Nu har jag hittat den

Ja nu hänger min fest/student/bröllops klänning här hemma. Hittade den på Gina Tricot, sista klänningen som fanns kvar & den är så där härligt somrig, romantiskt & söt. Inte min stil egentligen men jag har börjat förälska mig i pudriga färger med lite spets & vackra detaljer. Hittade en till klänning som jag egentligen & också velat ha, men det blev den för denna gången... jag har köpstopp!;)


Lila i sovrummet

Ja nu har den lila inredningen åkt in i sovrummet & det blev faktiskt riktigt bra, hela rummet fick sig ett lyft!:)






För att se mer bilder klicka här!


Till alla mammor där ute


Klänning till bröllop, fest & student

Ja, nu måste jag hitta en bra klänning som passar både till ett bröllop, en 30 års fest & en student. Jag har några kandidater med kom gärna med förslag!:)



1 ♥ Bonprix 299 kr
2 ♥ Bonprix 299 kr
3 ♥ Halens 299 kr
4 ♥ H&M 199 kr
5 ♥ H&M 249 kr
6 ♥ Ellos 249 kr
7 ♥ Ellos 399 kr

Viva La Diva Purple

Lila är min absoluta älsklingsfärg, kom hem till oss så märker ni det ganska så snabbt!;) Så självklart kunde jag inte motstå att vara med & tävla om ett nagellack & en ögonskugga i just färgen lila, tävlingen hittar du hos Alisa!:)


Klicka på bilden för att komma till tävlingen!


Tuff tuff tåg

Nu är Hugo på dagis & jag ska städa & baka lite blåbärsmuffins, vi ska nämligen få besök utav min kära svärmor ikväll & jag känner för att bjuda på lite hembakat... det är ju faktiskt godast!:) Alla är friskare (inte friska) här hemma & allt pinnar på som vanligt. I helgen var ju jag & Hugo sjuka så stackars mannen var hemma mest hela tiden & tog hand om oss, men i söndags åkte han & hälsade på Billys valpar hos Ballstaff & fick med sig en stor låda med lego hem till lillkillen. Detta är nu hans nya favorit leksak & han kan sitta länge på sitt rum & pyssla med det. Det bästa med legot är att det är med tåg & annat skoj så vi får lägga räls med täta mellanrum!:D








Upp & ner

Ja här går humör & sjukdomar upp & ner som rena bergodalbanan!:/ Både jag & Hugo är sjuka & det verkar som om det inte vill släppa, jag har snart vart sjuk i 2 veckor (3 veckor om man räknar med när knäskålen hoppade ur led) med visa klara dagar. Men jag har vart & jobbat ändå & lillkillen är praktiskt taget som vanligt & busar & ha har numera 10 st tänder i munnen. Tur att mannen är hemma & kan ta hand om oss iaf!:)

Jag återkommer snart...

1 timme

Ja, det var så länge Hugo var på förskolan idag, 1 timme. En utav fröknarna ringde & berättade att Hugo hade feber igen så då var det bara att hämta lillkillen. Som jag skrivit innan så ploppar det tänder hit & dit i munnen på honom & han har ju haft lite feber då & då det senaste så nu hoppas jag alla tänder kommer fort så vi får det överstökat. Trots febern så är busen i full fart som vanligt & det märks inget alls!:) Som tur var så fick jag gjort ganska mycket här hemma under den timmen han var borta, jag började frosta av frysen, kastat sopor, diskade lite för hand, plockat ur diskmaskinen, plockat in ren tvätt, sorterat smutsig tvätt, tagit ny tvättid, matat hundarna, rastat hundarna & fått i mig lite frukost...det ni!;) Men nu ska jag väl fortsätta lite med frysen för sen blir det att kurera sig i soffan framför TV:n med lille mannen & kolla någon film, om han inte har allt för mycket spring i benen då hahaha!:D

Förskolan

Måste ju ta & skriva ett inlägg om hur det går på förskolan för Hugo. Det går jätte bra men då & då så kommer det en skvätt med tårar när jag lämnar honom, det roliga är att han vinkar ändå alltid hej då & så fort han inte ser mig mer så springer han iväg & busar som om inget har hänt hahaha gullunge!:) Nu dom senaste 2 veckorna har han inte velat äta riktigt på dagis, beror mest på tänderna som ploppar ut titt som tätt nu & han mumsar på bra till & från, men men...så är det väl & det går ingen nöd på honom direkt!;) Nu måste jag dra mig, har en liten kille här som vill sova en stund nämligen!:D

BUSUNGEN!


Göra din egna lampa

Fick lite ideér om att fixa en egen bordslampa när jag kollade på lee broms vackra lampor som ser ut som ihopsatta vaser...kanske kan vara något!?:)


Kärleken

Love is patient, love is kind.
It does not envy, it does not boast, it is not proud.
It is not rude, it is not self-seeking, it is not easily angered, it keeps no record of wrongs.
Love does not delight in evil but rejoices with the truth.
It always protects, always trusts, always hopes, always perseveres.
Love never fails.
Kärlek är tålmodig, kärlek är snäll.
Det är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst.
Den är inte utmanande, inte självisk, det är inte lätt arga, det håller ingen något ont.
Den finner inte glädje i det onda, men gläds med sanningen.
Den skyddar alltid, alltid truster, allt hoppas den, allt uthärdar den.
Kärleken upphör aldrig.

Love is patient, love is kind.
It does not envy, it does not boast, it is not proud.
It is not rude, it is not self-seeking, it is not easily angered, it keeps no record of wrongs.
Love does not delight in evil but rejoices with the truth.
It always protects, always trusts, always hopes, always perseveres.
Love never fails.

Billys små






Nya grannar


Jag är fortfarande krasslig, men febern är iaf borta nu vilket känns skönt. Helgen har varit på lugna sidan för min del medans mannen & Hugo varit på kalas. Vi fick nya grannar i fredags också, & dessa känner jag mycket väl för det är nämligen min lillebror & hans flickvän som flyttat in. Det är kul att ha någon att gå över till & ta en kopp kaffe & ha en trevlig pratstund med!:) Men men...nu ska jag försöka hitta på något, Hugo sover & mannen städar bilen!;)

Minnen...

Sitter & läser lite på min gamla blogg & kom över ett inlägg som jag skrev samma dag som Hugo kom in i min livmoder när han bara var ett pytte litet embryo....tänk så långt vi kommit!


En vit liten prick

Detta hände på IVF mottagningen idag. Vi kom dit & satte oss i väntrummet kanske 5 minuter innan dom ropade våra namn. Vi fick gå in i samma rum & ligga i samma säng som sist, när vi var där för äggplockningen. Byte om till det där "snygga" nattlinnet & allt som sist, fast denna gången slapp jag ha någon slang i armen där dom doserade morfin. Mannen fick på sig operations kläder även denna gången, det är ju för att han hänger med in i operations salen med mig & alla doktorer. Påklädda & färdiga gick vi in i operations salen. Dom berättade att 7 utav 10 ägg hade delat på sig. Dom skulle sätta in det bästa & frysa 4 som senare kanske blir små syskon. När vi pratat klart jag fick lägga mig i den typiska gyn sängen med benen upp i vädret!:) Doktorn tog fram ultraljudet & satte på min mage. Efter en stund bad han mig hålla den själv så att han kunde utföra äggåterföringen. Det var kul att kunna vara delaktig i proceduren... Jag hjälpte till!:D Det gick fort & smärtfritt & när det var klart såg man en vit liten prick på skärmen där i min livmoder. Var så skönt att ha mannen vid min sida. Han är ett sånt stort stöd. Vi går ju igenom detta tillsammans. Han satt & klappade mig så sött. Älskar honom otroligt mycket!


Svarta möbler är mums

Här är några inspirationsbilder jag hittade på sköna hem. Jag gillar skarpt svarta möbler tillsammans med ljusa väggar & detaljer i silver med mera....mums!;)






Älskade lilla mamma

Det är tur att jag har min lilla mamma så nära, jag är fortfarande sjuk & febern vill inte ge med sig så mamma har ställt upp & hjälpt mig med lille busen. Hon hjälpte mig förra veckan också då jag hoppade runt på 1 ben & inte kunde gå ut med hundarna....fy vilken otur jag haft dom senaste veckorna alltså...bläää...
jag hoppas att de vänder snart!




Kladdkakecheesecake

Jag älskar både kladdkaka & cheesecake & hur gott låter det inte med dom två tillsammans....mumsfillibabba!:)
Hittade receptet hos Hilda & tänkte att jag ska baka mig en kladdkakecheesecake någon dag snart!:)


Varför välja när man kan få båda?

150 gram  smör, (eller margarin)
2 st  ägg
1,5 dl  socker
1,5 dl krossade pepparkakor och degistivekex
1 tsk  vaniljsocker
1 tsk  bakpulver
1,5 dl  vetemjöl
4 msk  kakao

Fyllning
2 st  ägg
1 st  pressad limefrukt
1 tsk  vaniljsocker
0,75 dl  socker
400 gram  philadelphiaost

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg och socker poröst, blanda i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao.
4. Häll i smöret och rör till en jämn smet.
5. Bröa en springform och ha i chokladsmeten och grädda i 15 minuter.
Gör under tiden cheesecakesmeten.
6. Vispa ägg, lime, vaniljsocker och socker. Rör ner philadelphiaosten.
7. Ta ur formen med kladdkakan i efter 15 minuter och häll i cheesecakefyllningen. Grädda ytterligare 30 minuter. Kakan skall fortfarande vara lite kladdig i mitten.



Vinn en pall


Jag tävlar hos MammaMima <--- (länk)
och kan vinna en valfri pall från Bonde of Sweden <--- (länk) värd 1220:-

Feber, huvudvärk, hosta, snuva...blääää!!!!

Ja...här är det sjukdom på sjukdom. Veckan började med en liten febrig kille som sen även blev snuvig & hostig, sen var det min tur. Sitter här med feber & all annan skit!:/ Men lillkillen är på dagis idag iaf, tur det...jag är ju inte på topp, & att springa efter Hugo när jag är sjuk är ju inte det lättaste!;)

Så här blev det!


Nu är det gjort

Ja nu har jag äntligen fått klippt håret som jag pratat om så länge & jag blev dessutom riktigt nöjd!:D
Bild kommer inom kort...


Vi har varit i Lidköping

Igår var vi på utställning i Lidköping & ställde både Lucky & Billy, det gick bra & Billy fick en 1:a med CK & Lucky en 2:a så vi är nöjda!:) Det är bara andra gången Lucky ställs ut dessutsom. Men här kommer lite pics iaf.









Lite nya godsaker till hemmet...

Vi har ju fått hem lite nya godsaker till hemmet pö om pö den senaste tiden & jag glömt av att lägga upp det här på bloggen, men här har vi dom...







Och här har vi några bilder på dom vackra ramarna jag vann på auktion på tradera.






Här är dom små...





Grattis till Billy...

igen!:D Han har nämligen blivit pappa ännu en gång.
Denna gången blev det 9 st små valpar, 1 hane & 8 tikar!:)


Här är nyblivna mamma (Ballstaff Qeen Bee) Tuva när hon bakar valpar.


I like...

Lisbeth Dahl!







Förbannad otur

Ja nu har jag haft riktig otur alltså, först var det ju det där med pengarna vilket iofs löste sig. Men igår när vi skulle gå & kolla på brasan som tänds varje år på varlborgsmässafton så hann jag gå typ 20 meter för sen hoppade min knäskål ur led. Det gjorde fruktansvärt ont men som tur var (i oturen) så hoppade den tillbaka av sig själv när jag slog i backen, jag sa åt mannen att han ändå kunde gå till brasan eftersom dom antagligen inte gör så mycket åt det på sjukhuset. När jag tagit mig haltande in igen & tagit en påse frysta ärter på knäet för svullnaden & så ringde jag sjukvårdsupplysningen, dom tyckte jag skulle komma in så då fick jag ringa till min lilla mamma som körde dit mig. Jag behövde inte vänta länge innan jag fick träffa två sköterska som kollade det & fastställde att knäskålen hoppat tillbaka bra & lindade in det. Så nu knapprar jag alvedon & haltar runt, ska få låna ett par krykor utav min bror så går det nog lite lättare. Men jag vet inte hur det ska gå i veckan med en busig unge & tre hundar att ta hand om, tror jag får be om hjälp från mamma som bor i närheten.