Fläskfilé med durumvete, feta, soltorkade tomater & sparris





Ingredienser

1 Fläskfilé
Basilika
Oregano
1 Vitlök
Cayennepeppar
Salt
Olja


Tillbehör

1 burk durumvete
Feta ost
Soltorkade tomater
Sparris


Gör såhär

Putsa fläskfilén fri från hinnor och skär bort den stora senan som brukar sitta kvar. Var inte för noggrann bara för då finns det snart inget kvar.
Hacka Basilika & Orgegano, blanda i lite olja, vitlök, salt & cayennepeppar & täck fläskfilén med blandningen.
Stek fläskfilén i smör, margarin eller olja i ca 20 minuter runt om. Bryn den först på högre värme och sänk sedan värmen till medelvärme. Du kan täcka över den med lock eller lite folie. Fläskfilé ska vara runt 65 grader i mitten, då är den en aning rosa men genomstekt. Steker du för länge så blir fläskfilén torr och tråkig (men rätt god ändå så säg inget till nån).
Låt svalna i några minuter innan du skär upp och serverar fläskfilén i ca 1-2 cm tjocka skivor.
Blanda durumvete, fetaost, soltorkade tomater (efter tycke & smak), gärna med lite färska örter & en liten skvätt olja.
Tillaga grön sparris som tillbehör.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback