Bildregn

Här kommer ett gäng bilder från kalas hos min lillebrors som fyllt 25, & mannens lillebror som fyllt 24. Plus några bilder från vårt besök hos Eddie & hans familj!:) Plockade ut favorit bilderna!;) P.S. Kolla in bilderna bordet gjort utav en kabelrulle plus dom snygga stolarna till, riktigt snyggt!!!
























Finingen!


Cirkeln



Min lillebrors flickvän är en riktig bokmal, & det tycker jag är super eftersom detta resulterar i att jag får låna massa bra böker att läsa när tiden finns över!:) Den senaste boken jag lånade var Cirkeln som är skriven utav Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren, en riktigt bra & lättläst bok som kanske är lite mer för en tånårstjej än en mamma som mig!;) Men den fick mig ändå att bli nyfiken på uppföljaren som fått namnet Eld, förhoppningsvis är den lite mognare, precis som Twilight böckerna som blir mognare & mognare för varje bok. Ja vi får vänta & se!


a little rain


Broccoli och blomkålsgratäng

Ingredienser:
*  Färsk broccoli
*  Färsk blomkål
*  4 ägg
*  3 dl grädde
*  1 mozarellaost
*  Lite riven ost
*  Örtsalt
Koka blomkålen och broccolin i saltat vatten till de är någorlunda mjuka. Får gärna ha lite tuggmotstånd kvar.
Knäck äggen i en skål och vispa upp lite lätt. Häll i grädden och salta.
Lägg i den rivna osten och skär mozarellan i bitar och häll ner i äggblandningen.
Lägg i grönsakerna i en ugnsform och häll äggstanningen över.

Ingredienser

broccoli
blomkål
4 ägg
2,5 dl grädde
1 mozarellaost
lite riven ost
örtsalt


Tillagning

Jag tog blomkål & broccoli på måfå, men ca 3-4 dl utav varje.
Koka blomkålen och broccolin i saltat vatten till de är någorlunda mjuka, dom får gärna ha lite tuggmotstånd kvar.
Knäck äggen i en skål och vispa upp lite lätt ihop med grädden, salta med örtsalt & lägg i lite riven ost.
Skär mozarellan i bitar & blanda ihop med blomkålen & broccolin i en ungsfast form, häll sedan äggstanningen över.
Låt stå i ugnen tills det fått färg & äggstanningen stannat.
Till gratängen hade vi grillad kyckling.


Jag vill ha mer



Såhär ser det ut på min rygg nu, det japanska tecknet är min första tatuering som jag gjorde direkt när jag fyllt 18, den andra är den som jag & mannen gjorde tillsammans på vår bröllopsdag förra året. Jag har 2 st till, en på mitt högra ben plus ett litet rött hjärta på mitt lår, & den gjorde mannen alldeles själv på mig!:D Jag ska någon gång bygga ihop den från ryggen ner till armen till en half sleeve. Den ska bestå utav rosknoppar som går från rygg ner till min vänstra arm där dom slår i blom, om ni förstår vad jag menar!?:) Lite som Kat Von D ros tatuering, hon är grymt snygg med alla sina gaddar. Hugos namn & födelsedatum ska inkluderas på insidan utav armen. Jag har hittat en tatuerinngstudio som är riktigt duktiga på just denna typen utav tatueringar men väntetiden ligger på ungefär 2 år, får se det postivt eftersom att det ger mig tid att spara lite!;) Här är några insporationsbilder jag hittat på google.









Fläskfile i ugn

Fläskfile i ugn
En fläskfile
1 lök
1 paprika
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
Vitlök
Riven ost
Några matskedar Tomatpure
Smör
Salt, peppar
Paprikapulver, chilipulver
Lite curry
Skiva fläskfilen i smala skivor och lägg dem i botten av en ugnsform. Stek lök+vitlök (jag tog 3 klyftor) rikligt i smör. Släng på hackad paprika, cremefraich, grädde & tomatpure. Låt det puttra. Krydda efter smak. Och låt de puttra några min.
Häll över “såsen” över fläskfilen, ös på med riven ost och in i ugn 20-25min 225 grader.
Gårdagens middag, ett recept som jag lånat en utav våra valpköpare. Var tvungen att testa det, speciellt eftersom jag älskar fläskfile & det blev super gott, try it!;)




Ingredienser

1 fläskfile
1 lök
1 paprika (jag använde 50/50 grön & röd)
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
Vitlök
Riven ost
2 msk tomatpure
Smör
Salt & peppar
Paprikapulver
Chilipulver
Curry (bara lite grann)


Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva fläskfilen i smala skivor och lägg dem i botten av en ugnsform.
Stek lök+vitlök rikligt i smör. Häll på hackad paprika, cremefraiche, grädde & tomatpure.
Låt det puttra ett tag & krydda efter smak.
Häll såsen över fläskfilen, strö på riven ost och ställ in i ugnen i ca 20-25min.

50mm f/1.8lI

Idag överraskade min man mig. Han sa att han skulle iväg & träffa en vän snabbt & efter att en timme eller två gått får jag ett sms där det det står

"Hej baby!Har druckti kaffe & tjötat så det tog lite tid, kommer snart. Älskar dig!Kyssar"

Jaha tänkte jag, det var ju trevligt!:) När han väl kommer hem springer Hugo & säger hej till sin pappa, själv ligger jag i soffan & läser en bok. Hör hur Hugo närmar sig & säger "pappa köpt" Hmm vad kan han ha köpt nu tänker jag, i knät hamnar en lite låda där det står Canon EF 50mm f/1.8 lI. Mannen får en snabb kyss som tack & så rusar jag iväg till kameran & testar mitt nya objektiv!:D Hur cool man har inte jag då!?;) Loooove him to death! Här är några utav dom första testbilderna jag knäppte.





Lyxig ägg & räkröra med avokado

För andra dagen i rad har jag varit & gymmat, blir en sväng dit ikväll igen men då blir det bara ett pass i receptionen!;) Dagens frukost kändes riktigt lyxigt & gott måste jag säga, slängde ihop det själv med ingredienser jag hade hemma. Fick lite inspiration utav liknande recept, & så blev det en rätt som definitivt kommer att ätas fler gånger här hemma... mumsigt!:)

Lyxig ägg & räkröra med avokado
1 Kokt ägg
½ Burk lyxräkor
½ msk dijonsenap
2 msk majonnäs
1,5 msk creme fraiche
Hackad dill
1 Avokado
Tillagning
Krama ur räkorna, hacka ägget & blanda sedan ihop alla ingredienser.
Dela en avokado , ta ur kärnan & lägg i röran.
Färdigt att avnjuta!:)


Ingredienser

1 Kokt ägg
½ Burk lyxräkor
½ msk dijonsenap
2 msk majonnäs
1,5 msk creme fraiche
Hackad dill
1 Avokado


Tillagning

Krama ur räkorna, hacka ägget & blanda sedan ihop alla ingredienser.
Dela en avokado , ta ur kärnan & lägg i röran.
Färdigt att avnjuta!:)


En liten buse kvar

Nu har alla utom en valp lämnat oss för att bo hos sina nya familjer. Lille Atlas är det som är kvar, & han kommer att bo hos oss i några dagar till innan han också åker. Det verkar iaf gå fin fint hos dom nya familjerna & dom skickar bilder & lite kul info, det uppskattas verkligen!:) En utav busarna som vi gav namnet Alport heter nu Eddie & har redan fått sin egna blogg, besök den här! Det är vääääldigt lugnt här hemma nu när det inte är så många, känns nästan lite tomt!:/ Men jag ska väl inte säga för mycket, han ju en annan liten buse vid namn Hugo som håller ställningarna hahaha! Nä, nu ska jag fixa & dona lite!;)




Lite gott & blandat i hundväg


Mamma Lucky njuter i vårsolen



Sömtutor



Kramis



Det är hårt att bli pappa på heltid



Mini-staffe attack



"Jag är hungrig..."


"Jag också!"



Ännu fler sömntutor!:)


Falukorv med spenattäcke

Detta lagades här hemma igår, det går snabbt & lätt att göra & smakar väldigt gott... speciellt för att vara en korvrätt!:) Hade dock ingen hackad spenat hemma, men det gick lika bra med bladspenat!;)






Ingredienser


600 g falukorv
1 msk olivolja
2,5 dl fryst hackad spenat
2,5 dl grädde
Salt & vitpeppar
1 dl riven parmesanost
6 st tomater


Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär falukorven  & tomaterna i skivor.
Häll lite olivolja i  en ungsfast form & lägg korv & tomat skivorna om vartannat.
Koka ihop spenat & grädde i en kastrull, smaka av med salt & vitpeppar.
Häll såsen över korven & tomaterna & stö över parmesanost.
Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter.
Till detta brukar jag koka lite quinoa... smaskens!;)


Ska man ha rosa lampskärmar kanske?


Eller kanske rosa/grå eller grå eller vita....hmm, det tåls att fundera på!

I miss you


Fläskfilé med tomat & mozzarellatäcke



Ingredienser
ca 500 g fläskfilé
Flytande margarin eller olja
Salt & svartpeppar
10-12 st cocktailtomater
Basilikablad
1 liten röd lök, hackad
500 g mozzarella
Tillbehör
Valfria grönsaker.
Jag hade kokt broccoli till.
Tillagning
Skär bort senor och hinnor på filén och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Bryn skivorna i fettet tills de fått ljusbrun yta, men fortfarande är rosa inuti. Salta & peppra.
Skiva mozarellan i skivor & lägg omlott med fläskfilén i en ugnssäker form.
Täck dem med tomathalvor, lite basilika, lök och överblivna ostskivorna.
Ställ in formen i övre delen av ugnen och gratinera tills osten smälter, ca 10-15 minuter.
Servera med valfria tillbehör.
Ingredienser

Fläskfilé ca 500 g
Flytande margarin eller olja
Salt & svartpeppar
10-12 st cocktailtomater
Basilikablad
1 liten röd lök, hackad
500 g mozzarella


Tillbehör

Valfria grönsaker.
Jag hade kokt broccoli till.


Tillagning

Skär bort senor och hinnor på filén och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Bryn skivorna i fettet tills de fått ljusbrun yta, men fortfarande är rosa inuti. Salta & peppra.
Skiva mozzarellan i skivor & lägg omlott med fläskfilén i en ugnssäker form.
Täck dem med tomathalvor, lite basilika, lök och överblivna ostskivorna.
Ställ in formen i övre delen av ugnen och gratinera tills osten smälter, ca 10-15 minuter.
Servera med valfria tillbehör.

Bytt lampa

Ja nu har jag varit igång igen & ändrat om lite, kommer ändra om en hel del sen när alla valparna åkt till nya familjerna. Men denna gången är det taklamporna som fått flytta runt. Lampan i köket hamnade i vardagsrummet, lampan i vardagsrummet hamnade i sovrummet & lampan i sovrummet hamnade i köket....ja en himla massa flyttande blev det!:) Men nu ser iaf vårt sovrum ut såhär!





Galet, vilken tävling!

Inredningsfrun, Helt Enkelt, Att Vara Någons Fru och Malenami har slagit sig samman & har nu en stor tävlig med ett pris som vi verkligen är i behov utav. Man kan vinna en säng...EN SÄNG!!!:o Vill du också vara med så klicka här!

Underbar trearmad golvlampa

Titta vad vi fick igår!:) Visst är den underbar!? Det var svärmor som hade den hemma, men eftersom hon köpt en ny golvlampa så undrade hon om vi ville ha den gamla. Hon fick den utav mannens farmor som fick den utav någon innan det, så den har några år på nacken men det tycker jag bara gör den ännu finare!;) Kanske ska byta tyg på skärmarna bara, har inte riktigt bestämt mig!:/


Härligt




Måste ju berätta om vår lille Hugo, han är helt fantastik denna lilla pojk. Igår var han & hans pappa iväg & köpte nya skor, & han var så stolt över dessa skor. Han gick runt som en modell på catwalken & visade upp sina nya blåa addidas, sen var han tvungen att visa hur snabbt han kunde springa i dom...Hahahaha helt underbar är han! Han skulle absolut ta på sig dom när vi skulle till förskolan idag & det första han sa till fröken var "kolla skor" & la på störta smilet ever, vi bara skrattade...härliga unge!

Jag vet inte vart han har sett allt han gör, eller vem som lärt honom det men det kommer upp nya saker hela tiden & talet det har bara exploderat den senaste tiden, en riktig liten pratgubbe är han & babblar om ALLT & härmar sånt man säger & vill vara med & "diskutera" med mera. Helt otroligt & det är så roligt att får vara med & se allt.

Men sen har han ett himla humör, även kallat 2 års trots hehe & det är inte alltid lika kul. Men vad ska man göra, det är bara att vara cool & försöka ta det på bästa sätt. Det ända som verkar fungera just nu är att bara gå därifrån när han sätter igång, eller så får han vara på sitt rum en stund & lugna ner sig & sedan förklara vad han gjorde fel... vårat älskade lilla monster!:)

Ja jösses, ska bli kul att se vad denna kommande sommarn har att bjuda på. Förhoppningsvis en massa skratt, bad & grillning, àla svensk sommar!;D

Kassler/bacon och grönsaksgratäng

Nu har jag kommit igång med träningen igen & det känns, fyyy vad lätt man tappar allt man jobbat upp. Har lite lätt träningsvärk men det känns skönt!;) Igår kväll serverade jag en LCHF gratäng här hemma, eller man kan nästan säga att det är en paj utan pajdeg!:) Väldigt god & mättande var den iaf, jag är dålig på att ta bilder på maten jag lagar så denna bild är lånad från millas mat. Här är iaf receptet...




Ingredienser:
200g kassler
1 paket bacon
1 mellan stor paprika
5-7 små champinjoner
5-6 små broccolikvistar
1 gul lök
1 vitlök
3 dl grädde
3 ägg
3,5 dl riven ost
(västerbottenost rekomenderas!)
paprika pulver
salt
svart peppar
grill krydda
Gör så här
1. Dela kassler, bacon, paprika, lök, svamp, vitlök och broccolin i bitar och stek i stekpannan, så att allt vätskar ut.
2. Smörj en ugnssäker form med smör och häll alla stekta ingredienser.
3. Blanda sedan ägg, grädde, ost och kryddorna och häll på grönsak/kött blandningen och sedan in i ugnen.
200 grader i ca 35 minuter eller till den har stannat.

Ingredienser


200g kassler
1 paket bacon
1 mellan stor paprika
5-7 små champinjoner
5-6 små broccolikvistar
1 gul lök
1 vitlök
3 dl grädde
3 ägg
3,5 dl riven ost (västerbottenost rekomenderas)
paprika pulver
salt
svart peppar
grill krydda


Tillagning

Dela kassler, bacon, paprika, lök, svamp, vitlök och broccolin i bitar och stek i stekpannan, så att allt vätskar ut.
Smörj en ugnssäker form med smör och häll alla stekta ingredienser.
Blanda sedan ägg, grädde, ost och kryddorna och häll på grönsak/kött blandningen och sedan in i ugnen.
200 grader i ca 35 minuter eller till den har stannat.

Olivträd, lyktor & mattor

Ett vackert olivträd hade gärna fått pryda vårt hem. På bilden är det ett fejk träd från IKEA & en snygg gummikruka med vita sömmar från RUSTA, men jag skulle vilja ha den äkta varan. Har dock hört att dom är lite svåra att hållas i liv, men ska man våga ändå!?


När jag tittade runt på RUSTAs hemsida så hittade jag 2 st jätte vackra marocko inspirerade ljuslyktor, 199 kr för den lilla & 299 kr för den stora. Självklart hade dessa också gärna fått flytta hem till oss!;)





En snygg randig trasmatta till hallen eller "kontoret" föll mig också i smaken, är väldigt inne på trasmattor just nu. Efter alla hundbus relaterade "olyckor" här hemma så ska vi nog bränna våra mattor, den stora går att rädda men den vita vi hade i köket är tyvärr förstörd.


Denna plastmattan hade legat fint underköksbordet istället, sååå fin!;)



DIY bord



Är liiiite sugen på att fixa ett nytt köksbord här hemma!:) Det vi har nu är jätte fint men jag skulle vilja ha dom nuvarande benen till ett sideboard i vår hall egentligen, har till och med redan ett fint hyllplan till. Sökte runt lite efter inspiration till ett bord & hamnade ganska snabbt hos helt enkelt & stylismo som båda två gjort ett snyggt bord av enkla medel. Det enda som behövs är brädor, trälimlim, skruv, ikea lerberg ben & jotun drivved bets. Kolla bara på dessa bilder som jag lånat från bloggarna, sååå snyggt.





Snyggt









Minns inte exakt vart jag hittade bilderna, men minns att det iaf var på någon mäkleri sida!:)


Jepp


A Thing Called Love

Jaha ja... Lilla A Thing Called Love har gått & bytt namn!:) När vi fick hem stamtavlorna så var hennes namn ihopsatt utan mellanslag så vi fick skicka tillbaka hennes stamtavla så att dom kunde skriva rätt. Men så visade det sig att eftersom vi inte har fått vårt kennelnamn ännu så får man bara ha namn på 14 bokstäver & det var därför dom tagit bort mellanslagen. Så nu bestämde vi att hon faktiskt får ett annat namn istället, vi hade ett annat favorit namn som passar henne perfekt, så får jag lov att presentera....

Kontors drömmar


Älskade du!


Tolix



Jag gillar verkligen tolix stolarna, hittade en sida där dom kostar ca 800 kr st vilket är ett bra pris. Men plånboken säger nej nej nej så jag får lägga till dom på min önskelista istället!:) Hade velat haft en vit tolix stol till vårt skrivbord, tror det hade brutit av snyggt. Men sen hade det varit snyggt med svarta, vita & silver färgde stolar runt matbordet, 2 utav varje. En vacker dag kanske, eller så får man ta ett par då & då...vi får se!;)





Busar i vårsolen












Imorgon blir dom 6 veckor, tiden går så fort!♥


♥ ♥ ♥

Jag bär din ring på mitt finger, men din själ i mitt hjärta. Du är min klippa, min stöttepelare, den som får mig att orka & gör mig glad. Jag är så lycklig att vi blev vi, i nöd och i lust & med ett litet mirakel vid vår sida. Ni är allt för mig och kommer alltid att vara det!

Tonfiskröra & minus

Vågen här hemma behöver bytas batteri på men jag har inte tagit mig i kragen & skaffat ett nytt ännu, detta har lett till att jag inte har kunnat kolla min vikt på ett tag & sen har det blivit typ ingen träning & mycket fika sedan valparna föddes!;) Men idag när jag var hemma hos mina föräldrar fick jag syn på deras våg & självklart var jag tvungen att kolla hur jag ligger till. Minus 12 kilo kan jag glatt meddela, blev faktiskt rätt överraskad... men det var ju bra!:) Får ju passa på att tipsa om ett gott recept jag fick utav en av våra söta valpköpare, det är nämligen så att hon precis hoppat på LCHF tåget & gjorde en mumsig tonfiskröra som jag testade igår, till hade jag en vanlig grönsallad. Jag hade i princip alla ingredienser hemma, rödlöken fick bli vanlig gullök & kaprisen tog jag knappt en halv matsked & hackade smått eftersom det är ganska stark smak på den sorten som jag har hemma. Bilden är lånad från metrobloggen.se




Ingredienser

½ rödlök
1 burk tonfisk i olja
1 hårdkokt ägg
1 msk majonnäs
2 msk crame fraiche
1 msk kapris
1 tsk dijonsenap
salt & peppar


Tillagning

Hacka löken, tillsätt tonfisk & hackat ägg.
Blanda ner resten utav ingredienserna & rör om (alternativt hacka kaprisen lätt).
Servera i en avocado, på ett finncrisp eller som jag tillsammans med en sallad.

Kuddar

Den senaste tiden har jag gått & blivit lite av en kuddoman tror jag, kuddar är så fint att dekorera med & man kan väl inte ha för många...eller!?;)





Mitt lilla fjärils projekt

Har i tidigare inlägg skrivit om mitt lilla tavelväggs projekt med fjärilar, & nu har jag samlat på mig 5 st vackra gamla bilder som ska upp på väggen. Har kollat runt lite på ramar & valet ligger mellan denna från ikea eller denna från clas ohlson. Här är fjärils bilderna jag hittat!



