Baconlindad kycklingfilé med brieostfyllning




Ingredienser 4 port

4 st kycklingfiléer
ca 200 g brie ost
1 packet bacon
Peppar


Tillbehör blomkålsmos

1 blomkålshuvud
1 gul lök
1 dl grädde
Salt & peppar


Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär ett snitt i kycklingfiléerna & lägg in en bit brieost, linda ca 2 st bacon skivor runt varje filé.
Lägg filéerna i en smor ungssäker form.
Dela den resterande osten & sprid ut över kycklingen, (jag brukar skära bort det vita lagret på osten men det är inget måste) peppra & ställ in i ugnen ca 30-40 minuter, beroende på filéernas storlek.
Nu till tillbehören.
Dela blomkålshuvudet i bitar & lägg i en kastrull med vatten & lite salt, koka i ca 10 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
Skala & skär en lök i småbitar, stek i smör till den är mjuk & har fått lite färg.
Häll av blomkålen & tillsätt den stekta löken, grädden & mixa ihop i matberedare eller med en stavmixer, salta & peppra eftersmak.
Servera ihop med en liten grön sallad eller något annat gott.


Hej allt bra? :)

Har flera roliga tävlingar i bloggen: http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html

Var jätte gärna med och tävla! Ha det bra ★ Kram // Millah

2012-04-26 | 23:04:48

Nu ligger receptet på brödet uppe :) Kram!

2012-04-27 | 08:43:15

Jag hade samma problem där med bröstvårtan hade den i 1,5 år men den ville aldrig läka :(

2012-04-27 | 10:22:23

Fler som tänker ungefär som jag med andra ord! :)

Det är superlätt att göra ett liknande skåp! Bara få tag på två gamla fönster att utgå från.



Ha en fin helg! Kram.

2012-04-28 | 09:25:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback