"Kaffelatte"
Jag är inte direkt någon frukost människa & tycker verkligen att fettkaffe eller kaffe med äggmjölk är toppen. Testade för första gången idag att göra äggmjölk & kan säga att jag är fast, enkelt att göra & smakar gott. Äggmjölken är perfekt till ”kaffelatte” eller bara som en dryck som du smaksätter med äkta vaniljpulver, kardemumma, kanel med mera.

Ingredienser
6msk flytande kokosfett
2 medelstora ägg
2,5-3 dl kokande vatten
1,5-2 dl kallt vatten
Tillagning
Blanda ihop ägg och kokosfett med stavmixer, häll på det kokande vattnet och mixa runt. Häll sedan i det kalla vattnet. Mixa lite till.
Genom att först ta kokande vatten och sedan kyla ner med kallt tempererar man mjölken, då kommer den att bli finare o jämnare i konsistensen dvs fettet ligger inte som en kaka ovanpå.
Går att förvara i kylen i ett par dagar, gärna i en flaska så att du lätt kan skaka om den igen.

Trackback