Vad tycks!?


Ååååå

Någon som minns denna lille killen, vart tog han vägen!?;)




Ett mycket snyggt hem

Hittade ett mycket snyggt hem hos sköna hem. Huset går i grå nyanser med både moderna & gamla inslag. Favoriterna är vardagsrummet, den stora spegeln som står lutad mot en vägg i hallen & det vackra grå skåpet & olivträdet i köket.









Armageddon

Denna vackra lille bindle killen vid namn Armageddon har inte funnit sin nya ägare än,
visst är han helt underbar!?♥ Hade vi inte redan haft 2 hundar hemma så hade han nog fått stanna kvar!;)






En liten uppdatering angående Armageddon. I lördags träffade han sin nya ägare & kommer att bo i Nässjö, inte långt ifrån Jönköping. Är väldigt glad att vi hittat så trevliga ägare till hundarna, nu hoppas vi på den bästa fortsättningen & kommer att ha kontakt med dom livet ut!:)


Falu med medelhavsgrönsaker

Här går feber & förkylning, jag & lilleman har åkt på det såklart!:/ Mannen brukar klara sig undan det mesta... hade vart skönt att ha det så!;) Har aldrig varit sjuk så ofta som jag varit sedan Hugo började på förskolan, men det hör väl till!:) Igår var det detta receptet som lagades här hemma. Har gjort den några gånger innan & den smakar mycket gott, går snabbt att laga & är en ganska billig rätt dessutom!:) Recept & bild kommer från coop.se



4 portioner
225º
25 minuter


Ingredienser

2 paprikor, i klyftor
1 zucchini (ca 300 g), i halvmånar
2 morötter (ca 200 g), i strimlor
1 dl svarta oliver
2 msk olivolja
3-5 krm salt
1 krm svartpeppar
2-3 krm oregano eller basilika
ca 400 g falukorv, i bitar
200 g bulgur


Tillagning

Blanda grönsaker, oliver, olja, salt och kryddor i en stor långpanna. För ut grönsakerna mot sidorna och lägg korven i mitten.
Stek i mitten av ugnen tills grönsakerna är mjuka och korven genomvarm, 15-20 minuter.
Koka under tiden bulguren enligt anvisning på förpackningen.
Servera bulgur till korven och grönsakerna.

I got a crush on storsele


Bildbomb puppies










Baconbus LCHF

Ingredienser
600 g fläskfilé
3 tomater
1 pkt bacon
1 stor burk champinjoner
2,5 dl grädde
2 msk sötstark senap
1 vitlöksklyfta
Kalvfond
Riven ost
Gör såhär
Bryn bacon och låt rinna
av på papper, klipp dom i småbitar.
Stek champinjonerna.
Skär fläskfilén i 2 cm tjocka
skivor. Bryn på båda sidor
i stekpannan, salta och peppra.
Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ungsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.
Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen.
Häll såsen över allt i den ungsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills den fått fin färg. Servera med grönsaker.
Måste bara tipsa om denna riktigt goda rätten, den är LCHF vänlig & smakar fantastikt gott. Jag gjorde den i förrgår & kommer definitivt göra den fler gånger, hela familjen åt gladeligen!:) Är ju lite inne i GI & LCHF svängen, men jag har ingen fast diet utan kör lite mitt eget race & det har fungerat hur bra som helst. Receptet & bilden kommer från matklubben...




Ingredienser

600 g fläskfilé
3 tomater
1 pkt bacon
1 stor burk champinjoner
2,5 dl grädde
2 msk sötstark senap
1 vitlöksklyfta
Kalvfond
Riven ost


Gör såhär

Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dom i småbitar.
Stek champinjonerna.  Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpannan, salta och peppra.
Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ungsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över. Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen.
Häll såsen över allt i den ungsfasta formen och strö över den rivna osten.
Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter.
Grädda tills den fått fin färg. Servera med grönsaker.

.....


Valparnas första utevistelse





Vi passade på att ta ut puppisarna nu när vårsolnen tittade fram,
men tyvärr är det inte lätt att ta kort på små springande busar!;)