fortfarande...


Bara mamma Jenny & pappa Philip

Idag är Hugo & hälsar på hos sin mormor & morfar, jag & mannen kände att vi behövde lite tid för varandra. Men jag kan ju säga att vi saknar lille killen, han är ett litet mirakel som sprider glädje omkrinig sig!:) Vårt största samtalsämne idag? hmmm....HUGO såklart!;)

Vi har haft det mysigt & lungt här hemma. Vi stack iväg & åt sushi & efter det blev det att handla lite., ikväll tänkte vi göra tacos, men först ska lille mannen komma hem. Ska nog snart iväg & hämta honom. Att man kan sakna någon så mycket som man är med 24/7 hehe...men men, kärleken övervinner allt!♥

Alla möbler på plats här hemma igen & det nya golvet gör sig så mycket bättre än det gamla. Innan var det ju ett golv i köket, ett annat i hallen & vardagsrummet & ett tredje i sovrummen...hemskt var det, nu är det samma i alla rummen. Toppen!;)

Men nu har jag inte så mycket mer att skriva för denna gången, är lite dålig på att komma på nått intressant just nu. Men iväg & hämta lille mannen blir det iaf!

Tandläkarbesök

Idag har Hugo varit på sitt första tandläkarbesök. Det gick jätte bra & tandläkaren var så himla gullig & snäll, Hugo fick ta en ny tandborste & en liten tandkräm, sen fick han välja något ur en låda & det blev en dinosaurie tatuering!:) Så nu slipper han titta på mammas & pappas tatueringar & önska att han också hade en!;)

Inspiration

Nu är äntligen det nya golvet klart & det blev super fint, bara alla möbler som ska komma på plats igen...blää.. det är nog det värsta med att byta golv, men men "vill man vara fin får man lida pin" som man säger & samma sak gäller väl med att få det fint hemma!?;) Men till saken då...här kommer lite inspiration i lantlig elegans, a la Day Home!:)


Nya golv

Nu blir det nya golv i sovrummen, vardagsrummet & hallen hemma så jag & Hugo är hos mina föräldrar idag & imorgon. Det blir tyvärr inte mycket bloggat pga det, men men...kommer ju tillbaka snart iaf!;)