Spenatsoppa

En dos spenatsoppa är bättre än kosttillskott, det är fullproppat med massor av järn & annat nyttigt & är dessutom gott & mättande. Det här är ett enkelt & billigt recept som man snabbt snor ihop. Dock blir det lite vattningare i konsistensen eftersom jag inte använder mig utav någon redning, men istället har jag lite knaperstekta bacon bitar på... Gott gotti gott gott!;)





Ingredienser 4 port

500 g hackad fryst spenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
Salt & vitpeppar
ca 8 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
4-6 ägg
1 packet bacon
Tillagning
Knaperstek bacon & dela i mindre bitar.
Koka äggen & tina spenaten.
Hacka lök & vitlök & stek i smör på mellanvärme tills att det blir mjukt.
Blanda ner den tinade spenaten & låt fräsa i cirka 5 minuter.
Rör ner vatten & buljongtäningar. Koka upp, låt puttra i cirka 10 minuter..
Blanda i matlagningsgrädden. Salta & peppra efter smak.
Servera med ägghack & baconbitar på.
Ingredienser 4 port

500 g hackad fryst spenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
Salt & vitpeppar
ca 8 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
4-6 ägg
1 packet bacon


Tillagning

Knaperstek bacon & dela i mindre bitar.
Koka äggen & tina spenaten.
Hacka lök & vitlök & stek i smör på mellanvärme tills att det blir mjukt.
Blanda ner den tinade spenaten & låt fräsa i cirka 5 minuter.
Rör ner vatten & buljongtäningar. Koka upp, låt puttra i cirka 10 minuter..
Blanda i matlagningsgrädden. Salta & peppra efter smak.
Servera med ägghack & baconbitar på.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback